کبد در قسمت بالای راست شکم واقع شده است و یکی از اندام‌های حیاتی بدن است. خون را فیلتر می‌کند، ویتامین‌ها و مواد معدنی خاصی را ذخیره می‌کند و صفرا تولید می‌کند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، هنگامی که کبد از کار بیفتد، کل بدن رنج می‌برد. در اینجا ۲۰ نشانه اولیه کبد بیمار وجود دارد.

۱-مشکلات گوارشی

مشکلات گوارشی مکرر می‌تواند نشانه یک مشکل جدی در کبد باشد. اگر ناراحتی شما برطرف نشد، با یک پزشک مشورت کنید.

۲-کبد سنگین

کبدی که احساس سنگینی می‌کند یکی از رایج‌ترین نشانه‌هایی است که ممکن است این اندام رنج ببرد.

کبد سنگین لزوماً به معنای سرطان کبد نیست. کبد شما احتمالاً فقط مسدود است. اگر چربی موجود در رژیم غذایی خود را کاهش دهید، معمولاً ناراحتی شما از بین می‌رود.


بیشتر بخوانید


۳-دل درد

درد مداوم در سمت راست شکم باید زنگ خطر را به صدا در آورد. ممکن است از آپاندیسیت رنج ببرید. اما اگر درد در قسمت فوقانی شکم واقع شده و تا شانه راست امتداد داشته باشد، ممکن است به سرطان کبد مبتلا باشید.

۴-یک توده قابل لمس در زیر حفره قفسه سینه شما

اگر توده‌ای را در زیر حفره قفسه سینه در سمت راست تشخیص دهید، ممکن است کبد متورم داشته باشید. سرطان یکی از دلایل تورم این اندام است.

۵-خستگی مفرط

کبد بیمار (مثلاً کبد چرب یا مبتلا به سرطان کبد یا سیروز) در ذخیره ویتامین‌ها مشکل دارد؛ و مواد معدنی مورد نیاز بدن انسان برای عملکرد مناسب، که می‌تواند اوا را از حالت بهترین احساس باز دارد.

۶-کاهش اشتها

از دست دادن اشتها دلایل مختلفی دارد. ممکن است افسرده یا مضطرب باشید. با این حال، اگر طی چند روز به سختی چیزی خورده اید، ممکن است به سیروز کبدی، هپاتیت یا حتی سرطان کبد مبتلا باشید.

۷-زردی

زردی اغلب نشان دهنده عملکرد نادرست کبد است که شاید به دلیل هپاتیت، آسیب کبدی، سرطان کبد یا سندرم گیلبرت باشد.

۸-حالت تهوع

حالت تهوع لزوماً به معنای کبد ناسالم نیست. ممکن است در اثر مسمومیت غذایی یا در زنان بارداری ایجاد شود. از طرف دیگر، انعطاف پذیری که از بین نرود یا به طور منظم رخ دهد، نگران کننده است. ممکن است سیروز کبد یا سرطان داشته باشید.

۹-مدفوع کم رنگ

شما ممکن است از میزان حرکات روده‌ای که می‌تواند در مورد سلامتی شما نشان دهد، بی اطلاع باشید. مواد مدفوع که رنگ پریده‌تر از حد معمول است، ممکن است نشان دهد که کبد شما به درستی کار نمی‌کند.

۱۰-ادرار تیره

رنگ ادرار روش دیگری برای تشخیص عملکرد کبد است. به عنوان مثال، ادرار تیره‌تر از حد معمول، ممکن است در برخی موارد، نشانه هپاتیت حاد باشد. اگر ادرار شما به مدت چند روز تیره رنگ شده است، باید یک معاینه پزشکی تعیین کنید.

۱۱-خارش پوست

خارش معمولاً به دلیل یک مشکل پوستی ایجاد می‌شود و در بیشتر موارد استفاده از کرم تجویز شده توسط متخصص پوست موجب تسکین می‌شود. با این حال، گاهی اوقات مشکل کبدی ریشه این مشکل است. در واقع، افزایش بیلی روبین (رنگدانه مسئول رنگ زرد صفرا)، ناشی از کلانژیت صفراوی اولیه یا بیماری کبدی دیگر، اغلب باعث خارش می‌شود.

۱۲-تب مکرر

گاهی تب ممکن است به معنی دردسر باشد. در بسیاری از بیماران مبتلا به هپاتیت A (التهاب کبدی که پس از مصرف غذا یا آب آلوده منقبض شده است) دچار تب می‌شوند.

۱۳-خون دماغ شدن

افراد مبتلا به سیروز، بیماری که در آن کبد به شدت زخم شده است، ممکن است دچار خونریزی مکرر از بینی شوند.

۱۴- لکه‌های قرمز روی پوست

آسیب‌ها، نیش‌ها و مشت‌ها معمولاً وجود لکه‌های قرمز روی پوست را توضیح می‌دهند. از طرف دیگر، لکه‌های قرمز که از هیچ کجا ظاهر می‌شوند، ممکن است موارد جدی تری را نشان دهند، مانند مشکل در کبد (هپاتیت کامل).

۱۵-افزایش سردرگمی

مصرف برخی از دارو‌ها، استفاده از مواد مخدر و ابتلا به بیماری روحی باعث سردرگمی می‌شود. هرچند، گاهی اوقات کبد بیمار (هپاتیت و سیروز کامل) مقصر است.

۱۶-اسهال

اسهال مزمن ممکن است ناشی از مشکلات دستگاه گوارش باشد. روده بزرگ یا کبد شما احتمالاً بد کار میکند.

۱۷-یبوست

اگر خوب غذا می‌خورید و هیچ دارویی مصرف نمی‌کنید و با این وجود بیش از سه هفته یبوست دارید ممکن است به سندرم روده تحریک پذیر مبتلا باشید.

۱۸-بوی بد دهان

عملکرد نادرست کبد، به دلیل هپاتیت یا بیماری مزمن کبدی، باعث تجمع مواد زائد در خون می‌شود که در نهایت منجر به بوی بد دهان می‌شود.

۱۹-برجستگی‌های کوچک سفید نزدیک چشمان

کلانژیت صفراوی اولیه، یک بیماری مزمن کبدی، دارای علائم غیرمعمول بی شماری است، مانند برجستگی‌های کوچک سفید که در نزدیکی چشم ظاهر می‌شوند.

۲۰-مشکل صحبت کردن

آیا بیان کردن برای شما دشوار است؟ آیا صدای شما ضعیف شده است؟ آیا برای کنترل بزاق مشکل دارید؟ شما ممکن است از بیماری ویلسون رنج ببرید. این بیماری ارثی و بالقوه کشنده باعث تجمع مس در کبد می‌شود. مس اضافی در بدن پخش می‌شود و برخی از اندام‌های خاص مانند مغز را از عملکرد صحیح باز می‌دارد.

منبع: شفقنا

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.