به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، غذاهای مکزیکی به خاطر مزه تند و اسپایسیشان معروف هستند و سالها است که در نقاط مختلف دنیا تهیه و پخت میشوند و اتفاقا طرفداران بسیاری هم پیدا کردهاند. جالب است بدانید که این غذاها در کشور خودمان هم بسیار مورد توجه واقع شدهاند به طوری که در سالهای اخیر رستورانهای مکزیکی بسیاری در ایران شروع به فعالیت کردهاند.
یکی از غذاهای معروفی که در هر رستوران مکزیکی سرو میشود تاکو گوشت قلقلی است. در این غذا علاوه بر گوشت، سوسیس چوریزو اسپایسی که نوعی سوسیس دودی است هم استفاده میشود که طعم و مزه این غذا را متفاوتتر میکند. این غذا بسیار ساده است و شما میتوانید آن را با دنبال کردن دستور زیر به راحتی در آشپزخانهتان تهیه کنید. همچنین برای این که حال و هوای آشپزخانهتان مکزیکیتر شود دستور تهیه دو دورچین مکزیکی معروف یعنی سالاد پیکو د گالو و دیپ گواکاموله را در ادامه مطلب قرار دادهایم. پیشنهاد میکنیم که حتما این دو دورچین را آماده کنید و از طعم آنها در کنار تاکو گوشت قلقلی لذت ببرید.
مواد لازم برای تهیه تاکو گوشت قلقلی اسپایسی
گوشت چرخکرده ۳۵۰ گرم
تخم مرغ بزرگ یک عدد
آرد ذرت یک چهارم فنجان
رب گوجه فرنگی دو قاشق غذاخوری
پودر فلفل چیلی یک قاشق غذاخوری
زیره آسیاب شده یک قاشق غذاخوری
پونه کوهی خشک شده نصف قاشق چایخوری
گرانول پیاز یا پودر پیاز نصف قاشق چایخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
خامه ترش به مقدار لازم
بیشتر بخوانید
طرز تهیه تاکو گوشت قلقلی اسپایسی
تاکو یک مدل غذای مکزیکی معروف و محبوب است که انواع مختلفی دارد. پیش از این شما را با طرز تهیه چند نوع تاکو مثل تاکوی میگوی مکزیکی، تاکوی ماهی و تاکوی گیاهی آشنا کردهایم. اینبار، اما نوبت یک تاکوی خوشمزه و مقوی به نام تاکوی گوشت قلقلی است که با طعم اسپایسی و خوشمزهای که دارد شیفتهاش خواهید شد.
برای تهیه این غذا ابتدا چوریزو گوشت مخصوص را که در اکثر غذاهای مکزیکی به کار میرود آماده میکنیم. یک کاسه بزرگ بردارید و ۲۰۰ گرم گوشت چرخ کرده را داخل آن بریزید. سپس چهار قاشق غذاخوری پودر فلفل چیلی، سه قاشق غذاخوری پودر فلفل پاپریکا، دو قاشق چایخوری پونه کوهی خشک شده، نوک قاشق چایخوری دارچین، نوک قاشق چایخوری میخک، یک قاشق غذاخوری زیره آسیاب شده و یک قاشق چایخوری نمک اضافه میکنیم. دو حبه سیر تازه را پوست بکنید و ریز خرد کنید و به بقیه مواد اضافه کنید. نصف فنجان سرکه سفید اضافه کنید و همه مواد را با دست هم بزنید تا خوب مخلوط شوند.
حالا یک ماهیتابه بزرگ را روی حرارت متوسط قرار دهید. مخلوط گوشت را داخل ماهیتابه بریزید و خوب بپزید. با استفاده از یک قاشق چوبی مخلوط را هر از چند گاهی هم بزنید. توجه کنید که برای تهیه چوریزو نیازی به اضافه کردن روغن ندارید. هنگامی که گوشت تغییر رنگ داد و پخته شد ماهیتابه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا خنک شود.
فر را روشن کنید و درجه حرارت آن را روی ۲۰۰ درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا گرم شود. یک سینی مخصوص فر را بردارید و کاغذ روغنی مخصوص پخت را به اندازه کف آن ببرید. کاغذ را در کف سینی پهن کنید.
