وزیر خارجه کشورمان به منظور ابراز همدردی و اعلام حمایت از مردم لبنان به این کشور سفر کرد.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، فاطمه زهرا نصراللهی؛ محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان برای دیدار با مقامات لبنان و اعلام همبستگی و همدردی با مردم و دولت لبنان شامگاه پنجشنبه ۲۳ مردادماه، وارد بیروت شد، پیش از این سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان در نشست خبری خود از سفر یکی از مقامات بلند پایه کشورمان به لبنان خبر داده بود.

سفر ظریف  به لبنان برای ابراز همدردی و اعلام حمایت

محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان بعد از ورود به لبنان و از سوی شربل وهبه وزیر امور خارجه دولت پیشبرد امور لبنان مورد استقبال قرار گرفت.

رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان در این سفر با مقامات عالی‌رتبه این کشور همچون شربل وهبه وزیر خارجه، حسان دیاب نخست وزیر دولت پیشبرد امور، نبیه بری  رئیس پارلمان، میشل عون رئیس جمهور لبنان دیدار و گفت‌وگو کرد.

ظریف در بدو ورود خود به لبنان درباره اهداف این سفر گفت که  امروز برای ابراز همبستگی مردم ایران با همه لبنانی‌ها و اعلام آمادگی برای کمک حضور یافتم. اکنون زمان کمک و تسهیل کردن است، نه زمان تحمیل و وادار کردن؛ ما در منطقه، همه متفق القول هستیم که: امنیت لبنان، امنیت ماست.

او همچنین در جمع خبرنگاران گفت که  حکومت و مردم لبنان باید برای آینده این کشور و نحوه پیشبرد امور تصمیم بگیرند و جمهوری اسلامی ایران در کنار مردم و دولت لبنان خواهد بود و به هر تصمیمی که دولت و مردم لبنان اتخاذ کنند، کمک می‌کنیم.

دستمالچیان  سفیر پیشین ایران در لبنان در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، سفر ظریف به لبنان حائز اهمیت دانست و گفت که ظریف ضمن مشورت با همه شخصیت‌های سیاسی و روسای طوایف لبنان رایزنی‌های لازم را برای نحوه کمک رسانی انجام داد.

انفجار لبنان؛ اعلام حمایت کشورها

انفجار بعدازظهر چهاردهم مرداد در بندر بیروت در عرض چند ثانیه همه چیز را با خاک یکسان کرد، طبق تصاویر و اخبارمنتشر شده ۲ انفجار با فاصله چند ثانیه از هم در یک نقطه باعث شد نصف شهر بیروت از بین برود. این درحالی بود که دود حاصل از انفجار به دمشق سوریه هم رسید و  حتی صدای آن آن‌قدر زیاد بود که تا شعاع ۲۵۰ کیلومتری از این شهر هم شنیده شد.

این انفجار خیلی زود واکنش‌های سیاست‌مداران کشورمان و کشور‌های دیگر را در پی داشت، واکنش‌هایی که تعدادی از آن‌ها اظهار نظر‌هایی درباره چرایی وقوع این رخداد بود و بخش بزرگ دیگر آن، اعلام آمادگی برای کمک به آسیب‌دیدگان این حادثه. رئیس‌جمهور کشورمان در پیامی این حادثه را تسلیت گفت و بیان کرد که کمک‌های پزشکی و دارویی به‌سرعت برای لبنان فرستاده خواهد شد.

محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان نیز در واکنش به این حادثه در توئیتر نوشت که درحال ارسال بیمارستان صحرایی و دارو به لبنان هستیم و ایران در کنار لبنان می‌ایستد. در همین راستا اولین هواپیمای کمک‌های ایران که شامل کارکنان پزشکی و بیمارستان صحرایی است به‌زودی وارد بیروت می‌شود.

