سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: دوشنبه درباره محدودیت‌های شدیدتر تصمیم گیری خواهد شد، چراکه به شدت نگران موج چهارم کرونا هستیم.

به گزارش خبرنگار  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،  علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا و محمد رضا صالحی مجری کارآزمایی بالینی واکسن کرونای ایرانی امشب ۲۷ دی ماه با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری به بررسی آخرین وضعیت بیماری کرونا در کشور پرداختند.

رئیسی معاون وزیر بهداشت درخصوص بازگشایی مدارس اظهار کرد: مدارس به هیچ وجه به صورت اجباری برگزار نخواهد شد، برای پایه های اول و دوم در مناطق آبی و زرد به صورت اختیاری خانواده ها می توانند دانش آموزان را به مدرسه بفرستند و به ویژه مدارسی که تعداد دانش آموزان کم است.

او ادامه داد: کلاس کمتر از ۱۰ نفر و مدرسه با جمعیت کمتر از ۵۰ نفر هم جزو شاخص هایی بود که اعلام شد، برنامه ریزی خود آموزش و پروش حداکثر دو روز در هفته و یکی دو ساعت در هرروز است که آن هم اصلا اجباری نیست. 

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا  افزود: حضور کادر مدرسه، مدیریت و کارکنان در مدرسه به عهده خود آموزش و پرورش است و خودشان تصمیم می گیرند که به چه صورت خواهد بود.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه ۲۳ شهر ما در وضعیت نارنجی، ۱۶۳ شهر در وضعیت زرد و ۲۵۲ شهر در وضعیت آبی هستند گفت: در چند روز گذشته در برخی نقاط کشور شاهد عدم رعایت شیوه نامه ها هستیم، به طوری که مسافرت هایی به جنوب به ویژه قشم صورت گرفته و از سوی دیگر هم مسافرت های زیادی به سمت شمال داشتیم، بنابراین هشدار بسیار جدی است که اگر رعایت ها ضعیف شود متاسفانه موج چهارم می تواند اواخر بهمن و اوایل اسفند شکل بگیرد و هرموجی شکل بگیرد برابر تا ۱۰ هزار فوت بیشتر می شود.

رئیسی با اشاره به اینکه اروپا در وضعیت نابسمانی به سر می برد و انگلستان از مرز ۱۵۰۰ مرگ و امریکا هم نیز از مرز ۴۳۰۰ مرگ عبور کرده است خاطرنشان کرد: میزان ابتلا در اروپا طی کمتر از یک ماه گذشته شبیه آمریکا شده و نگران کننده است.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا تصریح کرد: جهش صورت گرفته در ویروس بسیار در انتقال بیماری و میزان مرگ و میری که در سطح دنیا اتفاق افتاده موثر است به همین دلیل نیاز است که بیشتر مراقبت کنیم لذا باید یادمان باشد فقط ترس از ویروس جهش یافته از کشورهای دیگر مطرح نیست ، در کشورهایی مثل ژاپن، برزیل و آفریقای جنوبی نمونه هایی از ویروس های جهش یافته، پیدا شده است.

او با بیان اینکه ویروس الان نه ضعیف و نه از بین رفته است بلکه ویروس همچنان وجود دارد و در طی زمان جهش پیدا می‌کند و قوی تر و خطرناک می شود گفت: حتی ممکن است در کشور خودمان برای ویروس جهش صورت بگیرد، حدود ۱۱ ماه از وجود این ویروس می گذرد ، هر دو سه ماه یکبار باید شاهد باشیم که این ویروس ممکن است جهش پیدا کند ، البته جهش ویروس تاکنون بیشتر در جهت افزایش قدرت بیماری بوده است.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به اینکه تاکنون موج های مختلفی داشتیم که متاثر از کاهش ویروس نبوده بلکه متأثر از رفتار مردم بوده است افزود: اگر خیز بیماری داشتیم و اگر تعداد زیادی از هم وطنان ما از دست رفتند به این دلیل بوده که رعایت شیوه نامه ها را به درستی انجام ندادیم و ساده انگاری و سهل انگاری کردیم و باعث مشکلات شدیم ، هر زمانی که رعایت شیوه نامه ها پایین می‌آید بلافاصله بیماری اوج پیدا می‌کند.

رئیسی اظهار داشت: باید نگاه کنیم که در چه شرایطی قرار گرفتیم، در اروپا و آمریکا میزان شیوع بیماری بسیار بالا است، آلمان با آن قدرتی که در زیرساخت‌هایش دارد ، از مرگ هزار و دویست نفر عبور کرده است و این نشان‌دهنده این است که این ویروس قدرت زیادی دارد.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا اظهار کرد: تهران و البرز در این هفته تهران زرد اعلام شدند و سوال این است که اگر البرز و تهران را اکنون زرد اعلام نکنیم دیگر چه زمانی باید این کار را کنیم؟

وی افزود: البته وضعیت زرد تهران البرز و البرز یه این معنی نیست که لازم به رعایت دستورالعمل‌هاست و شرایط زرد و ابی به معنی این نیست که ویروس از بین رفته است بلکه در این شرایط برخی کسب و کار‌ها که تعطیل بودند می‌توانند شروع به کار می‌کند.

