روز گذشته و پس از برگزاری جلسۀ ستاد کرونای استان قزوین، ناگهان در فضای مجازی نقل قولی از دبیرکمیسیون بهداشت در مورد گیاه دارویی شیرین بیان منتشر شد که خیلی زود دست به دست شد. اما واقعیت چه بود؟

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،عصر روز پنجشنبه خبرنگار ایلنا نقل قولی را از فاطمه محمدبیگی نماینده قزوین منتشر کرده و در توییتر خود می‌نویسد که این نماینده مجلس گفته است شیرین بیان داروی کرونا است.

این اظهار نظر ناگهان توسط کانال‌ها و صفحات فضای مجازی منتشر می‌شود و حتی به رسانه‌های بیگانه و معاند هم راه پیدا می‌کند و موجی از تخریب و تمسخر را به راه می‌اندازد.

از شایعه تا واقعیت/ نقل قول شیرین بیان واقعی بود؟

عصر روز پنجشنبه جلسه ویژه ستاد کرونای استان قزوین در سالن جلسات استانداری برگزار شد. گذشته از دستور جلسه و مصوبات آن، در بخشی از این جلسه فاطمه محمدبیگی، دبیر کمیسیون بهداشت و درمان و نماینده قزوین، با اشاره به تجربۀ موفق کشور‌های شرقی از جمله چین در استفاده از ظرفیت طب سنتی در مهار بیماری کرونا، برای مثال عنوان می‌کند که: مطالعات ثابت کرده که شیرین بیان اثر ضد کوید ۱۹ دارد. خبر این جلسه و صحبت‌های نماینده قزوین به همین شکل نیز در رسانه‌ها منتشر شده می‌شود.

اما واقعیت چه بود؟

پس از پایان جلسه، خبرنگاری که حتی در این جلسه هم حضور نداشته، در توییتر خود سخنان این پزشک را اینگونه نقل می‌کند: شیرین بیان داروی کرونا است.

واقعیت این است که در ارتباط با گیاه شیرین بیان مانند بسیاری از گیاهان دارویی دیگر مطالعاتی انجام شده است (برخی از نتایج این مطالعات با طی فرآیند‌های علمی و تجاری به صدور مجوز تولید دارو نیز در هفته گذشته منجر شد). اما اثبات اثرضد کرونای یک گیاه دارویی تا تبدیل شدن آن به دارو مراحل طولانی و پیچیده‌ای در پیش دارد و همانگونه که در رسانه‌ها نیز منتشر شده، اشارۀ دبیر کمیسیون بهداشت و درمان مجلس به نتایج مطالعات بر روی این گیاه دارویی بوده نه داروی کرونا.

از شایعه تا واقعیت/ نقل قول شیرین بیان واقعی بود؟

انتشار این نقل قول به‌صورت تحریف شده، حواشی بسیاری در فضای مجازی داشته و از جمله مورد استقبال برخی از رسانه‌های بیگانه هم قرار گرفته است.

منبع: فارس

انتهای پیام/

برچسب ها: شایعه ، کرونا
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.