رییس دبیرخانه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی گفت: پیگیر آخرین وضعیت اجرای مصوبه شورای گفتگو پیرامون حل مشکلات صنایع محور غرب مشهد و صدور پایان کار صنعتی برای این واحد‌ها هستیم.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد،  علی اکبر لبافی رییس دبیرخانه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی، در بیست و نهمین جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی گفت: بعد از دو سال پیگیری برای موضوع محور غرب مشهد در نهایت به این توافق رسیدیم که شهرداری در عرصه و اعیان برای تمامی واحد‌های مستقر در محور، پایان کار صنعتی صادر کند و چنانچه در آینده هر یک از آن‌ها بخواهند فعالیت خود را تغییر دهند، عوارض ناشی از تغییر کاربری توسط شهرداری دریافت شود.

او افزود: اما در کمیسیون ماده ۵ مقرر شد تا این مصوبات اصلاح شود و در جلسه مسئولان شهرداری، نمایندگان دستگاه‌های اجرایی و دستگاه قضایی و... این موضوع بار دیگر بررسی گردید و در نهایت به مصوباتی در شورای پنجم شهر مشهد هم منجر شد و شهرداری با صدور پایان کار صنعتی برای اعیان این واحد‌ها موافقت کرد.

بیشتر بخوانید



رییس دبیرخانه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی ادامه داد: محور غرب برای مشهد بسیار مهم است و برخی واحد‌های مستقر در آن به دنبال توسعه و یا تغییر هستند، اما به دلیل صادر نشدن پایان کار، برای دریافت خدمات از دستگاه‌ها به چالش دچار می‌شوند. تصمیمات و توافقات انجام شده باید مستمرا پیگیری شود و همراهی لازم به عمل آید تا مشکلاتی که سال هاست به قوت خود باقی‌ست، حل و فصل شود.
 

کاربری مصوب اراضی محور غرب، زراعی است

 
مهدی ولی زاده نماینده شهرداری در پروژه آزادی نیز در توضیح موضع مدیریت شهری در موضوع محور غرب گفت: آنچه وظیفه شهرداری در موضوع صنایع محور غرب بوده، اجرا شده است، اما قرار بر این بود که واحد‌های صنعتی مستقر در این محدوده برای دریافت پایان کار، دو تاییدیه آتش نشانی و محیط زیست را به شهرداری ارائه دهند. با ارائه این دو گواهی ما حاضریم پایان کار اعیان را برای همه واحد‌های صنعتی صادر کنیم. کاربری مصوب این اراضی، زراعی و کاربری مجاز آن‌ها، صنعتی است؛ اما تاکنون کسی برای ارائه تاییدیه‌ها و دریافت پایان کار مراجعه نکرده است.

او افزود: شهرداری و شورای اسلامی شهر مشهد، ابتدای آبان ماه امسال نامه‌ای به دادگستری ارسال و گزارشی از مباحث و مسائل محور غرب مشهد ارائه کردند و ما منتظر پاسخ دادیار هستیم. بنابراین، شهرداری وظیفه خود را انجام داده و باید سایر دستگاه‌ها و واحد‌های صنعتی مستقر در محدوده برای اتفاقات بعدی اقدام کنند.
 

کمیسیون ماده ۵ کاربری صنعتی را به رسمیت شناخته است


علیرضا بنی هاشم مدیر حقوقی اتاق بازرگانی خراسان رضوی نیز گفت: کاربری مصوب زراعی و کاربری مجاز صنعتی چه معنایی دارد؟ چون کمیسیون ماده ۵ کاربری صنعتی این محور را به رسمیت شناخته است.

او افزود: براساس مصوبه سال ۹۱ هیات وزیران مقرر شد تا واحد‌هایی که آلایندگی ندارند، در آن محور به فعالیت ادامه دهند؛ بنابراین نیازی به تفکیک واحد‌ها نیست. از طرفی، امروز مجوزی با عنوان عوارض ورود به محدوده نداریم که شهرداری چنین چیزی را مطالبه کند.

مدیر حقوقی اتاق بازرگانی خراسان رضوی ادامه داد: درباره عوارض ورود به محدوده تاکنون شورای شهر چندین شهر مصوباتی را تصویب کرده که البته دیوان عدالت اداری آن‌ها را ابطال کرده است. وصول هر عوارضی نیاز به مستنداتی دارد و در شهر مشهد مصوبه‌ای از شورای شهر درباره عوارض ورود به محدوده نداریم و از اعتبار آخرین مصوبه ۱۰ ماه گذشته است.
 
