به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قزوین ، نامدار سرپرست دانشگاه علوم پزشکی قزوین در نشست گروه کاری سلامت و امنیت غذایی، گفت: از سال ۸۶ تاکنون خانواده ۱۲۵ بیمار مرگ مغزی به اهدای عضو رضایت دادند و ۷۰۰ بیمار در استان در انتظار اهدای عضو به سر میبرند.
وی افزود: عمل اهدای عضو ۴۰ بیمار به دلیل تأخیر در رضایت، موفقیت آمیز نبود و تنها اعضای بدن ۸۶ بیمار مرگ مغزی در استان اهدا شده است.
نامدار گفت: از سال ۹۵ تا ۹۸، نود و چهار بیمار مرگ مغزی در استان فوت شده اند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی قزوین با بیان اینکه از ابتدای سال تاکنون ۳ مورد مرگ مغزی در استان ثبت شده است، اضافه کرد: باید برای اهدا عضو فرهنگسازی کرد.
وی افزود: کارت اهدای عضو ۱۴ سال قدمت دارد و فقط ۷ هزار نفر عضو هستند.
به گفته نامدار، داشتن کارت اهدای عضو برای اهدا، لازم نیست و حتماً برای اهدای عضو نیازمند رضایت خانواده هستیم.
وی افزود: با توجه به سالمند شدن جمعیت در چند سال آینده، میزان اهدای عضو، کاهش پیدا میکند و در واقع به خاطر سالمندی جمعیت؛ امکان اهدای عضو فراهم نخواهد شد.
دکتر نسرین تنکابنی، رئیس گروه بیماریهای غیر واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین هم گفت: تبلیغات برای کالاهای آسیب رسان به سلامت ممنوع است و این ممنوعیت قانونی است.
وی افزود: کالاهای آسیب رسان، قند، چربی، نمک و مواد نگهدارنده دارند و مصرف آنها منجر به افزایش بیماریهای غیر واگیر مانند بیماریهای قلبی، عروقی، دیابت، سرطان و فشار خون بالا میشود.
تنکابنی خاطرنشان کرد: مواد آرایشی و دخانیات هم جز کالاهای آسیب رسان است.
رئیس گروه بیماریهای غیر واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: در سطح شهر مواردی از این تبلیغات را میبینیم و برای کاهش مصرف، این مواد باید با قیمت بیشتری عرضه شوند، و از سوی دیگر تبلیغات محیطی آنها هم کم شود و ارشاد هم مجوز تبلیغات را ندهد.
وی افزود: دادگستری استان هم باید بر حسن اجرا، نظارت داشته باشد.