باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی - محسن رشید فرخی رئیس انجمن خرما گفت: بنابر آمار امسال یک میلیون و ۳۰۰ هزارتن تا یک میلیون و ۴۰۰ هزارتن خرما در کشور تولید شده است.
او با بیان اینکه ۵ درصد یا حدود یک سوم مصرف خرما مربوط به ماه رمضان است، افزود: در ماه رمضان ۳۵۰ تا ۴۰۰ هزارتن خرما مصرف میشود که با احتساب تولید و ذخیره سازی مطلوب و خرید و ذخیره سازی تعاون روستایی، کمبودی در عرضه نداریم.
رشیدفرخی با اشاره به تنوع واریتههای خرما بیان کرد: علی رغم تورم سالانه ۴۰ درصد ظرف ۴ تا ۵ سال گذشته، خرما به هیچ عنوان این افزایش قیمت را نداشتند به طوریکه قیمت خرما مطلوب است. با توجه به آنکه از لحاظ تامین خرمای ماه رمضان مشکلی نداریم، اعمال نظارت دستگاههای مربوط و سازمان حمایت بر سطح بازار باید از سوء استفاده برخی فروشندگان جلوگیری کند.
او قیمت کنونی هرکیلو خرمای کبکاب در بازارهای مبدا را ۵۰ هزارتومان و خرمای مضافتی ۱۱۰ تا ۱۲۰ هزارتومان اعلام کرد و افزوود: با توجه به آنکه صادرات خرما از ۱۰ روز مانده به ماه رمضان افت میکند، پیش بینی میشود که تلاطمی در بازار مبدا خرما ماه رمضان نداشته باشیم. البته نوسانات زیادی در حوزه اقتصاد داریم به طوریکه اگر نوسانات ارزی نداشته باشیم، مطمئنا قیمتها تغییری نخواهد داشت. بنابر آمار ۷۰ درصد خرمای تولید در داخل مصرف و ۳۰ درصد به بازارهای هدف صادر میشود.
مدیریت اصلاح امور به جای ممنوعیت باید در دستور کار قرار بگیرد
او درباره آخرین وضعیت ممنوعیت صادرات خرما افزود: ممنوعیتهایی که راجع به آن صحبت میکنیم مربوط به سال آینده است و امسال وزارت جهاد کشاورزی و دیگر متولیان امر هیچ ممنوعیتی را اعمال نکردند و امیدواریم این امر اتفاق نیفتد.
رشید فرخی گفت: مسئولان برای اعمال ممنوعیت صادرات در سال آینده اذعان کردند که اگر اتفاقی در سال آینده بیفتد اقدام به محدودیت و ممنوعیت صادرات میکنند، درحالیکه اقتصاد دستوری نیست و تنها باید با مدیریت صادرات اعمال شود، اما در کشور ما تصور میشود که با محدودیت و ممنوعیت میتوان بازار را مدیریت کرد. حال امیدواریم وزیر جهاد دستور لغو ممنوعیت صادرات را اعمال کنند.