به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، مشتریان و شرکتهای مدیریت رسانه، به صورت مداوم با فناوری در ارتباط هستند. رسانهها و شبکهها برای تولید محتوا و برنامههای خود به فناوریهای روز دنیا از جمله ابزار تولید محتوا مانند دوربین، رایانه و آنتنهای ارتباطی نیاز دارند و مصرفکنندگان هم نیازمند جدیدترین ابزار یعنی اینترنت، گوشیهای هوشمند و دیگر ابزار ارتباطی هستند. بدین ترتیب، میتوان گفت فناوری باعث ایجاد تغییرات زیادی در رسانه شده است که از نحوه تولید تا پخش و دریافت برنامهها را در بر میگیرد.
بیشتر بخوانید
همانطور که گفته شد، پیشرفت در فناوری همیشه با رسانه همراه بوده و هست. این تغییرات در فناوری تأثیر عمدهای در بسیاری از بخشهای تجاری از صنعت رسانههای جمعی دارد که بیشتر سازمانهای رسانههای جمعی را وادار میکند تا برای تغییر چشمانداز و ارتباط بهتر با مصرفکنندگان، تمهیداتی بیندیشند. یکی از اساتید دانشگاه فنی دانشگاه راجامانگالای تایلند در این باره گفته است که سازمانهای رسانهای تنها با تنظیم محتوای خود با مشکل روبهرو خواهند شد بنابراین، رسانههای دیجیتال جدید مانند شبکههای اینترنتی میتوانند جایگزین آنها شوند. آنها همچنین باید مرکز محتوای خود را از «فرستنده» به «گیرنده» انتقال دهند.
علاوه بر این، با توجه به این که مصرفکنندگان به طور فزایندهای به چند دستگاه و پلتفرم برای استفاده از رسانه روی آوردهاند، رسانهها باید به این توجه کنند که هدفشان از تولید محتوا چیست. محتوای یک رسانه از هر نظر نقش اصلی را در صنعت رسانه بازی میکند و این موضوع از زمان توسعه تا تشخیص این که مردم چگونه از آن محتوا استفاده میکنند، بسیار مهم است. پیشرفت در زمینههای زیادی از جمله گوشیهای هوشمند، دوربین، نرمافزار، پردازندههای رایانهای، حتی سیستمهای پخشکننده، با ایجاد ساختمان و انتقال مطالب عالی، صنعت رسانه و سرگرمی را دگرگون کرده است. هوش مصنوعی، واقعیت افزوده و مجازی، بلاکچین و سایر فناوریها به بهبود تحویل محتوا کمک کردهاند و منجر به رشد خدمات استریم شده است.
رسانهها از اول در تلاش بوده و هستند تا بتوانند محتوایی را تولید کنند که مخاطبان بیشتری را به خود جذب کند. بنابراین، هر لحظه در تلاش هستند تا مخاطبان خود را بیش از پیش در تولید محتوای خود درگیر کنند. مخاطبان میخواهند محتوا را بنا به تقاضا، متناسب با منافع خود تنظیم کنند و در هر زمان و هر مکانی که میخواهند، محتوا در دسترس باشند. این تقاضا نحوه ارائه دادهها را تغییر میدهد. درست مانند گوشیهای ما، به طور فزاینده فضای بیشتری را برای عکس و فیلم میطلبیم و ارائهدهندگان گوشیهای هوشمند برای دسترسی به مطالبی که ارائه میشود، نیاز به فضای بیشتر و پردازشگرهای سریع محاسباتی دارند.
با این وجود میتوان گفت فناوری به طور مداوم در حال پیشرفت است تا تجربه مصرفکننده را در بخش رسانه و سرگرمی بهبود بخشد و این تغییر از افزایش تواناییهای جستوجو تا ارائه مطالب را شامل میشود.
بیشتر بخوانید
قدرت اینترنت همراه با فناوری بلاکچین، نحوه برخورد توزیع دادهها و مالکیت پایگاههای داده را تغییر داده است. فناوریهای واقعیت افزوده و مجازی به ایجاد تجربیات متنوع از محتوای داستانمحور تا داستانهای تماشایی و سرگرمی تجربهمحور کمک کردهاند. واقعیتهای افزوده و مجازی نتایج جالبی به همراه داشتهاند و عناصر دنیای واقعی و مجازی را با هم ترکیب کردهاند.
نوآوریها در فناوری صدا امکان تغییر در نحوه جستوجو و گوش دادن به موسیقی را داده است. یادگیری ماشینی و هوش مصنوعی به طور فزایندهای در صنعت رسانه نفوذ کردهاند، چون بخش تحلیلی راهحلهای نوآورانهای برای عملی کردن ورودی دادهها ایجاد میکند. رسانهها از تجزیه و تحلیلهای پیشرفته استفاده میکنند تا محتوای تولیدی خود را قانعکننده، شخصیسازی شده و شفاف کنند.
یکی دیگر از روشهایی که باعث شده است رسانهها در تولید محتوای خود دقت کنند، الگوریتمها هستند. با توجه به روی آوردن مخاطبان رسانه به شبکههای اجتماعی و اینترنتی، رسانهها برنامههای خود را در این بخشها پخش میکنند. شبکههای اجتماعی و اینترنتی، با توجه به الگوریتمهای خاصی که دارند، محتوا را به مخاطب نمایش میدهند. برای تبلیغکنندگان، این فرصت به وجود آمده است تا مخاطبان را دقیقا بر اساس رسانهای که مصرف میکنند، هدف قرار دهند و شانس دیده شدن خود را افزایش دهند.
