به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، پژوهشگران «دانشگاه کامپیناس» (UNICAMP) برزیل، نوعی فیبر نوری از جنس «آگار» (agar) ابداع کردهاند. آگار، مادهای ژل مانند است که از جلبکهای خاصی به دست میآید. این ابزار، خوراکی، سازگار با محیط زیست و قابل تجزیه زیستی است و میتواند برای تصویربرداری از ساختارهای داخل بدن و کمک به دارورسانی بهتر به کار برود.
کاربرد دیگر این ابزار جدید، شناسایی ریزارگانیسمها در اندامهای خاص بدن است. در این گونه موارد، ابزار بررسی باید پس از انجام دادن کار خود، به طور کامل جذب بدن می شود.
«اریک فوجیوارا» (Eric Fujiwara)، استاد مهندسی مکانیک دانشگاه کامپیناس و سرپرست این پروژه گفت: فیبر نوری ما از آگار ساخته شده و ۲.۵ میلیمتر قطر دارد. ما برای ساخت این فیبر، آگار را در قالبی با شش فضای خالی میله مانند ریختیم. ساختار ژل مانند آگار کمک کرد تا همه فضاهای خالی پر شوند. سپس، ساختارهای میله مانند را پس از سرد شدن، از قالب بیرون آوردیم.
بیشتر بخوانید
پژوهشگران این فیبرها را در شرایط گوناگون آزمایش کردند و در معرض آب، هوا، اتانول و استون قرار دادند.
فوجیوارا ادامه داد: تغییرات ساختاری ژل در واکنش به تغییرات دما، رطوبت و پیاچ بدن موجب میشود که فیبر، حساسیت مورد نیاز و کافی را داشته باشد.
یکی دیگر از کاربردهای امیدوارکننده این فیبرها، استفاده همزمان از آن هم به عنوان حسگر و هم به عنوان ابزار شناسایی ریزارگانیسمها است.
این پژوهش، در مجله «Scientific Reports» به چاپ رسید.
انتهای پیام/