دانشمندان اعلام کردند ارتباط مستقیمی میان زمان بیدار شدن افراد از خواب و طول عمر آن‌ها وجود دارد و نتایج جالبی درباره طول عمر افرادی که شب زنده داری می کنند یا صبح خیلی زود بیدار می شوند، بدست آوردند.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از اکسپرس، داشتن عمری طولانی نیازمند رعایت نکات بهداشتی و داشتن عادات و سبک زندگی مناسب است. دانشمندان به حقایق جالبی درباره سبک زندگی و طول عمر افراد پی برده اند. یکی از این موارد ارتباط میان زمان بیدار شدن افراد و طول عمر است.

تحقیقات دانشمندان نشان می‌دهد افرادی که در طول روز بیدارند و شب‌ها استراحت می‌کنند، بیشتر از کسانی که عادت به شب زنده داری دارند، عمر می‌کنند.

بر این اساس، برای بررسی این موضوع بیش از ۴۳۳ هزار تن که بین ۳۸ تا ۷۳ سال داشتند مورد بررسی قرار گرفتند. در این تحقیقات از این افراد خواسته شد خود را در چهار گروه: ۱- کسانی که صبح بسیار زود از خواب بر می‌خیزند ۲- کسانی که صبح دیر از خواب بیدار می‌شوند ۳- افرادی که گاهی شب زنده داری می‌کنند و ۴- افرادی که همیشه شب زنده دار می‌کنند، دسته بندی کنند.


بیشتر بخوانید


سپس این افراد طی شش سال و نیم تحت نظر قرار گرفتند و محققان موارد مرگ و میر و دلایل آن را در آن‌ها ثبت کردند. همچنین پیش از انجام تحقیقات، سن و جنسیت، مصرف دخانیات، شاخص توده بدنی (چاقی و لاغری افراد)، میزان خواب و دیگر ویژگی‌های افراد مورد سنجش قرار گرفت.

این تحقیقات نشان داد افرادی که صبح خیلی زود از خواب بر می‌خیزند و کسانی که همیشه شب زنده داری می‌کنند، ۱۰ درصد نسبت به دیگران احتمال بیشتری دارد در مقابل عوامل مختلف جان خود را از دست بدهند. این تحقیقات نشان داد هر گونه افراط در سحرخیزی و شب زنده داری با افزایش خطر مرگ در مقابل بیماری‌ها ارتباط دارد.

همچنین کسانی که همیشه شب زنده داری می‌کنند، دو برابر کسانی که سحر خیز هستند احتمال دارد به اختلالات روانی مبتلا شوند و ۳۰ درصد بیشتر احتمال ابتلا به دیابت را دارند. همچنین این افراد ۲۳ درصد بیشتر احتمال دارد به بیماری‌های تنفسی، و ۲۲ درصد بیشتر به بیماری‌های گوارشی مبتلا شوند.

محققان می‌گویند به طور دقیق نمی‌توان چرایی خطر بیشتر مرگ در افراد شب زنده دار و کسانی که صبح خیلی زود از خواب بر می‌خیزند را تشریح کرد. با این حال، افراد باید حتما از شب زنده داری دائمی خودداری کنند، زیرا این موضوع عوارض جانبی بسیاری برای بدن دارد.

همچنین افراد باید در شبانه روز دستکم ۸ ساعت بخوابند. این تحقیقات نشان می‌دهد افرادی که شب‌ها دیر می‌خوابند و در عین حال صبح زود از خواب بر می‌خیزند به بدن خود زمان لازم را برای بهبودی (ریکاوری) نمی‌دهند. دانشمندان به افراد توصیه می‌کنند در صورتی که قرار است صبح زود از خواب برخیزند، شب زود به بستر بروند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
زهرا
۰۱:۵۳ ۱۰ مرداد ۱۳۹۹
چه مرد خوشتیپی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۶ ۰۹ مرداد ۱۳۹۹
این مطلب ازنظراسلام صحیح نیست پس چرامیگن نمازشب وبعدم نمازصبح نوافل و۰۰۰لطفاروشن کنیدبرای مردم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۲ ۰۹ مرداد ۱۳۹۹
یعنی چی پس چرا میگن سحرخیز باش تا کام روا باشی
آخرین اخبار