ساخت تجهیزات دانش‌بنیان برای سنجش آلاینده‌های محیطی

سنجش و کاهش میزان ذرات معلق موجود در هوا به تجهیزاتی نیاز دارند که توسط یک شرکت دانش‌بنیان داخلی تولید شده است.

به گزارش حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، علیرضا نورپور مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان ‌که در مسیر سنجش و کاهش آلاینده‌های محیطی و کنترل کیفیت هوا گام برمی‌دارد، اظهار کرد: نخستین دستاورد دانش‌بنیان این شرکت یعنی دستگاه غبارسنج دودکش، برای اندازه‌گیری و کمک به ارائه راهکار‌های کاهش آلایندگی کارخانه‌ها کمک می‌کند. با شناخت دقیق از کارکرد نمونه‌های خارجی این دستگاه، موفق شدیم غبارسنج ایران ساخت را تولید و بخش قابل توجهی از نساز صنایع، آزمایشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی را تامین کنیم.

نورپور با بیان این‌که شرکت‌ها، آزمایشگاه‌ها، پژوهشگاه‌های پایش و حتی کارخانجات می‌توانند میزان آلایندگی را بسنجند ادامه داد: به کمک این دستگاه و با سنجش دقیق میزان آلایندگی به بخش‌های گوناگون صنعت از جمله کارخانه‌ها، می‌توانیم راهکارها، خدمات و راهبرد‌های کاهش میزان آلایندگی را ارائه کنیم و در مسیر کاهش آلودگی هوا گام برداریم.

این فعال فناور گفت: محصولات از تنوع بالایی برخوردارند و بسیاری به جمع محصولات دانش‌بنیان پیوسته‌اند و برخی دیگر در آستانه دانش‌بنیان شدن هستند. از مهم‌ترین ویژگی آن‌ها سنجش میزان آلاینده‌ها به صورت لحظه‌ای و با دقتی بالا است.

او با اشاره به این‌که غبار‌ها و ذرات معلق کارخانه‌ها نقش مهمی در میزان آلودگی هوا ایفا می‌کنند، بیان کرد: میزان آلاینده تولیدی کارخانه‌ها باید به صورت دوره‌ای پایش شود. دستگاه گازسنج دودکش قابل حمل می‌تواند غلظت گاز‌های آلاینده خروجی از این دودکش‌ها را با دقتی بالا بسنجد. این میزان با تحلیل‌ها و مطالعات بعدی، به اصلاح منشأ تولید آلاینده و در نهایت کاهش آلودگی هوا منجر می‌شود.

راهکار‌ها و تجهیزاتی کارآمد برای کاهش آلایندگی

این فعال فناور از تنوع در سبد محصولات کاهش آلودگی هوا و محیط‌های بسته گفت و ادامه داد: علاوه بر تولید بومی دستگاه‌های گازسنج و غبارسنج محیطی که مولفه‌های زیست محیطی را سنجش و تحلیل می‌کنند، توانستیم دستگاه سنجش ذرات معلق را که به دو روش آنلاین و ثقلی این سنجش را انجام می‌دهد در کشور تولید کنیم. از این تجهیز دانش‌بنیان برای سنجش آلایندگی، بررسی تاثیر آن روی محیط زیست و موجودات زنده استفاده می‌شود و در شکل‌های قابل حمل و ایستاگاهی با هزینه‌ای بسیار پایین‌تر از نمونه خارجی به بازار عرضه شده است.

نورپور با اشاره به تولید ایستگاه‌های شهری سنجش آلودگی هوا گفت: این دستگاه جایگزین بسیار کارآمدی برای ایستگاه‌های شهری است که بسیار گران قیمت هستند و واردات تجهیزات و و نگهداریشان، هزینه‌های بسیار هنگفتی در پی دارد. با این تجهیز ایران‌ساخت، می‌توان به شکلی کارآمدتر، ارزان‌تر، چابک‌تر و مطابق با استاندارد‌های روز جهانی، آلودگی هوا و درات معلق را سنجید.

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان از به‌روزرسانی و تولید بومی محصولاتی مانند تصفیه هوای خانگی و صنعتی با استفاده از فناوری‌های پیشرفته، چون فیلتر‌های نانو افزود: عمده‌ترین مشتریان این تولیدات، دانشگاه‌ها، کارخانه‌ها، صنایع گاز، پترئوشیمی، سازمان محیط زیست، شهرداری‌ها و پژوهشگاه‌ها هستند.

نورپور با اشاره به کار موفق در کاهش آلاینده‌های شهری، گفت: در حوزه کاهش آلاینده‌های شهری، دستگاه فیلتراسیون هود‌های صنعتی را به نتیجه رساندیم. این دستگاه آلاینده‌های خروجی را با کارایی بالای ۹۰ درصد جذب می‌کند و به شکلی کارآمد می‌تواند باعث کاهش آلودگی هوای ناشی از صنایع و کارخانه‌ها شود.

کمک به اشتغال و کاهش ارزبری

این فعال فناور از ارائه راهکار‌ها و نرم‌افزار‌های پایش آلاینده‌ها به صنایع گفت و ادامه داد: پس از سنجش آلایندگی صنایع، خدمات مشاوره، ارزیابی و سازوکار‌های کاهش آلودگی را ارائه می‌کنیم.

او با اشاره به مزیت‌های قیمتی قابل توجه محصول ایران‌ساخت نسبت به نمونه‌های وارداتی، گفت: به طور مثال دستگاه سنجش آلایندگی هوا که در تهران نصب شده‌اند، هرکدام به طور میانگین بیش از ۲۰ میلیارد ریال هزینه اقلام مصرفی، تعمیر و نگهداری نیاز دارند، اما نمونه ایران‌ساخت این دستگاه، یک دهم نمونه مشابه هزینه‌بر است ضمن آن‌که کارایی بالاتری ارائه می‌کند.

این فعال فناور بیان کرد: نمونه خارجی دستگاه گازسنج دودکش با هزینه ۲.۵ میلیارد ریالی بدون خدمات پشتیبانی و از مبادی غیر رسمی عرضه می‌شود. در حالی که نمونه مشابهی که در کشور تولید کردیم، با کیفیتی به مراتب بالاتر و روزآمدتر، با یک سوم هزینه نمونه مشابه عرضه می‌شود. تولید این محصولات ضمن کاهش ارزبری، کمک به بومی سازی بسیاری از مواد اولیه و صنایع وابسته، زمینه اشتغال مستقیم ۴۰ نفر از دانش‌آموختگان را به طور مستقیم و صد‌ها نفر به طور غیر مستقیم در پی داشته است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار