به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اراک، به منظور ترویج فرهنگ پژوهش در کشور ۲۵ آذرماه روز پژوهش و آخرین هفته آذرماه به نام هفته پژوهش نامگذاری شده است در همین راستا برای بررسی موضوعات پژوهشی سری به دانشگاه اراک شدم که متوجه کشف جدید دانشمندان این دانشگاه در رابطه با درمان عفونتها شدم.
گسترش مقاومت به انواع مختلف آنتی بیوتیکها سبب شده است تا محققان علوم میکروبیولوژی روش جدید فاژ درمانی را جایگزین روش درمانی مرسوم و پیشگیری از عفونت کنند.
درهمین راستا و با توجه به اینکه استفاده از باکتریوفاژها (باکتریخوارها) به عنوان روشی کارآمد در درمان بسیاری از بیماریهای عفونی است تیم تحقیقاتی زیست شناسی دانشگاه اراک موفق به کشف کرونا با کرونا ساکازاکی شدند و سپس باکتریوفاژ (باکتری خوار) این باکتری جدید را هم کشف کردند .
تیم تحقیقاتی دانشگاه اراک به سرپرستی دکتر مجید کمیجانی عضو هیأت علمی گروه زیست شناسی-بخش میکروبیولوژی دانشگاه اراک با کتری جدید کرونا با کتر ساکازاکی و باکتریوفاژ ان را کشف شده را با نام vB_CsaP_۰۰۹ در بانک ژن جهانی ثبت کردند.
دکتر کمیجانی سرپرست این گروه تحقیقاتی در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اراک، گفت: توالی این فاژ به شماره دسترسی LC ۵۱۹۶۰۱،۱ در بانک جهانی ژن به ثبت رسیده است.
کمیجانی با بیان اینکه باکتریو فاژها فقط باکتری را از بین میبرند و به سلول آسیب نمیرسانند افزود: کرونا باکتر ساکازاکی که هیچ ربطی به کرونا ندارد در غذای نوزادان مثل شیر خشک وجود دارد و حتی منجر به مرگ هم می شود که بخشی از اهمیت این کشف تولید انبوه باکتریوفاژ آن است که نیازمند همت سرمایه گذاران است.
او بیان کرد: باکتریو فاژها که با خنثی شدن اثر آنتی بیوتیکها میتواند جایگزین موثری برای درمان عفونتها باشد زیانی برای بدن نداشته و در بسیاری از کشورهای توسعه یافته از جمله چین و اروپا در حال استفاده است.
بیشتر بخوانید:
درخشش دانشمندان اراکی در جهان
جوان سازی پوست با انار در کشف دانشمند اراکی
نسل جدید آب شیرین کن خورشیدی در اراک ساخته شد
باکتریوفاژها با تولید آنزیمهای لیزوزومال قادر به تخریب دیواره سلولی باکتریاییها بوده و میتوانند برای کاهش نرخ رشد باکتریهای عفونی مورد استفاده قرار گیرند و استفاده از فاژها به عنوان داروهای جدید در محدودکردن رشد باکتری از اولویت و اهمیت بالایی برخوردار است.
استفاده از باکتریوفاژها به عنوان هدفی برای محدود ساختن رشد باکتریهای عامل بیماریهای عفونی میتواند چشم اندازهای جدیدی را در توسعه داروهای جدید برای کاهش میزان عفونتهای باکتریایی فراهم نماید.
البته کشفیات علمی و اختراعات دانشمندان دانشگاه اراک به کشف باکتریوفاژها ختم نمیشود دانشمندان این دانشگاه نوع آوریهای زیادی در علوم دانشگاهی داشته اند که این کشف یکی از نمونههای دانشمندان پرتلاش اراکی است.
دکتر حمیدی رئیس دانشگاه اراک هم در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اراک، با اشاره به اینکه موفقیتهای پژوهشی زیادی در این دانشگاه به ثمر نشسته گفت: هر استاد این دانشگاه حداقل دو مقاله تخصصی در مجلات علمی جهان منتشر کرده است.
حمیدی افزود: استادان دانشگاه اراک ۷۰۰ مقاله علمی منتشر شده در دانشگاههای معتبر دنیا دارند، ۱۰ پژوهش دانش بنیان دانشمندان دانشگاه در حوزه دانش بنیان منجر به تجاری سازی شده و این دانشگاه مفتخر به ۴ اختراع هم هست.
هفته ویا روز پژوهش زمانی برای یک یادآوری هستند و تحقیقات محققان دانشگاهی وقتی ثمر بخش است که منجر به تولید انبوه شود؛ پژوهش یکی از اساسیترین نیازهای کشور برای رسیدن به پیشرفت و توسعه است و به عنوان مولفه ای از قدرت و استقلال کشور محسوب می شود؛ و این اهمیت مسئولیت مسئولان را در راستای اهمیت به پژوهش سنگین تر می کند.
انتهای پیام / ج