به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، اگر به تازگی متوجه شدهاید که به طور مرتب تشنه میشوید و باید آب بنوشید، احتمالا بدنتان سعی دارد چیزی به شما بگوید. در این نوشتار میبینیم که چه مشکلات و اختلالاتی سبب بروز تشنگی مکرر در شما میشوند.
۱. مشکلات تیروئید
اکثر مردم نمیدانند که کمکاری یا پرکاری تیروئید میتواند باعث انواع مشکلات در بدن شما شود که یکی از آنها خشکی دهان و احساس تنشگی است.
۲. قاعدگی
سطح استروژن و پروژسترون میتواند تأثیر زیادی بر میزان مایعات بدن بگذارد. زنان احتمالا در طول چرخه عادت ماهانه، احساس تشنگی دارند زیرا در این دوران هورمونهای استروژن و پروژسترون در بالاترین حد خود هستند. یکی دیگر از دلایل احساس تشنگی این است که خانمها در زمان قاعدگی مقدار زیادی آب از دست میدهند.
۳. دیابت یا دیابت بیمزه
دیابت باعث میشود بسیاری از ذخایر مایعات خود را از طریق تکرر ادرار دفع کنید، بنابراین طبیعی است که مایعات از دست رفته را جایگزین کنید. دیابت بی مزه اختلالی است که باعث میشود مایعات بدنتان را بیش از حد از دست دهید و احساس تشنگی کنید.
۴. دهیدراته شدن بدن (کم شدن آب بدن)
وقتی سطح آب بدن شما به طور خطرناکی پایین میآید، ممکن است به شدت بیمار شوید. از آنجایی که قسمت زیادی از بدن شما از آب تشکیل شده، باید مایعات از دست داده را دوباره جبران کنید تا اعضای بدن بتوانند به درستی عمل کنند. کمبود آب بدن میتواند علائم بدی ایجاد کند و اگر سطح آب خیلی کم شود، حتی ممکن است به کما بروید یا جان خود را از دست بدهید. اگر در اثر اسهال یا هر مشکل دیگری آب و الکترولیت از دست دادهاید، بهتر است آن را جبران کنید.
۵. رژیم غذایی حاوی کربوهیدرات پایین
اگر رژیم کتو یا کم کربوهیدرات دارید، ممکن است بیش از حد تشنه شوید. از آنجایی که پروتئین و چربی بیشتری میخورید، دفعات بیشتری ادرار میکنید، زیرا چیزی برای جذب آب وجود ندارد. در نتیجه نیاز به نوشیدن مایعات بیشتری دارید.
۶. اضطراب
وقتی استرس و اضطراب زیادی دارید، بدن آب اضافی دهان را گرفته و در سایر مناطق پخش میکند. مضطرب بودن میتواند احساسات مختلفی را در شما ایجاد کند، اما یکی از اولین اثراتی که دارد این است که دهانتان خشک میشود.
۷. بارداری
بارداری میتواند تغییرات زیادی در بدن ایجاد کند و یکی از مواردی که بسیاری از مادران باردار متوجه آن میشوند تشنگی بیش از حد است. این امر به ویژه در سه ماهه اول رایج است.
خون اضافی موجود در بدن شما باعث میشود کلیهها از شر مایعات اضافی خلاص شوند و ادرار بیشتر شود. همچنین تهوع صبحگاهی که با استفراغ است هم میتواند باعث از بین رفتن مایعات بدن شود.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/