معاون شهردار کرمان با اشاره به راه‌اندازی فرهنگ‌سرای مجازی در آینده‌ای نزدیک از تشدید فعالیت فرهنگ‌سرا‌ها و مراکز فرهنگی در شبکه‌های اجتماعی خبر داد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، محمد جهانشاهی، معاون شهردار و رییس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرمان با اشاره به شیوع ویروس کرونا و ضرورت انجام اقدامات آموزشی در حوزه فرهنگ شهروندی در فضای مجازی، گفت: برای افزایش فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی در فضای مجازی، فرهنگ‌سرای مجازی شهرداری کرمان به‌زودی راه‌اندازی و افتتاح خواهد شد.

فعالیت های فرهنگسرای ماه بنی هاشم در شبکه های اجتماعی

او از افزایش و تشدید فعالیت‌های فرهنگ‌سرا‌ها و مراکز فرهنگی شهرداری در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی خبر داد و گفت: فرهنگ‌سرای ماه بنی‌هاشم به‌دلیل شیوع ویروس کرونا و جلوگیری از انتقال این ویروس، برخی از فعالیت‌های خود را در فضای مجازی انجام می‌دهد.

جهانشاهی افزود: این مرکز با راه‌اندازی یک گروه «خانواده سالم» و یک گروه «اطلاع‌رسانی» در شبکه‌های اجتماعی، فعالیت‌های خود را در این شبکه گسترش داده است.

او افزود: در گروه «خانواده سالم» فرهنگ‌سرای ماه بنی‌هاشم که ویژه بانوان است، دو روز در هفته، روز‌های یک‌شنبه و سه‌شنبه از ساعت ۹ تا ۱۱:۳۰ با حضور روان‌شناس بالینی، کارگاه‌های آموزشی برگزار می‌شود.

رییس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری بیان کرد: در این گروه مجازی، به پرسش‌های اعضای گروه در زمینه نحوه رفتار با کودکان، نوجوانان و جوانان، روابط همسران، اصول فرزندپروری و توانمندسازی خانواده در دوران نوجوانی و بلوغ فرزندان، پاسخ داده می‌شود.

او ارائه موضوعات فرهنگی، از جمله آموزش اصول شهروندی، چگونگی مواظبت از خانواده در برابر ویروس کرونا و چگونگی تقویت خلاقیت کودکان را از جمله فعالیت‌های فرهنگ‌سرای ماه بنی‌هاشم در شبکه‌های مجازی دانست و گفت: همچنین دو باشگاه کتابخوانیِ فرهنگ‌سرای ماه بنی‌هاشم در شبکه‌های اجتماعی فعال است.

جهانشاهی افزود: فرهنگ‌سرای ماه بنی‌هاشم به‌منظور پیشگیری از شیوع ویروس کرونا، دو گروه باشگاه کتابخوانی ویژه کودک و نوجوان و گروه بزرگسالان را راه‌اندازی کرده که گروه بزرگسالان تحت عنوان «کافه‌کتاب» با حضور ۹۳ عضو فعال بزرگسال در سنین مختلف، روز‌های شنبه و چهارشنبه از ساعت ۸ تا ۹ و۳۰دقیقه فعالیت دارد و در این کافه‌کتاب مجازی، کتاب‌های متعددی خوانده و نقد و بررسی می‌شود.

او افزود: گروه کودک و نوجوان باشگاه کتابخوانی فرهنگ‌سرای ماه بنی‌هاشم نیز ساعت ۹ و ۳۰ دقیقه تا ۱۱ روز‌های شنبه و چهارشنبه هر هفته، با حضور ۴۰ کودک زیر ۱۲ سال برگزار می‌شود که در آن علاوه بر ارائه فایل‌های صوتی و پی‌دی‌اف کتاب‌های ویژه کودکان، مطالبی مانند آموزش زبان انگلیسی به‌صورت کلیپ، قصه‌گویی، آموزش ساخت کاردستی و آموزش گام‌به‌گام نقاشی برای سنین زیر ۱۲ سال ارائه می‌شود.

فعالیت‌های فرهنگ‌سرای کوثر در شبکه‌های اجتماعی

رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرمان همچنین به برگزاری ویژه‌برنامه «گشتی در باغ کتاب»  به همت  فرهنگ‌سرای کوثر از ۲۴ تا ۲۹ آبان‌ماه به مناسبت هفته کتاب، کتابخوانی و کتابدار خبر داد و گفت: طرح استعدادیابی «صدای تو کتاب می‌شود»، شامل تولید کتاب صوتی برای استفاده نابینایان و کم‌بینایان، با همکاری انجمن نابینایان استان کرمان و خیریه یاریگران مهر، طرح امانت‌دهی کتاب به شهروندان با رعایت تمام دستورالعمل های بهداشتی با عنوان «مهمانی به صرف کتاب» و ویژه‌برنامه «همراه مهربان من»، شامل معرفی بهترین کتابی که در دوران کرونا خوانده‌اید، از جمله برنامه‌های فرهنگ‌سرای کوثر در شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی است.

