مدیرعامل شرکت گاز خراسان رضوی گفت: گاز رسانی به ۴۸۵هزار خانوار روستایی در خراسان رضوی، این استان را در جایگاه دوم کشور قرار داد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، حسن افتخاری مدیرعامل شرکت گاز خراسان رضوی در نشست خبری پیرامون تشریح طرح گاز بهای رایگان مشترکین کم مصرف در خراسان رضوی گفت: تعداد مصرف کنندگان گاز طبیعی در خراسان رضوی بالغ بر ۲میلیون و ۴۲۶هزار مشترک می‌باشد که تقریبا ۹.۸درصد از مشترکان گاز کشور را شامل شده و بعد از استان تهران در این زمینه دارای رتبه دوم است.

او افزود: گاز بهای مشترکانی که در فصل زمستان تاسقف ماهانه ۲۰۰مترمکعب و در فصل تابستان تاسقف ۴۵مترمکعب مصرف کنند، رایگان اعمال خواهد شد.

مدیرعامل شرکت گاز خراسان رضوی بابیان اینکه از نظر میزان شبکه اجرای گاز نیز در حال حاضر ۳۵۸۷۰کیلومتر شبکه گاز در خراسان رضوی وجود دارد که ۹.۴درصد کل کشور را شامل شده و در رتبه اول کشور قرار دارد، ادامه داد: یکی از حوزه‌هایی که در سال‌های قبل شرکت گاز خراسان رضوی نسبت به میانگین کشوری عقب افتادگی جزئی داشت گاز رسانی به روستا‌ها بود که با تلاش‌های شبانه روزی شرکت گاز بدون استفاده از بودجه عمومی دولت و با استفاده از سرمایه گذاری، گاز رسانی به روستا‌ها را سرعت بخشید به طوری که در حال حاضر ۴۸۵هزار خانوار روستایی استان تحت پوشش گاز طبیعی قرار دارند.
 
افتخاری بیان کرد: خراسان رضوی به زودی وارد مرز یک میلیون علمک گاز می‌شود، تنها شهر خراسان رضوی که در حال حاضر دارای شبکه گاز نمی‌باشد شهر باجگیران است که تاکنون به فرایند عملیاتی برای برخورداری این شهر از نعمت گاز دست پیدا نکرده ایم.
 
او تصریح کرد: در حال حاضر ۲۳۲۹روستا و آبادی استان نیز از نعمت گاز طبیعی برخوردار هستند و ۲۵۹روستا را نیز در حال اجرا داریم که بابهره برداری از آن‌ها نفوذ ضریب گاز روستایی استان به ۹۸.۵درصد خواهد رسید. همچنین برای ۹۲روستای استان که دارای شرایط گاز رسانی هستند برای تعدادی از آن‌ها تا پایان امسال و برای تعدادی هم تا نیمه اول سال آینده پیمانکار تعیین و فرایند گازرسانی به ان‌ها تعیین خواهد شد تا پرونده گاز رسانی به روستا‌های بالای ۲۰خانوار و دارای شرایط گاز رسانی استان بسته شود.

مدیرعامل شرکت گاز خراسان رضوی تاکید کرد: همچنین یکی از محور‌های تامین گاز حوزه حمل و نقل است که تقریبا ۱۹۵جایگاه CNG در استان که متاسفانه تعدادی از ان‌ها غیر فعال هستند روزانه ۲میلیون مترمکعب در روز، نیاز گاز این حوزه را تامین می‌کنند.

بیشتر بخوانید


افتخاری اظهار کرد: قبل از تفکیک خراسان به سه استان، پالایشگاه شهید هاشمی نژاد سرخس علاوه بر تامین گاز خراسان بخشی از نیاز گاز مصرفی استان‌های سمنان، مازندران و گلستان را نیز تامین می‌کرد، اما در حال حاضر به دلیل افزایش شبکه گاز، این پالایشگاه تنها نیاز مصرفی خراسان رضوی را تامین می‌کند که در این زمینه با اقدام خلاقانه‌ای که انجام شد مخازن زیر زمینی با رعایت همه استاندارد‌ها در این پالایشگاه ساخته شدند تا با استفاده از ظرفیت این مخازن زیرزمینی، گاز در فصل تابستان ذخیره و در فصل زمستان، از آن‌ها استفاده شود، به طوری که در حال حاضر در فصل زمستان روزانه بین ۳۷تا ۴۰میلیون مترمکعب گاز از پالایشگاه شهیدهاشمی نژاد و ۱۷تا ۲۰میلیون مترمکعب از ذخائر این مخازن برای تامین گاز استان برداشت می‌کنیم.

سیاست‌های تشویقی

او افزود: علی رغم اینکه ایران دومین منبع گاز در جهان است، اما متاسفانه به دلیل عدم رعایت الگوی مصرف بویژه در بخش خانگی، جهش قابل تاملی در فصل زمستان در حوزه مصرف گاز رخ می‌دهد به طوری که میانگین مصرف خانگی در ایران در این فصل ۳تا۴برابر استاندارد‌های دنیا است که این موضوع دلایلی نظیر بی توجهی مردم در مصرف گاز و همچنین عدم استاندارد‌های لازم در موتورخانه‌ها و بخاری‌های تولید شده در ایران است به طوری که رده انرژی اغلب بخاری‌های تولید شده در ایران در رده F و G قرار دارند این در حالی است که بهترین رده انرژی بخاری باید A باشد.

مدیرعامل شرکت گاز خراسان رضوی با بیان اینکه سیاست‌های تنبیهی تاثیری در فرهنگ سازی مصرف ندارد و باید به سمت سیاست‌های تشویقی در این زمینه سوق پیدا کنیم، ادامه داد: دولت به منظور سیاست‌های تشویقی برای مدیریت مصرف گاز دو اقدام را امسال برنامه ریزی و آغاز کرده است به طوری که در اولین طرح موضوع اصلاح و بهینه سازی موتورخانه‌ها را ابلاغ کرد تا در راستای اجرای قانون هوای پاک، همه موتورخانه‌های مسکونی، اداری و تجاری استاندارد‌های لازم را دریافت و موتورخانه‌های خود را بهینه سازی کنند.

افتخاری بیان کرد: تمام روستا‌های حاشیه شهر مشهد که دارای شرایط گاز رسانی می‌باشند گاز دار و یا در مرحله گاز رسانی هستند به طوری که طبق آخرین آمار ۸۰ درصد این روستا‌ها در حال حاضر از نعمت گاز طبیعی برخوردار و ۲۰درصد نیز در مرحله گاز رسانی می‌باشند، اما نکته‌ای که باید در این زمینه به آن اشاره کرد این است که ما مسئولیتی برای گاز رسانی به واحد‌هایی که خارج از بافت روستایی که اغلب باغ ویلا و واحد‌های غیرمجاز هستند نداریم.

انتهای پیام//ف.ح
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.