به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان ،محسن قاسمی مدیر پایگاه میراث جهانی بم با اشاره به نزدیک شدن به ۵ دیماه ۱۳۸۲ سالروز زلزله دلخراش بم گفت: در سال ۱۳۸۲ زلزله مهیبی ۸۰ درصد از ارگ تاریخی بم را تخریب کرد که شش ماه بعد از این اتفاق ارگ بم در فهرست میراث جهانی در معرض خطر قرار گرفت.
او اظهار کرد: خوشبختانه با فعالیتهای مرمتی و اجرای طرحهای پژوهشی که به همت کارشناسان ایرانی و خارجی در ارگ تاریخی بم انجام شد این بنای تاریخی در سال ۱۳۹۱ از لیست میراث در خطر خارج شد.
قاسمی با بیان اینکه تاکنون ۸۰ درصد از ارگ تاریخی بم مرمت و بازسازی شده است، گفت: کارشناسان پروژه نجات بخشی ارگ بم عقیده دارند باید بخشهایی از این بنای تاریخی دست نخورده باقی بماند تا آیندگان از زلزله سال ۱۳۸۲ آگاهی پیدا کنند.
او با اشاره به اینکه امسال در سالروز ۵ دیماه ۱۳۸۲ عملیات مرمت و بازسازی خانه سیستانی ارگ تاریخی بم به پایان میرسد، افزود: در این روز پایگاه پژوهشی ارگ بم به این خانه تاریخی منتقل میشود و از نزدیک فعالیتهای پژوهشی و مطالعاتی این بنای تاریخی انجام میشود.
مدیر پایگاه میراث جهانی بم و منظر فرهنگی آن به اتمام مرمت و بازسازی کلاه فرنگی اشاره کرد و بیان کرد: مرمت عمارت دروازه دوم ارگ تاریخی نیز با پیشرفت ۹۰ درصدی تا پایان امسال به بهره برداری میرسد.
قاسمی به آغاز عملیات مرمتی اصطبل این بنای تاریخی اشاره کرد و افزود: در صورت تامین اعتبار دوباره این عملیات تا پایان سال ۱۴۰۰ به اتمام میرسد.
او به اتمام پروژه پایش تصویری و حفاظت الکترونیک محوطه پیرامون ارگ بم اشاره کرد و گفت: با اتمام این پروژه محیط اطراف این بنای تاریخی با امنیت کامل تحت پوشش قرار میگیرد.
قاسمی ادامه داد: مرمت خانه میراکبر نیز شروع شده است و تا نیمه سال ۱۴۰۰ به پایان خواهد رسید.
او مرمت و بازسازی یخدان این بنای تاریخی را از مهمترین پروژههای مرمتی یک سال گذشته برشمرد و افزود: تا پایان سال بخش وسیعی از ساختمان اصلی این بنای تاریخی مرمت و بازسازی میشود و مابقی آن نیز تا بهار ۱۴۰۰ به اتمام میرسد.
مدیر پایگاه میراث جهانی بم و منظر فرهنگی آن افزود: در حال حاضر با توجه به شیوع کرونا مجموعه تاریخی ارگ بم تعطیل است و امیدواریم در دوران پس از کرونا شاهد حضور دوباره گردشگران این بنای تاریخی باشیم.
انتهای پیام/ی