ماهیان خاویاری با ارزش‌ترین ماهیانی هستند که بشر تاکنون اقدام به پرورش و صید آن‌ها کرده است.

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، ماهیان خاویاری با ارزش‌ترین ماهیانی هستند که بشر تاکنون اقدام به پرورش و صید آن‌ها کرده و همین ارزش بالا موجب صید بی رویه‌ای شده که نسل این ماهیان را با خطر انقراض مواجه کرده است.

هرچند تولید بچه ماهیان خاویاری با هدف رهاسازی به دریا و بازسازی ذخایر طبیعی در کشورمان بیشتر از چهار دهه قدمت دارد، اما پرورش ماهیان خاویاری به منظور تولید گوشت و خاویار از حدود دو دهه پیش آغاز شده است. اقلیم مناسب، پایین بودن هزینه‌های تولید و نیروی انسانی، وجود دانش فنی و تجربه بالا، همچنین آوازه کشورمان به عنوان تولیدکننده بهترین خاویار جهان سبب شده تا این فعالیت، ارزش اقتصادی فوق العاده‌ای پیدا کند و ایران پس از روسیه دومین عرضه‌کننده خاویار به جهان شناخته شود.
پرورش ماهیان خاویاری در دل کویر؛ اصفهان صادرکننده خاویار می‌شود.

در استان اصفهان پرورش آبزیان از یک دهه پیش سرعت گرفت و از دو سال پیش هم پرورش ماهیان خاویاری آغاز شد. متولیان این صنعت در استان اصفهان تلاش می‌کنند با افزایش تعداد واحد‌های پرورشی، احداث کارخانه‌های فرآوری و نشان سازی تجاری خاویار کمتر شناخته اصفهان را به محصولی صادراتی و درآمدزا تبدیل کنند.

اصفهان، یکی از استان‌های پیشرو در پرورش ماهیان خاویاری

محمدرضا عباسی مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان در گفتگو با خبرنگار ما اظهار داشت: استان اصفهان تولیدکننده ۱۰ هزارو ۲۲۰ تن انواع ماهیان خوراکی در سال و یکی از ۱۰ استان پیشرو در زمینه پرورش ماهیان خاویاری است.

او گفت: مزرعه‌های پرورش ماهیان خاویاری استان در شهرستان‌های کاشان، اصفهان، آران و بیدگل و خوربیابانک احداث شده و ۶ گونه مهم ماهیان خاویاری با نام‌های استرلیاد، سیبری، شیپ، فیل ماهی، اوزون برون و چالباش در آن‌ها پرورش داده می‌شود.

مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: مزرعه‌های پرورش ماهیان خاویاری در استان با تسهیلاتی که گرفتند میزان تولید خاویار خود را امسال به ۳۰ تن رساندند و پیش بینی می‌شود این رقم در سال آینده به ۵۰ تن افزایش یابد.

عباسی افزود: تمام واحد‌های پرورشی دارای مجوز بر اساس سهمیه‌ای که برای آن‌ها در نظر گرفته شده می‎توانند بچه ماهی خریداری کنند و امیدواریم امسال سهمیه بیشتری برای خرید بچه ماهیان خاویاری به استان اصفهان داده شود.

او افزود: در حال حاضر مراحل استحصال و نگهداری خاویار استان اصفهان در استان‌های شمالی صورت می‌گیرد، اما می‌شود با بسترسازی‌های مطلوب و توسعه مزارع پرورشی به خودکفایی همه جانبه در این حوزه دست یافت.

مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: تنها دلیل صادر نشدن خاویار استان اصفهان به بازار‌های خارجی نبود سرمایه گذاری کافی و نداشتن نشان تجاری و شرکت‌های تخصصی در زمینه استحصال و ساماندهی خاویار است که با برنامه ریزی‌های صورت گرفته و ورود شرکت‌های خصوصی برای ایجاد نشان تجاری زمینه صادرات این محصول فراهم می‌شود.
 
پرورش ماهیان خاویاری در دل کویر؛ اصفهان صادرکننده خاویار می‌شود.

پیش بینی درآمد ۷ میلیون دلاری اصفهان از صدور خاویار

محمدمهدی مدرس نیا کارشناس فنی امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: با توجه به میانگین قیمت خاویار صادراتی پیش بینی می‌شود اصفهان از صدور خاویار سالیانه حدود ۷ میلیون دلار درآمد داشته باشد.

او یادآور شد: شرکت‌های خصوصی می‌توانند زمینه صادرات خاویار اصفهان را به بازار کشور‌های حوزه خلیج فارس و کشور‌های اروپایی به ویژه ایتالیا، فرانسه، آلمان و لهستان فراهم کنند.

کارشناس فنی امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان یادآور شد: تلاشمان بر این است که با همکاری دستگاه‌های مرتبط و شراکت با دیگر استان‌های صادر کننده خاویار گام نخست درآمد زایی ارزی را با قوت برداریم.

مدرس نیا افزود: اگر چالش‌هایی همچون گرانی مواد غذایی، کیفیت آب و موانع تولید برطرف شود افزایش تولید خاویار و رساندن آن به بازار‌های جهانی دور از دسترس نیست.
 
پرورش ماهیان خاویاری در دل کویر؛ اصفهان صادرکننده خاویار می‌شود.