انفجار بیروت؛ یک سناریوی از پیش طراحی شده یا حادثه؟

 


بیشتر بخوانید


هانی‌زاده کارشناس مسائل بین الملل در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، هم درباره سفر ظریف به لبنان گفت که حداقل یک سوم جمعیت لبنان انتظار دارند که ایران به صورت رسمی، مردمی و رسانه‌ای با مردم بیروت ابراز همدردی کنند و سفر ظریف و اعلام آمادگی تهران برای همکاری با بازسازی و خرابی‌های ناشی از این انفجار، محکوم کردن رفتار آمریکا و ربط دادن کمک غرب به لبنان به برخی مسائل سیاسی اثر بسیار خوبی بر روی طوایف مختلف لبنان باقی گذاشت.

انفجار بیروت؛ یک سناریوی از پیش طراحی شده یا حادثه؟

او  همچنین می‌گوید که استقبالی که از وزیر خارجه کشورمان در بیروت شد، نشان از عمق حضور معنوی جمهوری اسلامی ایران در عرصه‌های اجتماعی لبنان است، لذا این سفر تاثیرات مثبتی بر روحیه مردم آسیب دیده بیروت خواهد داشت.

هانی زاده با اشاره به سوء استفاده رسانه‌ها از سفر ظریف به بیروت، ادامه داد که دشمنان جمهوری اسلامی ایران از هر فرصتی برای فرافکنی و اتهام زنی استفاده می‌کنند، برخی از رسانه‌های وابسته به رژیم صهیونیستی و عربستان نسبت به این سفر حساس شدند حتی برخی از جریان‌ها در داخل کشورمان هم انتقاداتی دارند، اما این سفر کاملا حساب شده، دقیق و تاثیرگذار بوده، به ویژه بر روحیه مردم بیروت اثر مثبتی داشته است، همچنین رسانه‌های لبنانی پوشش بسیار خوبی از سفر ظریف به بیروت داشتند که نشان از عمق روابط عاطفی دو ملت دارد.

موج سواری رسانه‌های بیگانه علیه انفجار لبنان

دستمالچیان سفیر پیشین ایران در لبنان، روابط ایران و لبنان را مناسباتی استراتژیک از دیرباز خواند و گفت که دو دولت و ملت تهران و بیروت همواره بهترین روابط را در سطح سیاسی، اقتصادی و فرهنگی داشتند و هیچگاه مشکلی بین دو ملت وجود نداشته است.

او همچنین معتقد است که دو ملت ایران و لبنان عاشقانه یکدیگر را دوست دارند و مردم ایران هم همواره خواهان پشتیبانی از مردم مظلوم و ستم دیده بیروت بودند، اما افرادی که خودشان بیشترین دخالت را در امور داخلی لبنان می‌کنند یعنی کشور‌هایی که سابقه استعماری و بهره کشی از طوایف مختلف در بیروت را داشتند، اکنون که دستشان کوتاه شده است و مردم لبنان آزاد و مستقل زندگی می‌کنند، در صدد دخالت و برهم زدن روابط دیپلماتیک در این کشور هستند.

دستمالچیان  می‌گوید که برخی درصدد این هستند که از حادثه بندر بیروت سوء استفاده سیاسی و اتهام زنی کنند تا طعم تلخ شکست و انزوای خود را در این کشور جبران کنند، لذا همواره مردم لبنان و ایران در طول ۴۰ سال گذشته بهترین رابطه را داشتند. در زمانی که سفیر لبنان بودم شاهد بودم که چگونه مردم لبنان به جمهوری اسلامی ایران عشق می‌ورزند.

او می‌گوید که حزب الله لبنان هم خواستار روابط با ایران است وی نماد ملی مقاومت است، در نتیجه این رابطه بسیار صمیمی بین دو کشور تحت هیچ شرایطی گسسته نمی‌شود و مردم هم می‌دانند که جمهوری اسلامی ایران چه نقشی در احیای عزت و استقلال بیروت داشت.

انفجار بیروت؛ یک سناریوی از پیش طراحی شده یا حادثه؟

هانی زاده کارشناس مسائل بین الملل هم با اشاره به اینکه برخی کشور‌ها سعی کردند که حادثه لبنان را حادثه‌ای سیاسی جلوه دهند، تاکید کرد که رسانه‌های غربی و صهیونیستی به نوعی سعی کردند که انگشت اتهام را به سمت حزب الله نشانه بروند و از این فضا سوء استفاده کنند.