رئیسی با اشاره به افزایش سفر‌های بین استانی گفت: لغو محدودیت تردد بین استانی در مناطق زرد و آبی مجوز سفر نیست و همواره هشدار داده‌ایم نباید شرایط به گونه‌ای باشد که باید جریمه و پلیس دستورالعمل‌ها رعایت شود و باید سبک زندگیمان را تغییر دهیم.

او ادامه داد: همکاری مردم، کسبه و همه بزرگان و مسئولین باعث شد تا ما بتوانیم دستورالعمل ها را خوب رعایت کنیم و طرح شهید سلیمانی اجرا شد و همه اینها دست به دست هم داد و الان آرامش نسبی داریم، ۱۱ ماه از این وضعیت در کشور ما می‌گذرد.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به اینکه دوشنبه درباره محدودیت‌های شدیدتر تصمیم گیری خواهد شد افزود: به شدت نگران موج چهارم کرونا هستیم چراکه کادر درمان خسته است.

او با اشاره به اینکه بحث تهیه واکسن در حال حاضر از چند مسیر در حال پیگیری است عنوان کرد: ایران و کوبا در زمینه واکسن هپاتیت B که یکی از واکسن‌های موثر در این زمینه است با یکدیگر همکاری داشتند.

رئیسی با اشاره به اینکه واکسنی که ترکیه برای واکسیناسیون استفاده می‌کند هنوز فاز ۳ انسانی را نگذرانده است اظهار کرد: قول داده‌اند که بخشی از واکسن کواکس را طی یکی دو ماه آینده در اختیار ما قرار دهند، لذا اگر واکسن کواکس و واکسن روسیه به دست ما برسد می‌توانیم پیش از پایان سال واکسیناسیون را آغاز کنیم.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا خاطرنشان کرد: مسیر دیگری را برای تهیه واکسن طی می‌کنیم ک همانا مسیر روسیه هند و چین است، لذا برای ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر از این محل واکسن تامین خواهد شد که اگر به دستمان برسد قبل از پایان سال واکسیناسیون را شروع خواهیم کرد.

او گفت: همواره باید توجه داشته باشیم که کوچکترین کم توجهی و ساده انگاری می‌تواند موجب خیز بیماری شود، اگر در منطقه‌ای اعلام می‌شود که وضعیت کم خطر شده به معنای از بین رفتن ویروس یا ضعیف شدن آن نیست که بار سفر را ببندیم، ما تجربه اردیبهشت و خرداد و تیر را داشتیم و ممکن است پیک سهمگینی تکرار شود به همین دلیل درخواست می‌کنیم مردم این هشدار را جدی بگیرند که اگر رعایت نکنیم متاسفانه موج چهارم شکل خواهد گرفت.

رئیسی افزود: برای ۸ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر واکسن خریداری شده که دو دوز آن ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار می‌شود البته علی رغم کارشکنی‌هایی که از سوی آمریکا بود، این پول منتقل شد و در حساب نشسته است، از این محل ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار دوز واکسن باید به ما بدهند که ظرف یکی دو ماه آینده مقداری را به ما تحویل خواهد داد.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا ادامه داد: باور نمی‌کردیم آیت الله وحید خراسانی راهپیمایی سالروز فاطمیه را لغو کنند، ایام فاطمیه هر سال با شکوه برگزار می‌شود و همه دوست دارند در این ایام دور هم باشند و عزاداری کنند، آیت الله وحید خراسانی به عنوان یک الگو و یک نماد هستند، ایشان همیشه در این ایام پیشرو بودند، امروز ایشان با ۴۰، ۵۰ نفر مراسم را برگزار کردند و لذا ایشان یک الگوی عملی هستند و دستور دادند که این دسته روی و پیاده‌روی اتفاق نیفتد و این موضوع بسیار کار بزرگی بود.

صالحی مجری کارآزمایی بالینی واکسن ایرانی کرونا در ادامه برنامه با اشاره به اینکه پیش‌بینی نمی‌شود که در کوتاه مدت استفاده از واکسن تاثیر چشمگیری در متوقف کردن شیوع کرونا در جهان داشته باشد گفت: باید تزریق در چندین ماه به شکل مستمر صورت پذیرد تا شاهد متوقف شدن ویروس در یک منطقه خاص باشیم.

او خاطر نشان کرد: علی رغم اینکه بیش از یکماه از شروع واکسیناسیون عمومی در بریتانیا، آمریکا و روسیه گذشته است، اما هنوز هم آمار مرگ و میر و ابتلا بسیار بالا است، به همین خاطر سازمان بهداشت جهانی به افراد واکسن زده توصیه کرده است حتی پس از تزریق نیز شیوه نامه‌های بهداشتی مثل استفاده از ماسک و شست‌وشو را رعایت کنند.


بیشتر بخوانید:

کاهش محسوس ذخایر بانک خون/ افزایش درخواست بیمارستان‌ها با شروع عمل‌های غیراورژانسی


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار