مدیر کل میراث‌فرهنگی استان کرمان گفت: گردشگری معدن ایده‌ای نو برای توسعه گردشگری کرمان است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، فریدون فعالی، مدیر کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمان در نشست با مدیر عامل شرکت زغال‌سنگ استان کرمان و فرماندار کوهبنان گفت: با همکاری دستگاه‌های مرتبط، گردشگری معدن به ایده‌ای جدید برای توسعه گردشگری کرمان مبدل خواهد شد.

او بر لزوم توسعه گردشگری معدن به عنوان اندیشه‌ای جدید برای جذب گردشگران تاکید کرد و افزود: شناساندن و معرفی ظرفیت‌های گردشگری معدن برای سرمایه‌گذاران و ایجاد تعامل با دستگاه‌های مرتبط یکی از اولویت‌های این اداره کل است.

فعالی تصریح کرد: استان کرمان به واسطه معادن آن شناخته می‌شود که می‌توان با فراهم کردن زیرساخت‌های لازم و ایجاد مسائل ایمنی برای معادن متروک نظر گردشگران را به سوی این بخش جلب کرد و گردشگری معدن را توسعه داد.

او با بیان اینکه به راحتی و با برنامه ریزی می‌شود، معادن متروک را به یک منبع درآمد و ایجاد شغل تبدیل کرد، بیان داشت: با توجه به تعداد بالای معادن فعال در استان کرمان، دیدن مراحل استخراج از یک معدن در حال فعالیت با رعایت تمام مسائل ایمنی نیز می‌تواند برای گردشگران جذاب و دیدنی باشد.

مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: فعالیت در معادن استان کرمان دارای سابقه تاریخی زیادی است که دیدن این پیشینه برای گردشگران نیز جذاب خواهد بود.

او افزود: هر استان با توجه به داشته‌های خود، گردشگران را به سوی خود سوق می‌دهد و استان کرمان با داشتن ظرفیت‌هایی همچون معادن و شب‌های پر ستاره کویر آن، می‌تواند گردشگری معدن و گردشگری نجوم را فعال کند و از این طریق گردشگران را به سوی خود جذب کند.

فعالی بیان کرد: امروزه گردشگران به دنبال جاذبه‌های جدید هستند که خوشبختانه استان کرمان در این زمینه حرف زیادی برای گفتن دارد.

او تصریح کرد: در حال حاضر سرمایه گذار برای سرمایه‌گذاری در بخش معادن شهرستان کوهبنان اعلام آمادگی کرده است که امیدواریم با همکاری فرمانداری کوهبنان و شرکت زغال سنگ استان، هرچه سریعتر مجوز‌های لازم برای انجام فعالیت به این سرمایه گذار اعطا شود.

فعالی به انعقاد تفاهم نامه همکاری متقابل با شرکت زغال سنگ کرمان اشاره و بیان داشت: با انعقاد این تفاهم نامه قدم‌های موثری در حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان برداشته خواهد شد.

 او گفت: راه اندازی گردشگری معدن در شهرستان کوهبنان و مرمت و احیای تیمچه علی خان این شهرستان، اشتغال‌زایی برای هنرمندان صنایع‌دستی کرمان، راه‌اندازی اقامتگاه‌های بوم‌گردی در راور، راه‌اندازی موزه زغال‌سنگ و... از جمله بند‌هایی است که در گام اول در این تفاهم نامه گنجانده خواهد شد.

 باقر نیک‌طبع، مدیر عامل شرکت معادن زغال‌سنگ استان کرمان نیز در این جلسه از انعقاد تفاهم‌نامه همکاری با اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمان ابراز خوشنودی کرد و گفت: این تفاهم‌نامه برای انجام مسئولیت‌های اجتماعی شرکت زغال‌سنگ که از مهم‌ترین اولویت‌های این شرکت است منعقد می‌شود.

او با اعلام اینکه شرکت زغال‌سنگ استان کرمان آماده همکاری با این اداره کل برای کمک به رونق تولید و اشتغال در حوزه‌های مختلف صنعت گردشگری است، افزود: در این حوزه‌ها به ویژه حوزه صنایع‌دستی، ظرفیت‌های خوبی برای اشتغال پایدار وجود دارد.

نیک‌طبع به ظرفیت گردشگری معدن در شهرستان کوهبنان اشاره کرد و گفت: کرمان دارای معادن زیادی است که معدن زغال سنگ شهرستان کوهبنان یکی از آن‌ها است که می‌تواند زمینه حضور گردشگران را فراهم کند.

او با اشاره به اینکه فعالیت معادن علاوه بر تاثیر مثبت اقتصادی و ایجاد اشتغال، به بخشی از میراث تاریخی و فرهنگی مناطق مختلف دنیا تبدیل شده است که گردشگران را علاقه‌مند به بازدید می‌کند، تصریح کرد: تغییر سلیقه گردشگران و علاقه آن‌ها به جستجو برای مقصد‌های جدید می‌تواند عامل مهمی برای بهره‌برداری از معادن در ارائه خدمات به گردشگران باشد.

مدیر عامل شرکت معادن زغال‌سنگ استان کرمان تصریح کرد: موضوعاتی که در این جلسه مطرح شد، موضوعات مهمی است که باید تبدیل به تصمیم و سپس هرچه زودتر عملیاتی شود.

حسین سالاری، فرماندار شهرستان کوهبنان نیز گفت: گردشگری معدن، ظرفیتی است که تاکنون به صورت جدی در کشور دنبال نشده است که با راه‌اندازی این ظرفیت جدید علاوه بر گردشگران داخلی و خارجی، هم استانی‌های کرمانی نیز از این جاذبه بهره‌مند خواهند شد.

او افزود: در حال حاضر یکی از سرمایه‌گذاران بومی شهرستان کوهبنان آماده سرمایه‌گذاری در معادن شهرستان کوهبنان است که امیدواریم با واگذاری طولانی مدت معادن مذکور به سرمایه گذار این طرح توجیه اقتصادی پیدا کند تا سرمایه گذاران دیگری نیز برای حضور در این حوزه ترغیب شوند.

سالاری بیان کرد: این طرح نیازمند ایجاد زیرساخت‌های گردشگری به ویژه اقامتگاه است که سرمایه‌گذار با راه‌اندازی اقامتگاه‌های بوم‌گردی در اطراف این معادن که خوشبختانه ظرفیت آن نیز وجود دارد می‌تواند نیاز‌های گردشگران را مرتفع سازد.

او تصریح کرد: وجود معادن زغال سنگ، صنایع‌دستی متنوع، اقامتگاه‌های بوم‌گردی و روستا‌های هدف گردشگری کوهبنان یک بسته کامل برای حضور و ماندگاری گردشگران ورودی به این شهرستان است.

انتهای پیام/ب

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
آدور
۰۸:۲۵ ۰۵ بهمن ۱۳۹۹
شعار ، شعار، شعار
این ایده حدود 10 سال است که به میان آمده و مسئولین زیادی و در رده های بالا از اجرا و حمایت از آن صحبت کرده اند ولی لقدامی صورت نگرفته است. حالا ببینیم این بزرگوارن چه می کنند.