مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی از کاهش قیمت مرغ در بازار خبر داد و گفت:امروز نرخ هر کیلو مرغ گرم ۲۴ تا ۲۸ هزار تومان است.

محمد علی کمالی سروستانی مدیر عامل اتحادیه مرغداران گوشتی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه قیمت مرغ کماکان با روند کاهشی در بازار روبروست، اظهار کرد: امروز متوسط قیمت هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۱۷ هزار و ۸۰۰ تومان و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشی‌ها ۲۴ هزار و ۵۰۰ تا ۲۸ هزار تومان است.

وی افزود: در حال حاضر قیمت هر کیلو مرغ در برخی مغازه‌های سطح شهر تحت عنوان مرغ سبز یا مرغ سایز ۳۵ تا ۳۹ هزار تومان است.

کمالی سروستانی از کاهش قیمت جوجه یکروزه خبر داد و گفت: گرچه قیمت جوجه یکروزه ظرف ۱۰ روز گدشته به ۴ هزار و ۳۰۰ تا ۴ هزار و ۷۰۰ تومان رسیده بود، اما هم اکنون متوسط قیمت هر قطعه جوجه به ۴ هزار تومان کاهش یافته است.

مدیر عامل اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: با وجود آنکه فضای تامین نهاده دامی در حدی نیست که مرغداران تصور می‌کردند وزارت جهاد کشاورزی در سامانه عرضه کند، به همین خاطر رغبتی به جوجه ریزی ندارند که این امر منجر به کاهش قیمت جوجه در بازار شده است.

کمالی سروستانی درباره آینده بازار مرغ بیان کرد: بازار مرغ به تامین نهاده‌های دامی بستگی دارد به طوریکه با تامین ذرت و کنجاله مورد نیاز با نرخ مصوب، تولیدکنندگان مرغ تولیدی خود را با نرخ مصوب در بازار عرضه می‌کنند. به عنوان مثال در بهمن سال گذشته مرغداران تا ۱۴۰ میلیون قطعه جوجه ریزی داشتند.

به گفته وی، قیمت هر کیلو کنجاله سویا در بازار آزاد ۱۸ تا ۱۹ هزار تومان و ذرت ۳ هزار و ۶۰۰ تا ۴ هزار و ۳۰۰ تومان است.

مدیر عامل اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: با وجود آنکه فضای تامین نهاده دامی در حدی نیست که مرغداران تصور می‌کردند وزارت جهاد کشاورزی در سامانه عرضه کند، به همین خاطر رغبتی به جوجه ریزی ندارند که این امر منجر به کاهش قیمت جوجه در بازار شده است.

کمالی سروستانی درباره آینده بازار مرغ بیان کرد: بازار مرغ به تامین نهاده‌های دامی بستگی دارد به طوریکه با تامین ذرت و کنجاله مورد نیاز با نرخ مصوب، تولیدکنندگان مرغ تولیدی خود را با نرخ مصوب در بازار عرضه می‌کنند.

این مقام مسئول با بیان اینکه نظر مثبتی در خصوص سامانه بازارگاه نداریم، گفت: این سامانه بالغ بر ۳۰ مورد ایراد دارد که به مسئولان وزارت جهاد اشکالات را مطرح کردیم که امیدواریم با هدایت و رفع مشکلات، سامانه را به سمت مسیر صحیحی هدایت کنند یا امورعملیاتی را به تشکل‌ها و اتحادیه واگذار کند و دولت تنها نقش نظارتی و مدیریتی داشته باشد، در غیر این صورت سامانه بازارگاه باید تعطیل شود.

مدیر عامل اتحادیه مرغداران گوشتی با بیان اینکه مرغداران نقشی در تعیین قیمت مرغ ندارند، گفت: هم اکنون ۲۳ هزار مرغدار مشغول تولید مرغ هستند که به هیچ عنوان انحصار قیمت را در اختیار ندارند و کشتارکننده‌های مرغ در بازار نقش اساسی دارند.

مدیر عامل اتحادیه مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه عرضه مرغ با نرخ مصوب ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان امکان پذیر نیست، گفت: مسئولان ستاد تنطیم بازار، قیمت مرغ را باید نرخ منطقی، متناسب با هزینه‌های تولید و واقعیت اعلام کنند، در غیر این صورت نرخ دستوری شرایط قیمت در بازار را بدتر می‌کند چرا که مرغداران در ماه بعد تمایلی به جوجه ریزی نخواهند داشت، درحالیکه با اعلام قیمت منطقی علاوه بر امکان خرید برای پشتیبانی امور دام به منظور تامین ذخایر، تولیدکننده هم متحمل زیان نخواهد شد.

کمالی سروستانی درباره آخرین وضعیت جوجه ریزی گفت: با توجه به شرایط تامین‌نهاده‌های دامی پیش بینی می‌شود که تا پایان ماه جوجه ریزی به ۱۲۰ میلیون قطعه برسد.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه اتخاذ تصمیمات نادرست به قیمت نابودی صنعت مرغداری تمام می‌شود، تصریح کرد: اتخاذ سیاست‌های نادرست موجب شده مرغدار از ادامه جوجه ریزی احساس خطر کند و به عبارت دیگر دولت در نظر دارد که هزینه تورم در قبال مردم را تولیدکننده متحمل شود که این سیاست نادرست است.

وی در پایان با بیان اینکه نسبت به سامانه بازارگاه نظر مثبتی نداریم، تصریح کرد: با وجود آنکه سامانه بازارگاه گرفتاری و سرگردانی زیادی برای مرغداران از زمان صدور حواله تا توزیع برای مرغداران ایجاد کرده است، همین امر موجب شده در زمانیکه جوجه در سالن‌ها ریخته نشده، نهاده مورد نیاز را از بازار آزاد خریداری کنند که با این وجود روش توزیع باید تغییر کند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۵ ۱۳ آذر ۱۳۹۹
دولت موظفه مرغ و نون رو به عنوان پروتئن مرجع ارزون نگه داره
آخرین اخبار