بنی هاشم ادامه داد: طبق آن مصوبه، در صورت تقاضای افراد برای ورود املاک به محدوده شهر، عوارض ورود به محدوده باید پرداخت شود و تا سقف ۲۰ درصد از زمین خود را به رایگان به شهرداری بدهند. یکی از مباحث اصلی صنایع محور غرب این است که چنین درخواستی نداده اند که مشمول تبصره ۴ قانون شهرداری و پرداخت این عوارض شوند و به نظر می‌رسد علت تمدید نشدن این مصوبه از سوی شورای شهر، توجه به آرای دیوان عدالت اداری و ابطال مصوبه شورای دیگر شهر‌ها درباره این عوارض بوده است؛ بنابراین، چیزی به عنوان عوارض ورود به محدوده وجود ندارد.
 

 عوارض ورود به محدوده شهری باید پرداخت شود

 
فرشاد زیوری، کارشناس و نماینده استانداری در این جلسه گفت: طبق تبصره ۴ قانون شهرداری ها، در صورت تقاضای صاحبان اراضی برای استفاده از مزایای ورود به محدوده، باید عوارض آن پرداخت شود. هر زمینی برای استفاده از مزایا، باید یکبار عوارض را بپردازد و اگر در سال‌های گذشته این اتفاق نیفتاده، حالا باید برای این مهم اقدام کند. اینکه قبلا شهر در آن محدوده نبوده، صحیح است، اما حالا شهر محسوب می‌شود و چون شهرداری در حال خدمات دهی است، باید عوارض مذکور پرداخت شود.

امیرمهدی مرادی، دبیر انجمن صنایع خراسان نیز در واکنش به این اظهارات گفت: برای پرداخت حق و حقوقات شهرداری، مشکلی نیست و بخشی از مالیات بر ارزش افزوده‌ای که پرداخت می‌شد، برای همین منظور بوده است، اما باید به این نکته توجه کرد که زمین وارد محدوده نمی شود و شهر در حال توسعه و تصاحب زمین بوده و بحث بر سر همین مسئله است.
 
۸ سال دوندگی برای دریافت پایان کار

محمدعلی ایمانی، دبیر صنایع محور غرب مشهد نیز در همین خصوص گفت: زمانی که ما واحد را ایجاد کردیم، آن منطقه ۱۵ کیلومتر با شهر فاصله داشت. پس از گذران مراحل مختلف و دریافت تاییدیه سازمان‌های مختلف، موافقت اصولی را اخذ کردیم و واحد را طبق مجوز وزارت صنایع احداث نمودیم و شهرداری هم در آن زمان هیچ اختیاراتی در آن منطقه نداشت. زیربنای واحد‌های ما از سوی وزارت صنعت وقت تایید شد. بعد از ۴۰ سال شهر توسعه یافته و حالا زمین صنعتی ما که از سوی مراجع صالحه، با کاربری صنعتی شناخته شده بود، ناگزیر از حال پرداخت عوارض شهرداری و ۹ درصد ارزش افزوده است. از طرفی زمین من بعد از ۵۰ سال، کاربری مصوبش قرار است زراعی محسوب شود.

او افزود: هم اکنون برای ۳۵ واحد محور غرب، مزایای ورود به محدوده تعلق نمی‌گیرد؛ البته حکم دیوان عدالت اداری، مصوبه شورای شهر را باطل کرده است. حال سوال اینجاست که چرا ما باید ۷ سال برای دریافت پایان کاری که حق قانونی مان است، پیگیر باشیم؟ من صنعتگرم و زمینم صنعتی است، اما اینکه کاربری مصوب را زراعی بدانند، نمی‌پذیرم.

دبیر صنایع محور غرب مشهد ادامه داد: آسفالت آن خیابان را خودمان انجام دادیم و برای خدماتش هزینه کردیم. من مجوز محیط زیست را داشتم که پروانه بهره برداری گرفته ام و اگر مشکل محیط زیستی داشتیم، کار را انجام نمی‌دادیم. ما حکم قضایی داریم و طبق این حکم شهرداری ۲۰ روز فرصت داشت تا پایان کار صنعتی را برای عرصه و اعیان ما صادر کند.

ایمانی بیان کرد: ۸ سال است که بر موضوع تولید در کشور تاکید می‌شود، اما ما برای یک پایان کار صنعتی سال هاست که پیگیریم. ما بیشتر از آتش نشانی دلمان به حال اموالمان می‌سوزد.

او تصریح کرد: پایان کار ساختمانی از زمانی برای ما مشکل زا شده که شهر توسعه پیدا کرده و ما در محدوده شهر قرار گرفته ایم.
 
 
انتهای پیام//ف.ح
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.