به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، ظفر افشون در نشست خبری به مناسبت روز ملی صادرات با تاکید بر اینکه راهاندازی کارگو یک ضرورت ملموس برای توسعه صادرات فارس است، گفت: استانداری فارس آمادگی دارد که در زمینه امور زیربنایی، جانمایی و تامین تسهیلات از سرمایهگذاران این بخش حمایت کند.
او با بیان اینکه یکی از سرمایهگذاران بخش خصوصی در شیراز مدتها است که به دنبال راهاندازی پایانه صادرات در منطقه ویژه اقتصادی است، ولی به دلیل مشکلات متعدد تاکنون نیمه کاره مانده است، افزود: مجموعه دولت در استان فارس این آمادگی را دارد که با حمایت زیربنایی و تسهیلاتی یا این طرح مذکور را تکمیل کند یا در جوار فرودگاههای بینالمللی فارس در شهرستانهای شیراز، لامرد، لار و جهرم یک کارگو احداث کند.
افشون با بیان اینکه دهها و صدها شرکت تولیدی در فارس، توانایی صادرات دارند، اما مشکلات موجود رمق آنها را گرفته است که با رفع این مشکلات باید راه را برای تولید و صادرات آنها هموار کنیم، عنوان کرد: اگر دیپلماسی کشور با تمام وجود در خدمت صادرات غیرنفتی قرار گیرد علاوه بر جهش تولید، واحدهای راکد و نیمهتعطیل نیز با حداکثر ظرفیت شروع به فعالیت میکنند.
معاون امور اقتصادی استانداری فارس بیان کرد: ما در اکثر کشورهای جهان دارای سفارتخانه هستیم که باید از این ظرفیت برای توسعه صادرات و بازاریابی محصولات ایرانی استفاده کرد.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان فارس، مخالفت دفاتر و نمایندگیهای شرکتهای هواپیمایی را یکی از دلایل موثر بر راه نیفتادن کارگو در این استان دانست.
خسرو فروغان بیان کرد: کارگو تنها یکی از مشکلات بحث صادرات استان فارس محسوب میشود که علیرغم تلاشهای اتاق بازرگانی به دلیل مخالفت دفاتر و شرکتهای هواپیمایی و نبود اعتماد و ارائه نشدن تضمین از سوی صادر کنندگان این مهم محقق نشده است.
او با بیان اینکه در جنگ اقتصادی مهمترین بحثی که هدف گرفته شده صادرات است تا ارز وارد کشور نشود، ادامه داد: در این جنگ اقتصادی، یک تاجر، تولید کننده و صادر کننده، هم از روبرو هم از پشت سر دچار آسیب شده است.
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی فارس افزود: بخشنامهها و مصوبات که به اسم تضییع صادرات و جلوگیری از خروج ارز از کشور اجرا میشود، ضربههای زیادی به صادر کنندگان وارد کرده که لطمه آن در برخی موارد بیش از دشمنان در جنگ اقتصادی است.
فروغان افزود: شهدای اقتصادی ناشناخته هستند و گمنام دفن میشوند. وقتی بازرگانی ٥٠ سال صادرات داشته و امروز همه چیز او از دست رفته این شخص در جنگ اقتصادی به شهادت رسیده، اما ناشناخته و گمنام است.
او با بیان اینکه مجروحان جنگ اقتصادی فارس با حمایت تیم ارشد اقتصادی استان، مورد حمایت گرفته تا مرهمی بر زخمهاشان بگذاریم، گفت: اما هنوز مشکلات زیادی در تصمیم گیریها داریم.
فروغان مدعی شد حتی کشورهایی که زمانی ایران به آنها کمکهای بسیاری کرده است، اکنون تعرفههای واردات را برای کالاهای ایرانی افزایش داده و به نسبت همین تعرفه را برای کالاهای سایر کشورها کاهش دادهاند.
رئیس کمیسیون صادرات اتاق بازرگانی استان فارس تصریح کرد: کشورهای عمان و امارت نیز بهانههای مختلف نظیر استاندارد کالا، برای کالاهای ایرانی محدودیتهای فراوانی ایجاد کردهاند.
انتهای پیام/