در گزارش زیر طرز تهیه آش دوغ ارومیه را به شما آموزش می دهیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، آش دوغ ارومیه یکی از آش‌های استان آذربایجان غربی (ارومیه) است. آش دوغ ارومیه شباهت خیلی زیادی به آش دوغ اردبیل دارد. این آش در شهر‌های مختلف به صورت‌های مختلف تهیه می‌شود. این آش همانند آش اردبیل طرفداران خاص خود را دارد و خواص بسیار دارد و مهمترین آن‌ها این است که باعث تقویت قلب می‌شود و موجب رفع یبوست حاد و مزمن می‌گردد.


مواد لازم

نخود: ⅖ پیمانه
سبزی (تره، جعفری، شوید): ۷۰۰ گرم
برنج: یک پیمانه
دوغ: ۲ لیتر
نمک: به میزان لازم
فلفل: به میزان لازم
سیر تازه خرد شده: به میزان لازم

مراحل پخت

نخود‌ها را از قبل خیس می‌کنیم و چند بار آب آن را عوض می‌کنیم.

برنج را نیز از قبل با آب و مقداری نمک خیس می‌کنیم.

سپس نخود‌ها را در ظرف مناسبی می‌ریزیم و همرا با ۶ لیوان آب می‌پزیم.

پس از اینکه نخود‌ها نرم شد (تقریبا پخته شد) برنج را اضافه می‌کنیم و صبر می‌کنیم تا برنج کاملا مغز پخت شود.

سبزی خرد شده را به آش می‌افزاییم و در ظرف را نیمه باز میی گذاریم تا سبزی رنگش تیره نشود.

۱۵ دقیقه قبل از آماده شدن آش، دوغ را به آن اضافه میکنیم و مرتب هم می‌زنیم تا کاملا با آش مخلوط شود.

زمانی که دوغ را اضافه کردیم، در ظرف باید کاملا باز باشد تا دوغ دچار تغییرات شیمیایی نشود (اصطلاحا نبرد).

 

پس از ۱۵ دقیقه، نمک و فلفل را به غذا اضافه می‌کنیم و موقع صرف کردن، سیر تازه خرد شده را به آن اضافه می‌کنیم.

منبع: غذالند

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.