به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، سیف الله ابوترابی در پاسخ به این سوال که افراد چگونه میتوانند، سال تولد خود را تغییر دهند، گفت: مستند به ماده واحد قانون ممنوعیت تغییر سن افراد و جلوگیری از تزلزل استاد هویتی، مصوب بهمن ۶۷ مجلس شورای اسلامی تغییر تاریخ تولد ممنوع است.
وی در این خصوص ادامه داد: مگر کسانی که اختلاف سنی واقعی بیشتر از ۵ سال داشته باشند، که به موجب همین قانون در کمیسیون تشخیص سن ثبت احوال مرکب از رییس دادگستری شهرستان، فرماندار، رییس شورای شهر، رییس ثبت احوال و پزشک معتمد شبکه بهداشت و درمان شهرستان، در خصوص درخواست رسیدگی و تصمیم گیری خواهد شد.
بیشتر بخوانید
سخنگوی سازمان ثبت احوال در خصوص این موضوع که زنان چگونه میتوانند، بعد از طلاق نام همسر سابق خود را از شناسنامه حذف کنند، توضیح داد: به موجب ماده ۳۳ قانون ثبت احوال پیوسته در شناسنامه افراد آخرین ازدواج یا طلاق یا بذل مدت و در صورت تعدد زوجات تعداد ازدواجهایی که به قوت خود باقی هستند، درج میشوند، بنابراین شناسنامه المثنی مانع از اجرای این قانون نخواهد شد.
ابوترابی در این باره افزود: هم اکنون نیز برابر قانون مورد اشاره زنان پس از طلاق چنانچه ازدواج نمایند، اطلاعات طلاق حذف و به جای آن اطلاعات ازدواج که به قوت خود باقی است، در شناسنامه درج میشود.
سخنگوی سازمان ثبت احوال در این خصوص اضافه کرد: در سایر موارد افراد میتوانند، به سازمان ثبت احوال تقاضای تغییر نام خود را مطرح نمایند که البته با مفاد دستورالعمل فوق تصمیم گیری میشود.
وی افزود: افراد تنها میتوانند از بانک اسم موجود در سایت سازمان ثبت احوال نام فرزندان خود را انتخاب کنند، در صورتی که اسم مورد نظر در آنجا نباشند، میتوانند آن را تحت شرایطی به بانک اسم اضافه کنند، ابوترابی در این باره اظهار کرد: در صورتی که نامی در منبع ثبت احوال وجود نداشته باشد، نام پیشنهادی به کمینه مشورتی و تخصصی نام سازمان جهت بررسی و اعلام نظر ارجاع خواهد شد، تا پس از بررسی تخصص از حیث ساخت دستوری، معنا، عدم مغایرت با کرامت انسانی و ارزشهای دینی اجتماعی و همین طور احراز خارجی نبودن مورد تایید قرار گیرد، تصویب و به متقاضیان اعلام خواهد شد.
وی در این باره متذکر شد: نام تصویبی در کمینه مشترک نام سازمان باید دارای ویژیگیهای زیر باشد:
۱-از حیث ساخت دستوری و ساخت دستوری درست باشد و مطابق با اصول دستور زبان
۲- از حیث معنا نیز دارای معنای متعال و خوب باشد و معناهایی متضاد با ارزشها و کرامت انسانی نداشته باشد و تحقیر آمیز نباشد؛ غالبا باید نامهای ارائه شده توصیفی و مبین ارزش و کرامت انسانی باشد
۳- مطابق با عرف نام گذاری در کشور باشد
۴- خارجی و مطابق با فرهنگهای بیگانه نباشد
۵- خوش آهنگ باشد و موسیقی زیبایی داشته باشد
منبع: میزان
انتهای پیام/
انتهای پیام/
کجای ابن کار گناه و ابراد داره من نخوام این اسم در شناسنامه من باشه
اون موقع اوایل انقلاب بوده و خیلی ها مذهبی میگذاشتن
و واقعا اسم ی مورد شخصیه
البته برام مهم هم دیگه نبست من که اسم دلخواهم رو همه صداممیکنن اینا هم دلشون خوش باشه چنین قانونی دارن مهم نفس عمل هست که کسی من رو با اون اسمی که نمیخوام ودوستش ندارم صدامنمیکنن
خدیجه بود اسمشو رفت و کرد بهناز
حوصله دستکاری سن ندارم هر چند یه کوچولو بزرگتر گرفته شده
که چی بشه من عقدشو ندارم بقیه دارن