هر ماه، فناوریهای زیادی در حال ظهور هستند که میتوانند به شرکتهای رسانهای کمک کنند تا سفرهای دادهمحور خود را سریعتر از گذشته بپیمایند. دسترسی به فناوریهای هوشمند در طیف گستردهای از محصولات مانند بلندگوهای هوشمند، تلفنهای هوشمند، خانهها و خودروهای متصل به این دستگاههای هوشمند افزایش یافته است. این امر به افراد اجازه میدهد تا در هر زمان و از هر نقطه آنلاین بمانند و موسیقی و فیلم نامحدود پخش کنند و تا زمانی که به اینترنت وصل هستند، از رسانه استفاده کنند. این امر همچنین باعث افزایش تقاضا برای دادهها و ایجاد تغییرات و بهبود تحویل این دادهها میشود.
علاوه بر درگیر شدن مخاطبان در تولید محتوای رسانهها و پیشرفت فناوری، تجهیزاتی هم که این روزها برای تولید محتوای رسانهای مورد استفاده قرار میگیرند، روی آن بیتأثیر نیست. پیشرفت در حوزههای گوناگون باعث شده است که تجهیزات هم دستخوش تغییرات قرار گیرند. رسانهها از این فناوریهای نوین بهترین استفاده را دارند تا بتوانند به محتوای خود رنگ و بوی خاصی دهند و مخاطبان را جذب کنند. با هم به مرور برخی از این تجهیزات و فناوریهای نوین میپردازیم.
میتوان از اولین تجهیزاتی که برای تصویربرداری استفاده شده، استدیکمها را نام برد. استدیکم نام تجاری تثبیتکننده دوربین برای دوربینهای متحرک است که توسط گرت براون در سال ۱۹۷۵ اختراع شده و شرکت محصولات سینما آن را معرفی کرده است. این وسیله به صورت مکانیکی دوربین را از حرکت تصویربردار جدا میکند. حتی اگر اپراتور روی یک سطح نامنظم حرکت کند، امکان تصویربرداری صاف را نیز به وی میدهد و تصاویر بدون حرکت ضبط میشوند.
بیشتر بخوانید
کوآدکوپترها همان پهپادهای مخصوص فیلمبرداری هستند که به طور عمومی دو روتور (چرخانه) در حال چرخش در جهت عقربههای ساعت و دو روتور در حال چرخش در خلاف جهت عقربههای ساعت دارند. کنترل پرواز کوآدکوپترها با تغییر مستقل از سرعت و بالابر و گشتاور هر روتور فراهم میشود. پس از اختراع پهپادها، شرکتهای فیلمسازی و رسانههای مختلف به فکر این افتادند که برای فیلمبرداری برای کارهای خود روی به این فناوری بیاورند و تصاویر تأثیرگذاری ثبت کنند. کوآدکوپترها به میتوانند به راحتی به جاهایی بروند که انسان توانایی آن را ندارد. این پهپادها میتوانند به جای اجاره هلیکوپترها برای فیلمبرداری مورد استفاده قرار گیرند که هزینهها را به شدت کمتر میکند.
تجهیزات مورد استفاده برای تولید محتوا در رسانهها مدت زیادی است که تغییرات چندانی نکرده است. همه استودیوها و شبکهها برای تولید برنامههای خود، همیشه به میکروفون، دوربین، رایانه و دیگر وسایل مورد نیاز آن احتیاج دارند، ولی یکی از فناوریهای نوین تولید محتوا در رسانه، هوش مصنوعی است که بسیار مورد توجه قرار گرفته است.
دیجیتالسازی به سرعت نحوه تولید و تحویل محتوا را برای رسانهها و مشاغل سرگرمی تغییر داده است. هوش مصنوعی فرآیند تولید محتوای جدید را برای کسب و کار، نشریات و سازندگان آنلاین به طور قابل توجهی کارآمد میکند. فوربز از یک ربات به نام برتی استفاده میکند که مبحث مقاله را برای مخاطبان، محتوایی بر اساس خروجی قبلی پیشنهاد میکند.
به طور مشابه، میتوان از هوش مصنوعی برای ایجاد سریع تبلیغات جدید و تریلر فیلم، زیرنویس خودکار و ساده کردن فرآیندهای قبل و بعد از تولید استفاده کرد و تمام مراحل را کمهزینهتر و سریعتر کرد. با استفاده از هوش مصنوعی، دادههای رفتاری و تبلیغات چهره چنان شخصی شدهاند که هر تبلیغی در آنجا به یک شخص خاص خریدار هدایت میشود. پیشرفت در فرآیندهای محلیسازی با کمک هوش مصنوعی راه را برای تعداد بیشتری از نسخههای محتوای بینالمللی زبان که از گذشته تولید میشود، هموار میکند. هوش مصنوعی همچنین میتواند به مرور آرشیو یک رسانه کمک کند و مطالب مورد نیاز مخاطبان را به راحتی در اختیار آنان قرار دهد.
بیشتر بخوانید
برای پیروزی در جبهه تولید محتوا، شرکتهای رسانهای باید با استفاده از تمام تواناییهای خود، فناوریها و مفاهیمی مانند هوش مصنوعی و بلاکچین، با هدف پیشبینی و ایجاد محتوایی که مصرفکنندگان میخواهند، آن را طبق دلخواه مخاطب شخصیسازی کنند. رسانهها باید توانایی این را داشته باشند که محتوای خود را بهینهسازی کنند و یک کاربری یکپارچه را در اختیار مخاطبان قرار دهند.
گزارش از رامین کیانی
انتهای پیام/