او می‌گوید که ۱۰۰ شبکه ماهواره‌ای وابسته به رژیم آل سعود به صورت شبانه روزی در حال اتهام زنی علیه محور مقاومت و حزب الله بودند، چراکه قصد داشتند با این فضاسازی علیه حزب الله افکار عمومی را از برقراری رابطه رسمی بین امارات و رژیم صهیونیستی تحت الشعاع قرار دهند که البته موفق نبودند.

انفجار بیروت؛ سناریوی از پیش طراحی شده یا وقوع یک حادثه؟

مدت‌ی است که  لبنان  درگیر مشکلات داخلی شده است، از اواخر سال گذشته میلادی با بروز مشکلات اقتصادی که بخشی از آن منشاء خارجی داشت،  اعتراضاتی رخ داد که توسط برخی به آشوب تبدیل شد. این موضوع در کنار تحریم‌ها و فشار‌های آمریکا و فرانسه، اوضاع اقتصادی بیروت را تحت تاثیر قرار داد،  پس از آن نوبت به همه‌گیری کرونا رسید که هم نظام درمانی این کشور را دچار مشکل کند و هم اقتصاد این کشور را زمین‌گیر کند تا جایی که مسئولان لبنانی از فاجعه اقتصادی حرف زدند، حتی رئیس‌جمهور لبنان وضعیت را سخت‌تر از وضعیت جنگی خواند.

حسن هانی زاده کارشناس مسائل بین الملل گفت که  احتمال زیادی وجود دارد که پشت پرده انفجار بندر بیروت عامل بشری باشد، به ویژه به نظر می‌رسد که رژیم صهیونیستی و آمریکا با استفاده از فناوری‌های جنگ الکترونیکی نوعی اشعه لیزری را به سمت انبار شماره ۱۲ بندر بیروت که حاوی ۲ هزار و ۷۵۰ تن نیترات آمونیوم پرتاپ کرده‌اند و برای یک سناریوی از پیش طراحی شده این عملیات دردناک را سازماندهی کردند که منجر به کشته شدن ۱۷۰ نفر و زخمی شدن ۶ هزار نفر از مردم بیروت شد.

او همچنین می‌گوید کمیته‌ای برای بررسی حادثه بیروت از سوی حسان دیاب دولت مستعفی این کشور تشکیل شد که قرار است به زودی نتایج تحقیقات را برای مردم لبنان و جهان ارائه دهد، در هر صورت دست داشتن عامل بشری در این انفجار کاملا مشاهده می‌شود و احتمال می‌رود رژیم صهیونیستی که در آستانه سالگرد شکست تاریخی ارتش رژیم صهیونیستی از حزب الله لبنان در جنگ ۳۳ روزه سال ۲۰۰۶ این عملیات بزرگ را انجام داد.

انفجار بیروت؛ یک سناریوی از پیش طراحی شده یا حادثه؟

هانی زاده، رژیم صهیونیستی و آمریکا را مسئول در حادثه لبنان دانسته و تاکید کرد که ورود امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه بعد از انفجار رخ داده و اظهارات مداخله جویانه وی در مسائل داخلی لبنان نشان می‌دهد که یک سناریویی برای حذف حزب الله از صحنه عملیاتی صورت گرفته است و قرار است که آن‌ها به تدریج این سناریو را عملیاتی کنند و یک دولت کاملا وابسته به آمریکا و غرب در لبنان تشکیل دهند که این دولت در تقابل با حزب الله باشد.

اما در پایان همانطور که وزیر خارجه کشورمان  ضمن تبریک چهاردهمین سالروز پیروزی غرورآفرین مقاومت در جنگ ۳۳ روزه علیه متجاوزان صهیونیست گفته است، لبنان بر تجاوزات رژیم صهیونیستی پیروز شد، بر این حادثه هم پیروز خواهد شد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار