به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، خدارحم امیری زاده رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان با بیان اینکه امسال سال جهش تولید نامگذاری شده است، گفت: پیش بینی میشود ۲۳۰ هزار تن رطب، خارک و خرما از سطح نخلستانهای استان برداشت شود.
او با بیان اینکه این میزان برداشت در مقایسه با پارسال ۳۲درصد افزایش نشان میدهد، اظهار داشت: برداشت نوبرانه خارک و رطب در مناطق ساحلی و جنوبی خوزستان از نیمه دوم تیرماه آغاز شده است و به بازار عرضه میشود.
امیری زاده به افزایش کیفیت رطب و خارک خوزستان در مقایسه با سالهای قبل اشاره کرد و افزود: بخش مهمی خارک و رطب تولیدی در ۱۸ شهرستان خوزستان به صورت "تازه خوری "است و به دیگر مناطق کشور نیز ارسال میشود و بهای هر کیلوگرم خارک و رطب مرغوب در بازار محلی شهرهای خرمشهر و آبادان بین ۸۰ تا ۱۰۰ هزار ریال است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان با بیان اینکه خرمشهر، آبادان، کارون، اهواز، دشت آزادگان، شادگان و بهبهان از کانونهای اصلی نخیلات خوزستان هستند ادامه داد: سطح زیرکشت نخیلات استان شامل؛ استعمران، برحی، زاهدی، گنطار، خضراوی، بریم، خاصی و کبکاب ۴۱ هزار هکتار است که از این میزان ۸ هزار هکتار نهال و ۳۳ هزارهکتار نخیلات بارور هستند.
این مقام مسئول با اشاره به مشکلاتی از جمله شوری و کم آبی و ریزگردها که در سالهای اخیر تاثیر منفی بر رشد نخیلات خوزستان گذاشته بود، تصریح کرد: در سالهای ۹۸ و ۹۹ با بارشهای مناسب و بهبود شرایط جوی، وضعیت نخیلات استان از بحران خارج شده است.
امیری زاده اظهار داشت: البته اقدامهایی نظیر پیگیری و مطالبه حق آبه نخیلات آبادان، خرمشهر و شادگان، انجام توصیههای ترویجی و آموزش کافی به نخلداران، تحقیقات، اجرای شبکه مراقبت و پایش عوامل زیانرسان و عارضههای نوظهور مانند خشکیدگی برگ نخیلات و توصیههای به موقع به باغداران و تامین نهادههای مورد نیاز نخلداران، تامین و توزیع نهال تجاری یارانهدار، بهسازی و لایروبی انهار منجر به بهبود نخیلات خوزستان شده است.
انتهای پیام/گ