در گزارش زیر طرز تهیه موساکا بادمجان را به شما آموزش می‌دهیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، موساکا یک خوراک لایه لایه است که خاستگاه اصلی آن کشور یونان است و به صورت گرم سرو می‌شود. این غذا در کشور‌های شرق مدیترانه با یک دستور مشترک تهیه می‌شود و اکثرا آن را همراه با گوشت می‌پزند. موساکا در کشور‌های دیگر هم متناسب با ذائقه مردمانش تغییر پیدا کرده و با مواد و سس‌های مختلفی تهیه می‌شود؛ اما ماده اصلی و مشترک همه این دستور‌ها بادمجان است و ما هم می‌خواهیم طرز تهیه موساکا بادمجان وگان را به شما آموزش دهیم. این غذای خوشمزه را با چند تغییر کوچک مانند حذف گوشت و استفاده از لبنیات مخصوص می‌توانید به یک خوراک مناسب برای افراد وگان تبدیل کنید که امتحان کردن آن نه تنها برای افراد وگان بلکه برای هرکسی جذاب خواهد بود.

مواد لازم برای تهیه موساکا بادمجان وگان

بادمجان سه عدد
پیاز (ریز خرد شده) یک عدد
هویج (ریز خرد شده) دو عدد
ساقه کرفس (ریز خرد شده) دو عدد
سیر چهار حبه
برگ آویشن به مقدار لازم
رب گوجه فرنگی یک قاشق چای‌خوری
عدس ۲۵۰ گرم
کنسرو ۴۰۰ گرمی گوجه فرنگی بدون پوست دو عدد
قارچ تازه ۵۰۰ گرم
سس سویا یک قاشق چای‌خوری
سیب زمینی یک کیلوگرم
پونه کوهی خشک شده یک قاشق چای‌خوری
شیر سویا ۱۵۰ میلی لیتر
روغن زیتون هشت قاشق غذاخوری


بیشتر بخوانید:


طرز تهیه موساکا بادمجان وگان

پیش از این طرز تهیه موساکا یونانی را به شما آموزش داده بودیم و این بار می‌خواهیم سراغ یک موساکا وگان برویم. قارچ‌ها را داخل یک ظرف عمیق پر از آب قرار دهید تا گرد وغبار و خاک موجود در هاگدان آن‌ها خارج شود. همچنین لازم است عدس را از پیش خیس کرده باشید تا برای پخت آماده باشد. سپس قارچ‌ها را از ظرف خارج کنید و آب بکشید تا تمیز شوند. یک عدد پیاز را پوست بکنید و ریز خرد کنید. دو عدد هویج را پوست بکنید و ریز خرد کنید. یک عدد ساقه کرفس را از برگ‌هایش جدا کنید و ریز خرد کنید. سپس یک قابلمه بزرگ بردارید و یک‌ونیم قاشق غذاخوری روغن زیتون داخل آن بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید. پیاز، هویج و کرفس خرد شده را داخل قابلمه بریزید و به آرامی سرخ کنید. کمی نمک اضافه کنید. همه مواد را به آرامی به مدت ۱۰ دقیقه هم بزنید تا نرم شوند. در همین حین، قارچ‌های شسته شده را برش بزنید. دقت کنید که برش‌ها نازک نباشند.

چهار حبه سیر را پوست بکنید و خرد کنید. سیر خرد شده و مقداری برگ آویشن را به ماهیتابه اضافه کنید. یک دقیقه تفت دهید. سپس پوره گوجه فرنگی را اضافه کنید و یک دقیقه دیگر هم بزنید. گوجه فرنگی بدون پوست را از کنسرو خارج کنید و خرد کنید. عدس و گوجه فرنگی خرد شده را اضافه کنید و هم بزنید و صبر کنید تا سس قل بزند. اکنون حرارت را کم کنید و در ماهیتابه را بگذارید تا سس کمی بیشتر بپزد.