جهانشاهی به برنامه «جرعه‌ای از یک فنجان حقیقت»، شامل فراخوان ارسال بهترین جمله آموزنده از کتاب‌های استاد «منصور حسنی»  به همت مخاطبان کارگاه سه‌شنبه‌ها اشاره کرد و گفت: پویش «واکسینه با کتاب» نیز پویش کتابخوانی ویژه خانواده‌ها است که خانواده‌ها، کتاب‌های خوب و ترجیحا با مضمون طنز شهروندی را که در دوران کرونازیستی خوانده‌اند، معرفی می‌کنند.

او افزود: «نسیم کلمات» نیز فراخوان ارسال داستان کوتاه با موضوعات شهروندی و اشتراک‌گذاری آن در فضای مجازی و نقد و بررسی  از سوی اساتید مجرب است که  به همت فرهنگ‌سرای کوثر در فضای مجازی برگزار می‌شود.

فعالیت‌های فرهنگ‌سرای جان جهان در شبکه‌های اجتماعی

معاون شهردار کرمان در خصوص برنامه‌های فرهنگ‌سرای جان جهان در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی گفت: برگزاری کلاس‌های تفسیر قرآن در گروه «معرفت نسبت به قرآن» به منظور تفسیر آیات نورانی کلام وحی، برگرفته از تفاسیر معروف و معتبر، از جمله تفسیر المیزان علامه طباطبایی، یکی از این برنامه‌ها است که روز‌های شنبه تا چهارشنبه  هر هفته برگزار می شود و در آن  قرائت و ترجمه آیات به سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی در گروه به اشتراک گذاشته می‌شود.

او به بر گزاری مسابقات فرهنگی کتاب و کتابخوانی در باشگاه مجازی «جوانه‌های جهان» تحت عنوان (سپهبد عاشق ولایت) برگرفته از کتاب «مکتب حاج‌قاسم سلیمانی» و همچنین مسابقه «دلنوشته برای سردار شهید» باموضوع «من سلیمانی هستم»، را یکی دیگر از برنامه‌های فرهنگ‌سرای جان جهان در شبکه‌های اجتماعی عنوان کرد و گفت: برگزاری مسابقه فرهنگی دلنوشته در خصوص مدافعان سلامت کشور با عنوان «لشکر مخلصین»، برگزاری مسابقه فرهنگی ویژه مدافعان حرم با عنوان «همسفران محافظ» و برگزاری مسابقه داستان‌نویسی کوتاه در خصوص «روز‌های کرونایی را چگونه آسان پشت سر بگذاریم»، با عنوان «مدار صفر درجه» از دیگر برنامه‌های مجازی این فرهنگ‌سرا است.

جهانشاهی افزود: برگزاری مسابقه ورزشی تحت عنوان «ورزش دشمن کرونا»، از دیگر برنامه‌ها است و در این مسابقه، خانواده‌ها ضمن انجام ورزش خانوادگی در محل خانه، فیلم ورزش خود را به فرهنگ‌سرا ارسال می‌کنند تا در شبکه‌های اجتماعی متعلق به فرهنگ‌سرای جان جهان به نمایش گذاشته شود.

او به برگزاری پویش «بهترین کتابی که در این ایام به دیگران پیشنهاد می‌کنید» و همچنین پخش کلیپ‌های روحیه‌بخش و ایجاد امید و همکاری جمعی اهالی محله و شهروندان در مهار و نابودی کامل ویروس کرونا با عنوان «ناامیدِ امیدوار»، برگزاری کارگاه مجازی مهارت‌های زندگی با حضور دکتر ثانی روز‌های سه‌شنبه هر هفته از ساعت ۹ تا ۱۰ به‌همراه پرسش و پاسخ و برگزاری کارگاه مجازی با عنوان «چه موضوعی را باور کنیم؟»، در خصوص آسیب‌های اجتماعی و نکات مثبت و منفی فضای مجازی، عصر‌های دوشنبه هر هفته با حضور سرهنگ «غفوری» را از دیگر برنامه‌های فرهنگ‌سرای جان جهان  در شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی برشمرد.

 انتهای پیام/ م 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.