یک کاسه بزرگ بردارید و ۳۵۰ گرم گوشت چرخکرده را همراه با ۱۰۰ گرم چوریزو داخل آن بریزید. یک عدد تخم مرغ بزرگ را اضافه کنید. یک چهارم فنجان آرد ذرت اضافه کنید. یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی، یک قاشق غذاخوری پودر چیلی، یک قاشق غذاخوری زیره آسیاب شده، نصف قاشق چایخوری پونه کوهی خشک شده و نصف قاشق چایخوری گرانول پیاز اضافه کنید و هم بزنید. در نهایت یک قاشق چایخوری نمک و مقداری فلفل سیاه اضافه کنید و همه مواد را با دست مخلوط کنید. ۶۰ گرم پنیر چدار را با چاقو به شکل مکعبهای کوچک برش بزنید.
به اندازه یک قاشق غذاخوری از مخلوط گوشت بردارد و آن را کمی در کف دستتان پهن کنید. یک تکه از چنیر چدار برش خورده را در وسط مخلوط گوشت قرار دهید و کنارههای آن را با دست جمع کنید و قلقلی کنید تا به شکل یک گردو شود. این کار را تکرار کنید تا همه گوشت قلقلی شود.
چیپس تورتیلا را درون یک کیسه پلاستیکی قرار دهید و با استفاده از یک وردنه روی آن ضربه بزنید تا چیپس خرد شود. چیپس خرد شده را داخل یک کاسه گود بریزید. سه تا چهار کوفته را داخل کاسه بریزید و بغلطانید تا خرده چیپسها به اطراف آنها بچسبند. گوشت قلقلیهای آماده شده را با فاصله روی سینی فر قرار دهید. سینی را داخل فر بگذارید. اگر همه گوشت قلقلیها داخل سینی جا نشد این کار را در دو نوبت انجام دهید. دقت کنید که در زمانی که سری اول گوشت قلقلیها در فر در حال پخته شدن هستند باقی مانده گوشت قلقلیها را داخل یخچال قرار دهید. پس از گذشت حدود ۱۲ دقیقه و زمانی که کنارههای گوشت قلقلیها قهوهای شد سینی را با احتیاط از فر خارج کنید. کنار بگذارید تا خنک شود.
در همین حین، میتوانید دورچین این غذا یعنی سالاد پیکو د گالو و سس گواکاموله را آماده کنید. برای تهیه سالاد پیکو د گالو کافیست یک گوجه فرنگی، پیاز سفید، هالوپینو و سیر را ریز خرد کنید و داخل یک کاسه بریزید. یک دسته گشنیز را خرد کنید و به بقیه مواد اضافه کنید. آب یک لیمو ترش را بگیرید و اضافه کنید. همه مواد را خوب هم بزنید. سالاد شما آماده سرو شدن است.
برای تهیه دیپ یا سس گواکاموله قسمت گوشتی یک آووکادو رسیده را داخل دستگاه غذاساز بریزید تا حالت کرمی پیدا کند. سپس مقداری گشنیز، سیر و آب لیمو ترش اضافه کنید و بگذارید تا کمی دیگر مخلوط شوند تا همه مواد یک دست شوند. مخلوط آووکادو را داخل یک کاسه بریزید. یک عدد گوجه و نصف یک پیاز سفید را ریز خرد کنید و داخل کاسه بریزید و خوب هم بزنید. اکنون گواکاموله آماده سرو است.
چند برگ کاهو را خرد کنید و داخل یک بشقاب بریزید. کوفته قلقلیها را روی کاهوها قرار دهید و آن را با سس گواکاموله یا سالاد پیکو د گالو تزئین کنید. همچنین میتوانید چند قاشق خامه ترش روی کوفتهها بریزید و نوش جان کنید.
نکات
برای این که تندی پیاز در سالاد پیکو د گالو حس نشود بهتر است پیاز را پس از خرد کردن با آب سرد بشویید.
برای اینکه گواکاموله خوشمزهتر شود آن را چند ساعت داخل یخچال بگذارید تا سرد شود سپس سرو کنید.
منبع: کتاب کاله
انتهای پیام/