به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، حتما میدانید که سس خردل یک چاشنی جذاب برای عاشقان فستفود است و گاهی در تهیه برخی سالادها هم استفاده میشود. گیاه خردل در ۴ نوع مختلف از جمله: خردل هندی یا قهوهای، خردل وحشی، خردل سیاه و خردل سفید وجود دارد که از آن انواع مختلف سس خردل ساخته میشود. دستور تهیه و نوع دانهای هم که در طرز تهیه سس خردل ملایم و دیژون به کار میرود، وجه تمایز آنها خواهد بود. اما برای اینکه یک سس خردل دلچسب با میزان تندی و عطر دلخواهتان داشته باشید کافی است در ادامه طرز تهیه سس خردل خانگی را که برای شما آماده کردهایم، بخوانید و به راحتی خودتان برای درست کردن آن اقدام کنید. در ضمن ما، خواص و مضرات خردل را هم برای شما بازگو میکنیم تا با خیال راحتتر سس خردل خود را تهیه و مصرف کنید.
مواد لازم
دانه خردل سفید یا زرد: ۱و ۱/۲ لیوان دستهدار
آب: ۳ لیوان دستهدار
سرکه: ۱/۲ لیوان دستهدار ف
نمک: ۱ قاشق غذاخوری
عسل:۲ قاشق غذاخوری
پودر زردچوبه: ۱/۲ قاشق چایخوری
پاپریکا قرمز: ۱/۲ قاشق چایخوری
پودر سیر: ۱/۴ قاشق چایخوری
پودر پیاز: ۱/۴ قاشق چایخوری
دارچین: ۱/۵ قاشق چایخوری
بیشتر بخوانید:
طرز تهیه سس خردل
دانههای خردل را در آسیاب ریخته و آنها را تا جایی که خودتان میخواهید، نرم کنید. اگر میخواهید سستان کاملا یکدست و لطیف باشد، آن را تا حد ممکن پودر کنید.
در یک قابلمه با سایز مناسب پودر خردل و همه ادویهها یعنی نمک، پودر زردچوبه، پاپریکا، پودر سیر، پودر پیاز و پودر دارچین را بریزید و آب را به آن اضافه کنید.
ادویهها را به هم بزنید تا کاملا در آب حل شوند و گوله گوله نباشند.
به مدت ۴۵ دقیقه این مخلوط را روی حرارت ملایم بگذارید تا وقتی روی محلولتان حباب تشکیل شود.
بعد از جوشیدن مواد داخل قابلمه، عسل و سرکه را اضافه کنید و مخلوط را ۵ تا ۱۰ دقیقه به هم بزنید تا به کف قابلمه نچسبد.
حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید که سس خردل از حرارت بیفتد و خنک شود.
مواد را داخل بطری شیشهای بریزید و در جای خنک و تاریک قرار دهید.
فوت و فنهای طرز تهیه سس خردل خانگی
این سس مثل به مدت سه ماه در یخچال قابل استفاده خواهد بود. سس خردل را با فلافل هم میتوانید سرو کنید.
اگر سس خردل شما طعم تلخی داشت، برای مصرف کردن حداقل ۲۴ ساعت صبر کنید. هر چه بیشتر از زمان آماده کردن سس بگذرد، طعم آن هم بیشتر جا میافتد.
اگر میخواهید سس خردل تندتری داشته باشید، میزان پاپریکای سستان را بیشتر کنید و اگر سس خردل شیرینتری میخواهید، عسل را بیشتر کنید.
سعی کنید خردل را در یخچال نگه دارید تا طعم خود را بهتر حفظ کند، هر چند اگر خارج از یخچال هم باشد، خراب نخواهد شد.
خواص خردل
*دانه خردل سرشار از مواد معدنی مانند کلسیم، منگنز، مس، سلنیوم، فیبر، فولات، امگا۳، پروتئین، اسیدهای چرب، فیبر خوراکی، آب، گلیکوزیدها و… است.
*خردل به عنوان دارو در پیشگیری انواع سرطانها از جمله سرطان روده، سرطان مثانه و سرطان دهانه رحم موثر بوده و از رشد سلولهای سرطانی جلوگیری میکند.
*یکی از مزایای استفاده از روغن خردل، کمک به سلامت قلب است. امگا ۳ موجود در خردل، اثرات مثبتی بر رفع دردهای قفسه سینه و کاهش آریتمی قلب دارد.
حتما بخوانید طرز تهیه ترشی گوجه فرنگی هندی تند و خوشمزه + تاریخچه جالب ترشی و شور
*همچنین خردل به درمان سرماخوردگی و مشکلات سینوسی کمک میکند و خاصیت پاککنندگی مخاط را دارد.
*خردل خاصیت درمانی برای اعصاب داشته و دیابت را میکند، علاوه بر این در حفظ سلامتی پوست و مو موفق عمل میکند.
*در طب سنتی خردل طبع گرم دارد.
*طرز تهیه سس خردل با مایونز هم مرسوم است، اما چندان رژیمی و سالم نیست.
مضرات خردل و سس خردل
*اگر با مشکلات گوارشی دست و پنجه نرم میکنید و سنگ کلیه یا سنگ کیسه صفرا دارید، از خوردن سس خردل بپرهیزید، چون ممکن است باعث ایجاد التهاب شود.
*مصرف خردل به کسانی که گواتر دارند توصیه نمیشود، چون آن را تشدید خواهد کرد.
*خوردن بیش از حد خردل نیز، امکان ایجاد آلرژی را فراهم میکند و ممکن است باعث آبریزش دهان و بینی شود.
*مصرف سس خردل در دوران بارداری و شیردهی ممنوع بوده و فراموش نکنید که به کودکان سس خردل ندهید، چون ممکن است باعث بروز حساسیت در آنان شود.
*یکی دیگر از گروههای افرادی که باید از خوردن خردل اجتناب کنند، بیماران کبدی هستند. افراد دارای مشکل کبد، باید به شدت مراقب رژیم غذایی خود باشند و در مصرف انواع سسها احتیاط بیشتری به خرج دهند.
منبع: مجله کوروش
انتهای پیام/