مدیر کل دفتر کنترل سیلاب سازمان جنگل‌ها گفت: ۱۲۵ میلیون هکتار از عرصه کشور در معرض خطر پهنه‌های سیل خیز قرار دارد.

ابوالقاسم حسین پور مدیر کل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با تاکید بر اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوانداری در یک میلیون هکتار اراضی اظهار کرد: با توجه به شرایط ناشی از تغییر اقلیم و تشدید سیلاب و احتمال خطر فرونشست زمین و فرسایش خاک نیاز است که به طور متوسط سالیانه یک میلیون هکتار عملیات آبخیزداری و آبخوانداری انجام گیرد.

او افزود: با توجه به پهنه وسیع آبخیز‌های کشور و مخاطرات طبیعی نیاز است که حداقل سه برابر شرایط فعلی، عملیات آبخیزداری در کشور صورت گیرد.

حسین پور ادامه داد: برای حفظ منابع آب و خاک، احیای پوشش گیاهی، پایداری تولید و کاهش مخاطرات طبیعی نیاز است که سرمایه گذاری و اجرای فعالیت‌های آبخیزداری و آبخوانداری در سطح بیش از سه میلیون هکتار در سال انجام گیرد.

اعتبارات آبخیزداری باید ۳ برابر افزایش یابد

این مقام مسئول با تاکید بر افزایش ۳ برابری اعتبارات بیان کرد: سرمایه گذاری و اجرای فعالیت‌های آبخیزداری و آبخوانداری در سطح بیش از سه میلیون هکتار در سال باید در کشور صورت گیرد که برای رسیدن به این امر مهم باید حداقل سه برابر اعتبارات افزایش یابد تا به پایداری برسیم.

به گفته او، در حوزه‌هایی که تحت پوشش عملیات آبخیزداری و آبخوانداری قرار گیرند، آبگیری قنوات به شکل محسوسی افزایش پیدا می‌کند.

حسین پور کاهش مهاجرت از روستا‌ها را یکی دیگر از راهکار‌های اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوانداری در کشور اعلام کرد و گفت: با اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوانداری شاهد افزایش رضایتمندی مردم، کاهش مهاجرت از روستا‌ها و بهبود و استمرار تولید کشاورزی و مشاغل روستایی هستیم.

مدیر کل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان جنگل‌ها با تاکید بر اجرای عملیات آبخیزداری در ۱۲۵ میلیون هکتار اراضی کشور مستعد سیل بیان کرد: در حال حاضر ۱۲۵ میلیون هکتار عرصه کشور در معرض پهنه‌های سیل خیز؛ و فرسایش هستند که منجر به ایجاد سیل و مشکلات سیل در پهنه می‌شویم که بخشی از عرصه‌ها از فرسایش پذیری بالایی برخوردار هستند.

او با بیان اینکه تاکنون بیش از ۳۰ میلیون هکتار از حوزه‌های آبخیز کشور تحت پوشش مطالعه و اجرای طرح‌های فعالیت آبخیزداری و آبخوانداری هستند، گفت: امسال یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار از این عرصه‌ها در برنامه اجرایی قرار دارند که بیش از ۸۰ درصد آن عملیاتی شده است.

این مقام مسئول اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوانداری را امری مهم در کاهش فرسایش، رسوب و افزایش پوشش گیاهی و ارتقای سطح سبزینگی اعلام کرد و افزود: تثبیت و پایداری اکولوژیک، بازخورد‌های مثبتی در پایداری تقویت منابع، کاهش مخاطرات طبیعی، افزایش تولید عرصه‌های طبیعی، بهبود استمرار تولید کشاورزی، حفظ سکونتگاه و کمک به پایداری توسعه در عرصه‌های طبیعی و حوزه‌های آبخیز است.

او از عقب ماندگی اجرای پروژه‌های آبخیزداری و آبخوانداری در ۵ برنامه گذشته توسعه خبر داد و گفت: با توجه به عدم تخصیص منابع لازم در ۵ برنامه گذشته توسعه در اجرای پروژه‌های آبخیزداری و آبخوانداری عقب ماندگی داشتیم به طوری که با نگاهی به کل سطح حوزه‌های آبخیز در می‌یابیم که بخش‌های زیادی نیازمند عملیات اجرایی هستند.


بیشتر بخوانید


مدیر کل دفتر سیلاب و آبخوانداری با اشاره به اینکه طی سه سال اخیر اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوانداری روند رو به رشدی داشته است، بیان کرد: طی سه سال اخیر با حمایت رهبری و اختصاص منابع از صندوق توسعه ملی در اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوانداری شتاب روبه رشدی داشته است که نتیجه آن را در سیلاب‌های اخیر دیدیم.

حسین پور تقویت و پایدارسازی منابع آب چاه‌ها، چشمه‌ها و قنوات، بهبود وضعیت کشاورزی و مناطق روستایی و عشایری را از جمله مزایای اجرای طرح‌های آبخیزداری و آبخوانداری اعلام کرد.

مدیر کل دفتر‌ کنترل سیلاب و آبخوان سازمان جنگل‌ها در پایان با اشاره به اینکه ایران با محدودیت منابع آب برای توسعه به علت اقلیم خشک و نیمه خشک روبه‌روست، تصریح کرد: سرمایه گذاری در این حوزه حفظ منابع آب، خاک، پوشش گیاهی و کاهش ریزگرد‌ها و طوفان گرد و غبار را به دنبال دارد، انتظار می‌رود این اقدام اثر بخش و زیربنایی که خواست و مطالبه مردم و تاکید مقام معظم رهبری است، بیش از گذشته به اجرای آن اهمیت داده شود تا همانند سه سال گذشته شاهد کاهش مخاطرات باشیم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار