رجبی مشهدی در خصوص آخرین جزئیات اجرای طرح برق امید در کشور توضیح داد.

به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، مصطفی رجبی مشهدی سخنگوی صنعت برق با حضور در برنامه صبحگاهی شبکه سوم سیما در خصوص طرح برق امید گفت: در این طرح مشترکان به سه دسته پرمصرف، خوش مصرف و کم مصرف تقسیم بندی می‌شوند و ما امیدواریم که اجرای طرح برق امید باعث هجرت دو گروه دیگر به جمع مشترکان کم مصرف شود.

او در ادامه با بیان این که ۳۶ میلیون مشترک برق در کشور وجود دارند که از این میان نزدیک به ۳۰ میلیون مشترک خانگی هستند افزود: براساس آمار‌ها ۸.۵ میلیون مشترک خانگی در گروه کم مصرف‌ها و ۴.۵ میلیون نیز جزو مشترکان پرمصرف قرار دارند و الباقی هم مشترکانی هستند که در گروه خوش مصرف‌ها تقسیم بندی می‌شوند.

 رجبی مشهدی ادامه داد: این طرح فرصت مناسبی برای همه مشترکان ایجاد می‌کند که مصرفشان را کم کنند و از تخفیف صد در صدی بهای برق برخوردار شوند.

او تصریح کرد: هدف از اجرای این طرح به هیچ عنوان کاستن از رفاه خانوار نیست بلکه به دنبال بهینه سازی مصرف و اختصاص آن بخش‌های تولیدی مانند کشاورزی و صنعتی هستیم.

 رجبی مشهدی با اشاره به این که به طور مثال یک یخچال ۱۲ فوت در هر ۲۴ ساعت یک کیلووات ساعت برق مصرف می‌کند، گفت: هرچه از یخچال و وسایل برقی با درجه انرژی بالاتر استفاده شود، میزان مصرف برق این نوع وسایل نیز کمتر خواهد شد.

 سخنگوی صنعت برق همچنین پراکندگی جمعیت کم مصرف‌ها را در کشور تقریبا یکسان دانست و با بیان این که حدود ۳۰ درصد از مشترکان مناطق مختلف در این گروه قرار می‌گیرند، افزود: ۶۰ درصد از جمعیت کم مصرف‌های برق کشور در روستا‌ها و ۴۰ درصد نیز در مناطق شهری هستند ولی ما امیدواریم با آگاه سازی و تبلیغات مناسب، جمعیت بیشتری به گروه‌های کم مصرف اضافه شوند.

 رجبی مشهدی در عین حال در خصوص الگوی کم مصرفی در مناطق عادی و گرم نیز گفت: این الگو‌ها در حال بررسی‌های بیشتر قرار دارد، اما براساس آمار‌های موجود اگر الگوی کم مصرفی در مناطق عادی ۱۰۰ کیلووات ساعت در ماه است، این الگو در مناطق گرم ۴ برابر بیشتر و حدود ۴۰۰ کیلووات ساعت خواهد بود.

او افزود: براساس آمار‌های موجود، ۳۰ درصد از مشترکان خانگی در مناطق گرم نیز در جرگه کم مصرف‌ها قرار دارند.

 سخنگوی صنعت برق گفت: با تبلیغات مناسب و اطلاع رسانی صحیح، تا ۱۰ درصد از مصرف برق مشترکان خانگی کاهش می‌یابد و به بخش‌های صنعتی و کشاورزی تزریق و باعث رونق بیشتر این بخش‌ها در کشور می‌شود.


بیشتر بخوانید


 رجبی مشهدی بیان کرد: ممکن است با اجرای این طرح در کوتاه مدت هزینه‌هایی به صنعت برق وارد شود چرا که باعث کاسته شدن از درآمد‌های برق خواهد شد، اما در بلند مدت و از دیدگاه اقتصادی صحیح، باعث کاهش سرمایه گذاری مورد نیاز برای احداث نیروگاه‌های جدید و تاسیسات مورد نیاز برای انتقال و توزیع خواهد شد که تنها برای ساعت‌های محدودی در سال مورد استفاده قرار می‌گیرند و این سرمایه گذاری را می‌توان به بخش‌های دیگر تزریق کرد.

 او تصریح گفت: کاهش ۱۰ درصدی مصرف برق بخش خانگی از انتشار ۵ میلیون تن گاز‌های آلاینده به جو جلوگیری خواهد کرد.

 سخنگوی صنعت برق در عین حال تصریح کرد: شکل گیری روند پایدار تامین برق نیز از دیگر محاسن این طرح به شمار می‌رود همانگونه که همکاری مشترکان در دو سال متوالی (امسال و سال گذشته) باعث شد تابستانی بدون خاموشی و تنها با رشد ۱۰ درصدی در پیک را شاهد باشیم.

 رجبی مشهدی گفت: در کشور ۵۰ تا ۶۰ درصد انرژی بیشتر برای تولید کالا و خدمات مصرف می‌شود که با شاخص شدت انرژی سنجیده و بیان می‌شود و این روند در بخش خانگی هم وجود دارد، اما ما امیدواریم که اجرای این طرح به بهینه سازی مصرف برق در بخش خانگی کشور منتج شود.

سخنگوی صنعت برق کشور بیان کرد: ما به دنبال آن هستیم که طرح برق امید را به طرح‌های تشویقی در ساعت‌های پیک گره بزنیم و باعث کاهش مصرف برق در پیک ماه‌های گرم شویم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار