به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، اوایل فروردین سال ۹۴ ائتلاف غربی - عبری - عربی جنگ همه جانبه و گستردهای را علیه ملت یمن به راه انداخت و سعودیها و اماراتیها وعده دادن جنبش مقاومت در این کشور کمتر از سه ماه دوام میآورد و کارش تمام است.
حالا نزدیک به شش سال از آن روزها که رژیم سعودی و امارات رجز میخواندند و از پیروزی قریب الوقوع و رسیدن به صنعاء خبر میدادند، میگذرد و واقعیتها در میدان نبرد برای همه مردم منطقه و جهان مشخص شده که وعدههای رسانهای فقط یک سراب بوده است.
سعودیها و اماراتیها و چند رژیم مرتجع دیگر همراه آنان در منطقه در این جنگ دهها میلیارد دلار هزینه کردند و به جیب دولت و مجتمع صنعتی - نظامی آمریکا ریختند، اما چیزی جزء شکست سنگین را در زمین برداشت نکردند و به بن بست خوردند.
به بیان دقیقتر باید گفت آل سعود و آل نهیان در یمن باد کاشتند و حالا طوفان درو میکنند و این مسئله زمانی بیشتر به چشم میآید که در یک سال گذشته نه تنها پیروزی کسب نکردند، ضربات مهلکی را هم در مناطق مرکزی متحمل شدند.
آزادی مناطق شرقی استان صنعاء (پایتخت) مقدمه شکستهای سعودیها در اوایل سال ۲۰۲۰ بود و در ادامه در الجوف هم در نقش یک بازنده ظاهر شدند و مرکز این استان را به همراه چند منطقه مهم دیگر از دست دادند و دامنه این تحقیر به استان مارب هم کشیده شد.
سیلی که سعودیها در مهمترین پایگاه خود در مرکز یمن خوردند برای همیشه بر روی صورت شان باقی ماند و از ذهن شان پاک نخواهد شد و حالا هم خواب از چشمان شان گرفته شده چرا که نیروهای یمنی از محور غربی به ۱۵ کیلومتری شهر راهبردی مارب (قلب یمن) رسیده اند.
در حال حاضر، وضعیت یمن به مراتب حساستر از گذشته است و همه چشمها به رزمندگان دوخته شده که چه زمانی عملیات سرنوشت ساز آزادی شهر مارب را آغاز خواهند کرد و آخرین میخ را بر تابوت سعودیها در مرکز این کشور میکوبند.
مناطق آزاد شده در یک سال گذشته
استانهای «عمران، صنعاء، المحویت، ذمار، ریمه و اب» به طور کامل در کنترل نیروهای ارتش و رزمندگان جنبش انصارالله هستند و نیروهای ائتلاف سعودی فقط ۱۰ درصد از مساحت استانهای حجه و صعده را در اشغال دارند.
بیشتر بخوانید
استان حجه در شمال غرب یمن واقع شده و هم مرز با (استان جیزان) عربستان و دریای سرخ است؛ مناطق مهمی از جمله «عبس، حجه، اسلم، الساهل و ...» در کنترل نیروهای یمنی و بخشهای «حیران، حرض و میدی» در اشغال عناصر ائتلاف هستند.
استان راهبردی صعده مهمترین و اصلیترین پایگاه جنبش انصارالله در شمال یمن و هم مرز با استانهای «عسیر، جیزان، نجران» عربستان است؛ مناطق شمالی، مرکزی و جنوبی این استان در کنترل رزمندگان یمنی و مناطقی از بخشهای «کتاف والبقع، باقم، الظاهر» در اشغال هستند.
نیروهای یمنی نزدیک به ۷۰ درصد از مساحت استان الحدیده ۱۳ هزار و ۵۰۰ کیلومتری را در کنترل دارد که با ۲۶ بخش، دومین استان پرجمعیت و کلید تسلیم یمن به شمار میآید و همین مسئله باعث شده ائتلاف با وجود آتش بس شکننده همچنان در فکر تصرف این استان ساحلی در غرب یمن باشد.
