اسفندیاری پور از رشد کشت گندم نسبت به سال قبل خبر داد و گفت: امسال مجموع سطح زیرکشت گندم ۶ میلیون و ۱۵۶ هزار هکتار است.

اسماعیل اسفندیاری پور مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، از رشد ۲.۳ درصدی سطح زیرکشت گندم نسبت به سال قبل خبر داد و گفت: بنابر آخرین آمار‌مجموع سطح زیرکشت گندم ۶ میلیون و ۱۵۶ هزار هکتار است که ۴ میلیون و ۱۵۱ هزار هکتار به گندم دیم و ۲ میلیون و ۵ هزار هکتار به گندم آبی اختصاص دارد که نسبت به سال زراعی قبل ۱۳۷ هزار هکتار به کشت گندم اضافه شده است.

سطح کشت گندم به ۶ میلیون و ۱۵۶ هزار هکتار رسید

او افزود: امسال میزان بارندگی نسبت به سال قبل و دوره بلندمدت کمتر است که همین امر موجب شده در برخی مناطق گیاه از نظر رطوبت تحت تنش قرار گیرد که امیدواریم با سامانه اخیر بارشی که از اواخر هفته گذشته از مرز‌های غربی وارد شده، کم بارشی تا حدی جبران شود.


بیشتر بخوانید


اسفندیاری پور ادامه داد: بنابر آخرین آمار مجموع بارش از ابتدای سال زراعی تا ۱۸ بهمن، ۷۷.۲ میلی متر، سال قبل ۱۳۴ میلی متر و در دوره بلندمدت ۱۱۶ میلی متر بوده است که این امر کاهش ۴۲ درصدی نسبت به سال قبل و ۳۳.۵ درصدی دوره بلندمدت را نشان می‌دهد که بنابر پیش بینی سازمان هواشناسی امیدواریم که تا حدی کسری بارش در ادامه بهمن و اسفند جبران شود.

رویش گندم در مناطق گرم و خشک در مرحله پنجه زنی است

مشاور وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه رویش گندم در مناطق گرم و خشک در مراحل پایانی پنجه و شروع زنی است، گفت: در استان‌های جنوب خوزستان، جنوب فارس، جنوب کرمان و دشت عباس ایلام که گندم در مراحل پایانی پنجه زنی است به کشاورزان توصیه می‌شود که مبارزه با علف‌های هرز را در مزارع انجام دهند.

مجری طرح گندم ادامه داد: از کشاورزان تقاضا داریم که با مشورت کارشناسان مبارزه با عوامل خسارت زا همچون علف‌های هرز و سن را در مزارع انجام دهند.

او با اشاره به اینکه روند تامین و تدارک کود نسبت به سال قبل بهتر است، بیان کرد: شرکت خدمات حمایتی امسال به میزان بیشتری کود در اختیار کشاورزان قرار داده است که روند توزیع همچنان استمرار دارد و همواره امیدواریم کارخانجات پتروشیمی همکاری بیشتری داشته باشد تا کود مورد نیاز گندم و سایر محصولات زراعی به موقع در اختیار کشاورزان قرار گیرد.

اسفندیاری پور با تاکید بر مصرف کود‌های ریز مغذی و حاوی فسفات و پتاس بیان کرد: کشاورزان با نظر کارشناسان اقدام به مصرف کود‌های ریزمغذی دارای پرچسب صرفا موسسه خاک و آب کنند تا دچار ضرر و زیان نشوند.

او در پایان تصریح کرد: با تلاش و زحمت کشاورزان و اقداماتی که در مزارع صورت می‌گیرد، در مرحله داشت شرایط مطلوبی خواهیم داشت و در اسفند برآورد اولیه‌ای از تولید خواهیم داشت.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار