حبیب اسداله نژاد نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به نارضایتی مرغداران از نحوه قیمت گذاری مرغ اظهارکرد: با افزایش قیمت نهاده دامی و مواد اولیه، دستگاههای مسئول قیمت گذاری بلافاصله قیمت را برای تجار افزایش میدهند، درحالیکه به بخش تولید توجهی نمیکنند و همیشه نرخ اعلامی از قیمت تمام شده تولید پایینتر است که این موضوع منجر به نارضایتی تولیدکنندگان شده است.
وی افزود: از ابتدای سال هر چند وقت یکبار شاهد افزایش هزینههای تولید اعم از واکسن، دارو، دستمزد و ... هستیم که متاسفانه آثار آن را بر قیمت اعلامی مرغ نمیبینیم که با هیچ یک از اصول تعیین قیمت مرغ سازگار نیست.
اسداله نژاد ادامه داد: با افزایش قیمت نهاده در کارگروه تنظیم بازار، نرخ مرغ و سایر کالاهای مرتبط با نهادهها باید تغییر کند چرا که در هزینه تمام شده تولید تاثیر دارد.
اسداله نژاد تامین نهادههای دامی را بزرگترین معضل پیش روی مرغداران دانست و گفت: با وجود آنکه ۳۲ تا ۳۳ روز از جوجه ریزی در برخی واحدها میگذرد و خرید نهاده از سامانه بازارگاه انجام شده، اما مرغداران به علت عدم تحویل بار، ذرت و کنجاله مورد نیاز را از بازار آزاد خریداری میکنند که تمامی این عوامل نگرانیهایی در بخش تولید ایجاد کرده است.
نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی ادامه داد: با وجود آنکه ۵۰ درصد نهادهها با نرخ مصوب تامین میشود، اما همین میزان هم با تاخیر فراوان بدست مرغدار میرسد، از این رو سیاست گذاری باید به گونهای انجام شود که واحدهای مرغداری دچار ورشکستگی نشوند و تاوان قصور دستگاههای دولتی را بدهند.
به گفته وی ، اگر دولت ۱۰۰ درصد نهادهها را با نرخ مصوب در اختیار مرغداران قرار دهد، تمامی تولیدکنندگان مرغ را با نرخ مصوب در اختیار دولت قرار میدهند.
به گفته وی، علی رغم واردات نهادههای دامی با ارز دولتی، اما مرغدار چند برابر نرخ مصوب نهاده مورد نیاز را از بازار آزاد خریداری میکند که با وجود انحراف در توزیع انتظار میرود که دولت در صورت عدم مدیریت صحیح، سیاست آزاد سازی را در پیش بگیرد و با پرداخت یارانه مستقیم، دهکهای ضعیف جامعه را حمایت کند.
نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی با اشاره به ایرادات سامانه بازارگاه گفت: یک تا ۲ درصد ایراد سامانه بازارگاه به ساختار سامانه و ۹۸ درصد به نبود نهاده در سامانه بازارگاه باز می گردد که با رفع تامین ورودی نهادههای دامی، مابقی مشکلات به چشم نمیخورد.
اسداله نژاد با بیان اینکه سامانه بازارگاه تنها مرجع توزیع نهاده دامی در سطح کشور است، افزود: سامانه بازارگاه از فساد و سوءاستفاده در قبال توزیع نهاده دامی جلوگیری میکند و در شرایطی که ورودی نهاده به سامانه بازارگاه کم است، وزارت جهاد کشاورزی تقصیری ندارد چرا که تامین نهاده و تحویل به سامانه بازارگاه بر عهده وزارت صمت و توزیع با وزارت جهاد کشاورزی است که با عدم تامین به موقع، سامانه بازارگاه دچار ایراد است.
نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی با بیان اینکه رفع چالش و بحران مرغ از اراده و توان واحدهای تولیدی خارج است، گفت: مسئولیت تامین نهادهها بر عهده دولت است و مسئولان دولتی باید مشکلات تامین و ترخیص نهاده و تخصیص ارز را حل کند.
این مقام مسئول در واکنش به عرضه مرغ با نرخ بالای ۳۰ هزار تومان در خرده فروشیها گفت: هم اکنون متوسط قیمت هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان و مرغ گرم در خرده فروشیها ۲۷ هزار تومان بوده و فروش با نرخهای بالاتر کم لطفی واحدهای صنفی است.
وی درباره تاثیر تعطیلی ۲ هفته بر بازار مرغ گفت: قیمت مرغ در تعطیلی پیش رو به میزان تقاضا بستگی دارد به طوریکه با ازدیاد تقاضا و افزایش حجم سفرها قیمت مرغ بالا میرود و با رعایت اصول و استاندارد و کاهش مصرف، قیمت مرغ کاهشی خواهد بود.
اسداله نژاد از کاهش جوجه ریزی خبر داد و گفت: با توجه به مشکل تامین نهاده ها، صرف نظر از اینکه با مشکل کمبود تولید یا کاهش جوجه ریزی همراه بودیم، قیمت تمام شده تولید به شدت برای واحدها افزایش یافت که این امر موجب شد قیمت مرغ نسبت به روزهای اخیر افزایش یابد.
این مقام مسئول ادامه داد: از وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی تولید انتظار داریم که نهاده مورد نیاز واحدهای مرغداری را با نرخ مصوب به طور کامل تامین کنند تا بتوانند کل مرغ تولیدی واحدها را با نرخ مصوب خریداری کنند که متاسفانه این اتفاق رخ نداده است.
او در پایان با اشاره به اینکه زنگ خطر صنعت مرغداری به صدا درآمده است، تصریح کرد: تامین و توزیع به موقع نهادههای دامی در جلوگیری از بحران بازار مرغ نقش اساسی دارد.
انتهای پیام/