به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، پای گوشت و سیب زمینی یک انتخاب ساده، اما مدرن است که که در کمال سادگی میتوانید آن را به عنوان یک فینگرفود یا حتی غذا در مهمانیهایتان سرو کنید. مهمترین نکته برای طرز تهیه پای چه در شیرینیپزی چه برای غذا، طرز تهیه خمیر آن است که حسابی ترد و نرم شود. در این دستورالعمل ما طرز خمیر پای را با تمام نکاتش در اختیارتان قرار دادیم. کافیست مرحله به مرحله پیش بروید تا خمیر پای را به بهترین شکل ممکن تهیه کنید.
نکته دیگر استفاده از پیاز و سیب زمینی است که از جذابیتهای این پای حساب میشود. علاوه بر پیاز و سیب زمینی، اضافه کردن موسیر هم طعم جذابی به این پای خواهد داد. در مواد لازم موسیر ذکر نشده، اگر مایل بودید خودتان موسیر یا مقداری پودر موسیر با بقیه ادویهها به پای اضافه کنید.
بیشتر بخوانید
مواد لازم برای تهیه پای گوشت و سیب زمینی
آرد ساده ۵۰۰ گرم
نمک به مقدار لازم
کره ۲۵۰ گرم
شیر کمچرب دو قاشق غذاخوری
گوشت گوسفندی ۶۰۰ گرم
سیب زمینی ۳۰۰ گرم
پیاز یک عدد
آب گوشت چهار قاشق غذاخوری
سس ورچستر یک قاشق غذاخوری
مرزنجوش تازه نصف قاشق چایخوری
طرز تهیه پای گوشت و سیب زمینی
پای گوشت و سیب زمینی یک غذای خوشمزه و لذیذ است که شما میتوانید همانند پای مرغ پنیری یا پای یونانی آن را در مهمانیها و دورهمیهای دوستانه و خانوادگی خود سرو کنید. پیش از این طرز تهیه پای مرغ با خمیر هزارلا را به شما آموزش دادهایم، اما اینبار میخواهیم تهیه خمیر پای را نیز با هم یاد بگیریم.
برای شروع ابتدا سراغ آماده کردن خمیر بروید. آرد و کمی نمک را داخل یک کاسه بزرگ بریزید. کره حیوانی نرم شده را به آن اضافه کرده و مواد را با هم مخلوط کنید. سپس حدود ۹۰ میلیلیتر آب خیلی سرد به مواد اضافه کرده و ورز دهید تا حالت خمیری پیدا کند. به تدریج آب بیشتری اضافه کنید تا چسبندگی خمیر کمتر شود. حدود بیست دقیقه به ورز دادن ادامه دهید.
سیب زمینی و پیاز را پوست بگیرید و به صورت ریز خرد کنید. گوشت گوسفندی را هم به صورت ریز خرد کنید. یک کاسه بزرگ بردارید. گوشت ریز خرد شده را همراه پیاز و سیب زمینی خرد شده داخل کاسه بریزید. یک قاشق غذاخوری آرد و مقداری نمک هم اضافه کنید. به کمک دست مواد را هم بزنید تا مخلوط شوند. سپس آب گوشت و سس ورچستر را هم اضافه کنید.
فر را روی دمای ۲۲۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید. چهار قالب پای به عرض ۱۲ سانتیمتر و عمق سه سانتیمتر را با روغن چرب کنید. اگر قالب پای به این ابعاد ندارید، میتوانید از قالبهای دیگری استفاده کنید. قالبها را با کاغذ روغنی بپوشانید.
روی سطح کارتان را مقداری آردپاشی کنید. خمیر را به ضخامت نیم سانتیمتر داخل قالبها پهن کنید؛ به طوری که کنارههای قالب را بگیرد. سپس به اندازه یک دایره بزرگتر از قالب، خمیر را برش بزنید و اضافههای خمیر را به قسمت بیرونی قالب بچسبانید.
داخل قالب را با مواد پر کنید و از خمیر باقیمانده برای پوشاندن روی پای استفاده کنید. دایرههایی به اندازه دهانه قالب برش بزنید. دورتادور خمیری که از قالب بیرون زده را با کمی آب خیس کرده و خمیر را روی آن بچسبانید. به کمک دست دو لبه خمیر را به هم فشار دهید. سپس یک سوراخ کوچک ایجاد کنید تا بخار درون آن حین پخت خارج شود. به کمک قلموی آشپزی روی پای را به کمی شیر آغشته کنید.
قالبها را حدود ۲۵ دقیقه داخل فر قرار دهید. سپس حرارت را روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم کرده و حدود ۲۵ تا ۳۵ دقیقه دیگر بیشتر بپزید تا زمانی که کاملا روی پای طلاییرنگ شود. قبل از سرو چند دقیقه زودتر پای را از قالب بیرون بیاورید تا کمی خنک شود، نوش جان.
منبع: کتاب کاله
انتهای پیام/