در این مقاله می‌توانید با نحوه تمیز کردن سیرابی به روش‌های مختلف آشنا شوید و بدون نگرانی این کار را در منزل انجام دهید.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، نحوه تمیز کردن سیرابی همیشه یک کار سخت برای تهیه آبگوشت سیرابی در خانه بوده است. سیرابی یکی از لذیذترین و البته مفیدترین غذا‌ها است که ویتامین‌های زیادی دارد. سیرابی شسته نشده معمولاً بوی بسیار بد و نامطبوعی دارد و از همین رو برای شستن سیرابی باید از روش‌های درست و اصولی استفاده نمود در این مقاله می‌توانید با نحوه تمیز کردن سیرابی به روش‌های مختلف آشنا شوید و بدون نگرانی این کار را در منزل انجام دهید.

شستن سیرابی با آب جوش

شستن سیرابی با آب جوش یکی از رایج‌ترین روش‌های تمیز کردن آن است. برای این کار لازم است یک قابلمه آب جوش را روی گاز قرار دهید. سپس بعد از جدا کردن سیرابی از هزارلا، سیرابی را به ۳ تا ۴ قسمت برش دهید. سیرابی‌ها را به آب در حال جوش اضافه کنید. شعله گاز را خاموش کنید و بعد از چند ثانیه سیرابی‌ها را از داخل آب بردارید. توجه داشته باشید که قرار دادن سیرابی به مدت طولانی در آب جوش، موجب پخته شدن آن می‌شود و در این شرایط شستن سیرابی دیگر امکان پذیر نخواهد بود.

بعد از برداشتن سیرابی از آب جوش آن را روی یک تخته گوشتی قرار دهید. سپس با کمک یک چاقوی تیز سطح سیرابی را خراش دهید تا پرز‌های روی آن جدا شود و رنگ سفید و صورتی سیرابی مشخص شود. در انتها هر بخشی از سیرابی را که جسم خارجی یا تیره رنگ به آن چسبیده، با کمک چاقو جدا کنید و تکه‌های سیرابی را با آب سرد بشویید.


بیشتر بخوانید:

آموزش آشپزی؛ از کباب کوبیده ارزان و خوشمزه با سویا و جغول بغول به روش زنجانی و قهوه خانه‌ای تا نانایمو بار یک دسر بی نظیر + تصاویر


شستن سیرابی با جوش شیرین

انواع روش‌ها و نحوه تمیز کردن سیرابی در منزل با جوش شیرین، آسپرین +

یکی دیگر از روش‌های رایج نحوه تمیز کردن سیرابی، شستن سیرابی با جوش شیرین است. رنگ سیرابی به طور معمول زرد رنگ است و شستن سیرابی با جوش شیرین موجب می‌شود تا رنگ آن سفید شود. برای این کار باید مقداری آب را در قابلمه بجوشانید. سپس کمی پودر جوش شیرین به آب در حال جوش اضافه کنید و هم بزنید. سپس سیرابی‌ها را داخل آب بیندازید و بعد با کمک چاقو شروع به تمیز کردن سیرابی کنید. نحوه پاک کردن سیرابی به این روش همانند روش شستن سیرابی با آب جوش است، اما اضافه کردن جوش شیرین موجب سفید شدن سیرابی‌ها خواهد شد.


شستن سیرابی با آسپرین

انواع روش‌ها و نحوه تمیز کردن سیرابی در منزل با جوش شیرین، آسپرین +

نحوه تمیز کردن سیرابی با استفاده از قرص آسپرین به این صورت است که چند قرص آسپرین را در آب حل می‌کنید. سپس سیرابی را داخل این محلول بریزید. بعد از چند دقیقه سیرابی‌ها را خارج کنید و شروع به تمیز کردن پرز‌های سیرابی کنید. شستن سیرابی با آسپرین یکی از راحت‌ترین روش‌های تمیز کردن آن است که پرز‌های سیرابی بدون هیچ فشاری به راحتی از روی آن جدا می‌شود. در انتهای نحوه پاک کردن سیرابی به این روش باید همه تکه‌های سیرابی را با دقت به وسیله آب سرد بشویید تا کاملاً تمیز شود.

شستن سیرابی با آهک

شستن سیرابی با آهک یکی دیگر از روش‌های تمیز کردن آن است که معمولاً در شرایط خاص و توسط برخی افراد انجام می‌شود. به طور کلی بهتر است از روش شستن سیرابی با آهک برای تمیز کردن سیرابی در منزل استفاده نکنید و به دنبال روش‌های مطمئن‌تر و بهتر برای این کار باشید.

نحوه تمیز کردن سیرابی با دستگاه

انواع روش‌ها و نحوه تمیز کردن سیرابی در منزل با جوش شیرین، آسپرین +

در فروشگاه‌ها و کله پزی‌ها نحوه تمیز کردن سیرابی کمی متفاوت با آن چیزی است که تاکنون گفته شد. به طور معمول در اکثر این مغازه‌ها دستگاه‌های مخصوصی برای از بین بردن پرز‌های سیرابی وجود دارد و نحوه پاک کردن سیرابی به روشی ساده‌تر انجام می‌شود. البته این موضوع را نیز باید مد نظر داشته باشید که استفاده از این دستگاه در منزل به صرفه و معقول نیست و از همین رو تنها از آن در فروشگاه‌های مخصوص این کار استفاده می‌شود.

نکاتی در مورد نحوه تمیز کردن سیرابی و از بین بردن بوی بد سیرابی

انواع روش‌ها و نحوه تمیز کردن سیرابی در منزل با جوش شیرین، آسپرین +

*مهم‌ترین عاملی که موجب ایجاد بوی نامطبوع سیرابی می‌شود، پرز‌های روی آن است. سعی کنید این پرز‌ها را با دقت و به طور کامل تمیز کنید.

*برای از بین بردن بوی سیرابی می‌توانید یک پیاز بزرگ را در مقداری روغن تفت دهید. سپس سیرابی را به آن اضافه دهید و بعد از کمی تفت دادن، آن را پخت کنید. این کار موجب می‌شود تا بوی سیرابی کم شود.

*اضافه کردن آب لیمو ترش تازه بعد از پختن سیرابی موجب از بین بردن بوی سیرابی می‌شود.

*برای کم کردن بوی سیرابی می‌توانید یک پیمانه نخود خیس خورده به آن اضافه کنید.

*توجه داشته باشید که اگر بوی سیرابی بیش از حد زیاد باشد و حتی با تمیز کردن باز هم برطرف نشود، ممکن است سیرابی شما فاسد یا آلوده به بیماری باشد.

*بهترین نحوه تمیز کردن سیرابی معمولاً استفاده از آب جوش و جوش شیرین است.

منبع: مجله کوروش

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
عفت
۰۱:۱۸ ۲۲ مهر ۱۴۰۰
میخواستم بدونم جنینی که از شکم گوسفند میارند بیرون کله وپاچه وسیراب شیردونش قابل خوردنه