در حال حاضر، ائتلاف حدود ۴ هزار کیلومتر مربع از مساحت استان الحدیده از جمله بخش «الخوخه»، ۳۵ درصد بخش «حیس»، ۳۰ درصد بخش الجراحی، ۷۰ درصد بخش التحیتا»، ۱۰ درصد بخش «بیت فقیه»، ۴۰ درصد بخش «الدریهمی» ۸۵ درصد بخش «الحوک» و ۲۰ درصد بخش «الحالی» را در اشغال دارد.
نیروهای یمنی که در یک سال گذشته پیروزیهای ارزشمندی را در الجوف به دست آورده اند، مجموع مساحت آزاد شده را در این استان به ۴۵ درصد افزایش داده اند که شامل ۱۱ بخش پر جمعیت است و اغلب مناطق اشغالی بیابانی و در بخش خب و الشعف واقع شده اند؛ این بخش ۸۰ درصد از خاک استان الجوف را تشکیل میدهد و ۴۳ درصد از مساحتش همچنان در اشعال ائتلاف است.
در استان مارب که کانون شکستهای یک سال اخیر ائتلاف به شمار میآید، رزمندگان یمنی در میدان نبرد پر قدرت ظاهر شدند و پس از درگیریهای سنگین توانستند مچموع مساحت مناطق آزاد شده را به حدود ۳۷ درصد برسانند و رنگ خطر را برای سعودیها به صدا درآورند.
حدود ۸۳ درصد از خاک استان البیضاء با مساحت ۱۱و ۲۰۰ کیلومتر مربع و ۲۲ بخش در کنترل نیروهای یمنی است و عناصر ائتلاف فقط هزار و ۹۰۰ کیلومتر مربع از خاک این استان (۴۵ درصد بخشهای مکیراس و صومعه و مناطقی از بخش الزاهر) را به اشغال درآورده اند.
رزمندگان یمنی حدود ۶۰ درصد از مساحت استان ضالع که نقطه اتصال استان عدن و لحج به استانهای شمالی است را هم در اختیار دارند و ائتلاف ۴۰ درصد از این استان (مناطق مرکزی، جنوب غربی و جنوب شرقی) را اشغال کرده است.
در استانهای جنوبی یمن وضعیت میدانی با مناطق مرکزی و شمالی تفاوت دارد و عناصر ائتلاف غربی - عبری - عربی دست برتر را در میدان دارند و ۵۵ درصد از مساحت استان تعز (مناطق جنوبی و غربی و بخشهای وسیعی از مرکز استان) در اشغال است.
عناصر ائتلاف ۹۵ درصد از مساحت استانهای لحج و ابین را به همراه استانهای عدن، شبوه و المهره در اشغال دارند؛ سعودیها ۵۵ درصد از مساحت استان حضرموت را در اختیار عناصر شورشی و ۵۵ درصد دیگر را به تروریستها تحت فرمان خود (القاعده و داعش) واگذار کرده اند.
در یک سال گذشته اگر چه حضور میدانی و مستقیم اماراتیها در درگیریها تا حدودی کمتر شده، اما همچنان در استانهای جنوبی نفوذ زیادی دارند و عناصر تحت فرمان آنان (نیروهای موسوم به انتقالی جنوب) بخشهایی را در تصرف دارند و از سویی دیگر به ماجراجوییها هم ادامه میدهند.
یکی از ماجراجوییهای منطقه امیرنشین امارات (تحت اشغال آمریکا) که روابط خود را با رژیم صهیونیستی علنی کرده در جزیره مهم و راهبردی «سقطری» جریان دارد که راه را برای ساخت پایگاه نظامی صهیونیستها در این جزیره باز کرده است.
منبع:مشرق
انتهای پیام/