خاویار و خواص غذایی آن

بهرام سلطانی کارشناس تکثیر ماهیان سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: خاویار ماده‌ای پرانرژی و سرشار از انواع ویتامین‌ها، موادمعدنی، اسید‌های چرب و آنتی اکسیدان‌ها و منبعی غنی از امگا ۳ است.

او ادامه داد: ۲۵ درصد چربی خاویار کلسترول و ۷۵ درصد لیستین است و خاویار غنی از نوعی الکل چرب با زنجیره بلند است که در بدن به اسیدچرب تبدیل می‌شود.
 
کارشناس تکثیر ماهیان سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان اضافه کرد: خاویار در پیشگیری از بیماری‌های قلبی- عروقی و آرتریت روماتوئید یا همان التهاب مفاصل موثر و سرشار از آهن است و مصرف آن به افراد دچار کم خونی ناشی از فقرآهن توصیه می‌شود.
 
سلطانی یادآور شد: خاویار سرشار از ویتامین‌های C، B، A، D، E، اسید فولیک و اسید پانتوتنیک است. ویتامین A موجود در خاویار در ترمیم و نگهداری اپی‌تلیان، رشد استخوان و ترمیم رنگدانه مردمک چشم نقش بسزایی دارد و ویتامین D آن موجب تعادل کلسیم و فسفر می‌شود که مصرف آن در دوره نقاهت، جراحی‌های بزرگ و بیماری‌های عفونی برای بازگرداندن نیروی از دست رفته مفید است.

توسعه صنعت پرورش ماهیان خاویاری و تولید خاویار با توجه به ظرفیت‎های مطلوب استان اصفهان آثار اقتصادی مثبتی از جمله اشتغالزایی و ارزآوری دارد.

گزارش از عیسی صادقی

انتهای پیام/ش
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۴ ۲۳ دی ۱۳۹۹
مثل کاشت برنج در کویر است . شاید برای مسئولین جالب است . ولی برای کارشناسانم فاجعه است . مسئول خشکسالی ها ی آتی چه کسی است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۶ ۲۳ دی ۱۳۹۹
دم این اصفهانی های خوش فکر گرم که به هیچ چیزی که مانع پیشرفتشون بشه اهمیت نمیدن و با هوش بالاشون هر کاریو ممکن می کنن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۲ ۲۳ دی ۱۳۹۹
اینم مثل انتقال آب از شمال به جنوب و از شمال به سمنان
آخر یکی نیست بگه دیوانه ها در منطقه ای که کمبود آب داره و زاینده رودش خشک شده پرورش ماهی میزنن
کارخانه فولاد و ... میزنن که مصرف آب بسیار بسیار بالایی دارند؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
hossein
۱۲:۲۹ ۲۳ دی ۱۳۹۹
تا جایی که یادمونه قرار بود آب کارون فقط برای مصارف آشامیدنی به اصفهان و یزد انتقال پیدا کنه
اما حالا می بینیم که بخش اعظمیش داره واسه مصرف صنایع به وِیژه فولاد و آبیاری غرق آبی فضای سبز و
واینجا هم که پرورش ماهی و خاویار انتقال پیدا می کنه

این میشه که خوزستانی که قطب کشاورزیه و تو کتابای جغرافیا ازش به عنوان جلگه خوزستان یاد می شد
داره به بیابون بی آب و خشک تبدیل میشه

کی میشه این طرح متوقف بشه و هموطنای عزیز اصفهانی از مسیر درست و صحیح صاحب منابع آبی بشن
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۲:۲۱ ۲۳ دی ۱۳۹۹
دست شما درد نکنه ازاین مطلب آموزنده ولی درسته که ما بزرگترین تولید کننده خاویار جهان هستیم ولی تو کشور خودمون کی می تونه اون رو مصرف کنه با این قیمت نجومی وگرنه ما می دونیم که چه خواصی داره!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۶ ۲۳ دی ۱۳۹۹
اصفهان که آب نداشت بخوره آب کارون خوزستان رو داره می بره چطور کشت و کارها و فعالیتهایی که آب زیاد می خوان در خوزستان به دلیل مشکلات آبی منع میشه در حالی که پرآب ترین رودهای ایران رو داشته ولی در اصفهان بی آب که دائم محتاج آب استانهای دیگه هست منع نمیشه ؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۱:۳۱ ۲۳ دی ۱۳۹۹
بعد بگید اصفهان آب نداره از کارون براش آب انتقال بدن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۲ ۲۳ دی ۱۳۹۹
دم نماینگان ومسئولین اصفهان گرم
Iran (Islamic Republic of)
saeid
۱۱:۰۲ ۲۳ دی ۱۳۹۹
خدایی کشورمون ایران واقعا ثروتمنده و بدون نیاز به نفت و گاز و حتی معادن میلیاردها دلار هر ساله میتونه درآمد کسب کنه. خاویار. زعفران. فرش. صنایع دستی. کشاورزی. شیلات و آبزی پروری. انرژی های نو. توریست( مخصوصا استفاده از بیابانها). تولید غذاهای سنتی و با کیفیت.پرورش انواع حیوانات چه اهلی چه وحشی. خدمات فنی مهندسی و خدمات دیگر. تولید علم و فنون جدید. صنعت (ماشین الات و تکنولوژی...)...چقدر بشمارم؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۷ ۲۳ دی ۱۳۹۹
به چی دلمان راخوش کنیم بگیم خیلی عالیه دمش گرم
ببخشید خاویارش را چه کسانی میخورند