یک ماهیتابه بزرگ بردارید و روی حرارت متوسط قرار دهید. یک ونیم قاشق غذاخوری روغن زیتون داخل ماهیتابه بریزید و همه قارچ‌های برش خرده را داخل ماهیتابه بریزید. قارچ‌ها را برای چند دقیقه تفت دهید تا آب آن تبخیر شود و رنگ قارچ‌ها قهوه‌ای شود. یک قاشق چای‌خوری سس سویا اضافه کنید. همه مواد را خوب مخلوط کنید و به قابلمه حاوی سس اضافه کنید.

اگر گیاهخوار هستید و وگان نیستید می‌توانید موساکا پنیری را تهیه کنید یا اینکه سراغ موساکا با پنیر موزارلا بروید.

حرارت را کم کنید و اجازه دهید سس به مدت ۳۰-۴۵ دقیقه بپزد. هر از گاهی هم بزنید تا سس کمی غلیظ شود و عدس‌ها کاملا پخته شوند. در صورتی که سس خیلی غلیظ شد کمی آب اضافه کنید تا سس رقیق‌تر شود. برگ‌های آویشن را خارج کنید. مزه سس را بچشید و در صورت نیاز نمک بیشتری اضافه کنید. روش پخت این موساکا هم تقریبا شبیه موساکا سبزیجات است.

سیب زمینی‌ها را از وسط نصف کنید و داخل یک قابلمه بریزید. قابلمه را از آب پر کنید و مقداری نمک اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید تا آب به جوش آید وسیب زمینی‌ها پخته شوند. با فرو کردن یک چاقو داخل سیب زمینی‌ها از پخته شدن آن‌ها مطمئن شوید. اکنون سیب زمینی‌های پخته شده را زیر آب سرد قرار دهید تا خنک شوند. سپس پوست آن‌ها را بکنید.

سه عدد بادمجان را پوست بکنید و به درازا برش بزنید. یک کاسه کوچک بردارید و پنج قاشق غذاخوری روغن زیتون را داخل آن بریزید. پونه کوهی خشک شده را اضافه کنید و خوب هم بزنید. حالا با یک قلمو از مخلوط روغن زیتون و پونه کوهی روی برش‌های بادمجان بمالید. روی بادمجان‌ها مقداری نمک بپاشید. یک ماهیتابه متوسط بردارید و روی حرارت متوسط قرار دهید. بادمجان‌ها را داخل ماهیتابه بگذارید و هر طرف آن‌ها را به مدت ۳ دقیقه سرخ کنید تا نرم شوند.

فر را روشن کنید و روی درجه حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار دهید تا گرم شود. سیب زمینی‌ها را له کنید تا پوره شوند. ۱۵۰ میلی لیتر شیر سویا را گرم کنید و کم کم به پوره سیب زمینی اضافه کنید و خوب هم بزنید. به مقدار لازم نمک و فلفل اضافه کنید.

یک ظرف مناسب فر بردارید و مقداری از سس را در کف ظرف پخش کنید به طوری که همه سطح ظرف را بپوشاند. روی آن را با نصف بادمجان‌های سرخ شده بپوشانید. سپس پوره سیب زمینی را روی بادمجان‌ها بریزید و خوب پخش کنید. باقیمانده مخلوط روغن زیتون و پونه کوهی را با قلمو روی لایه آخر پخش کنید. در نهایت با بادمجان‌های باقیمانده لایه آخر را بپوشانید. ظرف را داخل فر قرار دهید و به مدت ۲۵ تا ۳۵ دقیقه بپزید تا لایه آخر طلایی شود. سپس ظرف را از فر خارج کنید. موساکا کاملا گیاهی شما آماده است. کافی است پس از خنک شدن مقداری از آن را داخل بشقاب خود بریزید و نوش جان کنید.

 

منبع: کتاب کاله

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۵۹ ۱۶ آذر ۱۳۹۹
خانم ره نما یادتونه چکار کردید بخاطر چندتا طلا حالا خیال نداری لر تهدیدت کنه
Luxembourg
ناشناس
۰۹:۵۹ ۱۳ آذر ۱۳۹۹
با ذائقه ما ایرانی ها خوردن ان لذت کافی را نداره و زحمتش هم زیاده.
Iran (Islamic Republic of)
مهران
۱۴:۲۲ ۰۵ آذر ۱۳۹۹
خیلی ترکیباتش افتضاح بودتوشکم بره چی میشه