دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو گفت: حدود ۲۵ درصد تولیدات علمی ایران در حوزه نانوتکنولوژی است که این تولیدات از نظر کیفیت هم بسیار عالی هستند.

سعید سرکار دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره رشد و توسعه فناوری نانو در کشور، اظهار کرد: یکی از پارامتر‌های مهم هر کشور ایجاد بنیه تخصصی در حوزه علمی آن است. زمانی که ما نانو را در کشور مطرح کردیم فقط ده نفر از اساتید دانشگاه‌ها می‌دانستند نانوتکنولوژی چیست.

سرکار با اشاره به اینکه ایران در سال ۲۰۰۱ با انتشار ۱۰ مقاله رتبه ۵۷ دنیا را در زمینه فناوری نانو داشت، گفت: اما امروزه دانشگاه‌ها بیش از ۳۷ هزار متخصص نانوتکنولوژی در حوزه‌های مختلف پرورش داده‌اند و حدود ۲ هزار نفر از اعضای هئیت علمی در نانوتکنولوژی فعال هستند. مجموعه این عوامل باعث شد که ما یک رشد انفجاری در توسعه علمی داشته باشیم که شاخص آن انتشار مقالات معتبر جهانی در حوزه نانو است و توانستیم در سال ۲۰۲۰ میلادی با تولید ۱۲ هزار مقاله در جایگاه چهارم قرار بگیریم.

او افزود: حدود ۲۵ درصد تولیدات علمی ایران در حوزه نانوتکنولوژی است که این تولیدات از نظر کیفیت هم بسیار عالی هستند و از این نظر در رتبه هفتم یا هشتم قرار داریم. دولت آمریکا دانشگاه نانوتکنولوژی جورجیا را موظف کرده است تا از نظر بروز و ظهور نانوتکنولوژی با شاخصی ترکیبی کشور‌ها را رتبه بندی کند که بر اساس این رتبه بندی در سال ۲۰۱۸ ایران پس از چین، آمریکا، کره جنوبی و هند در رتبه پنجم قرار داشت. البته این رتبه بندی طبق اطلاعات سال ۲۰۱۵ بود که وضعیت ما در آن زمان متفاوت بوده است.


بیشتر بخوانید

اقتصاد ۹ هزار میلیاردی بازار نانو ایران در سال ۹۹


دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو بیان کرد: اگر حمایت‌های لازم انجام شود حتی می‌توانیم به رتبه سوم هم برسیم. متاسفانه کاهش بودجه باعث کاهش رشد ما در زمینه نانوتکنولوژی شده که در سال‌های آینده تاثیر آن را خواهیم دید. اگر حمایتی صورت نگیرد متخصان نانو ممکن است از این عرصه مهاجرت کنند و با بحران مواجه شویم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار