در گزارش زیر طرز تهیه حلوا گردویی را به شما آموزش می‌دهیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، حلوا گردویی مجلسی از سوغاتی‌های خوشمزه آذربایجان است که با کمی تغییر در دستور پخت آن می‌توان شاهد یک دستور پخت جدید از این حلوا گردویی ویژه شهر‌های استان گلستان و مازندران که به آن آغوز حلوا می‌گویند، تویسرکان، قزوین، ارومیه و نهاوند بود. پخت حلوا گردویی به عنوان یک ترکیب جادویی و وسوسه برانگیز به ویژه در شب یلدا می‌تواند پیشنهادی فوق العاده برای دوست داران میان وعده‌هایی با طبع گرم باشد. تجربه پخت این حلوای خوشمزه را از دست ندهید. طرز تهیه حلوا گردویی مجلسی خوشمزه و مقوی با شیره انگور به سبک ارومیه به همراه فوت و فن و خواص آن را در ادامه بخوانید.

طرز تهیه حلوا گردویی مجلسی با شیره انگور

مواد لازم

برنج: ۱ لیوان دسته‌دار

گردو آسیاب شده: ۱ لیوان دسته‌دار

شیره انگور: ۱/۲ لیوان  دسته‌دار

روغن کنجد: ۳ قاشق غذاخوری

آب: ۴ لیوان دسته‌دار

شکر: ۱ لیوان  دسته‌دار


بیشتر بخوانید:


طرز تهیه

برنج را به مدت ۳ الی ۴ ساعت در ظرف بزرگی خیس می‌کنیم.
پس از آبکش کردن برنج، نوبت به آسیاب کردن آن می‌رسد.
دانه‌های برنج باید کمی درشت باشند.

پس از اینکه قابلمه مناسبی را انتخاب کردید (ترجیحاً قابلمه نچسب) کمی روغن در آن بریزید.
برنج آبکشی شده را به مدت ۵ دقیقه در قابلمه با حرارت متوسط تفت دهید.
حالا نوبت به اضافه کردن گردو‌ها و تفت آن به مدت ۱۰ دقیقه همراه با برنج می‌رسد.
برای جلوگیری از سیاه شدن برنج، نباید آن را زیاد تفت دهید.
حتما بخوانید ۴ طرز تهیه کوفته ریزه یا قیمه ریزه اصفهانی، کاشانی، کرمانشاهی و ارومیه

قابلمه را از روی حرارت بردارید و پس از خنک شدن برنج و گردو، شکر را اضافه کنید.
شکر اضافه شده را خوب هم با ترکیب مخلوط کنید.

حالا زمان مناسبی برای اضافه کردن آب و شیره به ترکیب قبلی است.
بعد از اضافه کردن آب و شیره، حرارت شعله را زیاد کنید و مواد را هر از چندگاهی خوب هم بزنید.
پس از خمیری شدن مواد، به مدت یک ساعت تا زمان روغن انداختن حلوا، باید ترکیب را هم بزنید.
برای تیره‌تر شدن رنگ حلوا گردویی، می‌توان ترکیب را بیشتر هم زد.

پس از اینکه ترکیب سفت شد و حتی بدون همزدن هم به ظرف نچسبید، حلوا آماده است.


فوت و فن‌های طرز تهیه حلوا گردویی مجلسی

*هم زدن مداوم حلوا باعث جلوگیری از چسبیدن ترکیب به ظرف می‌شود.

*مدت زمان آماده سازی این حلوا و مراحل آن کمی سخت است. اما طعم لذیذ حلو گردویی ارزش این سختی رو داره!

*حرارت شعله گاز هنگام مراحل پخت حلوا نباید خیلی زیاد باشد.

*قبل از اضافه کردن آب به شکر و پودر گردو، آن‌ها را خوب مخلوط کنید. این کار باعث جلوگیری از گلوله‌ای شدن مواد می‌شود.

* استفاده از یک ظرف کوچک آب، پس از نم دار کردن انگشتانتان، تا قبل از سرد شدن حلوا می‌توانید آن را تزئین کنید.

*برای تزئین حلوا گردویی خوشمزه، می‌توانید از شکلات شیری آب شده استفاده کنید.

*حلوا گردویی را به شکل زعفرانی هم درست می‌کنند و به مواد آن مقداری زعفران آب کرده غلیظ استفاده می‌کنند. در این صورت از شیره انگور برای درست کردن حلوا گردویی استفاده نمی‌کنند.

*حلوا گردویی سرشار از انرژی است و مصرف آن در فصل سرد سال باعث تأمین انرژی بدن می‌شود.

*کالری این حلوا بسیار بالا است، بنابراین پس از خوردن آن احساس سیری می‌کنید.

*این حلوا سرشار از اسید‌های چرب ضروری است.

*امگا ۳،۶ و ۹ از مهمترین ترکیبات خاص این حلوا هستند.

*اسید‌های چرب غیر اشباع حلوا گردویی، منبعی غنی برای سلامت مو و پوست هستند.

 

منبع: مجله کوروش

انتهای  پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.