صندوق بین المللی پول: بحران اقتصادی ناشی از شیوع کرونا و کاهش بهای نفت بر منطقه غرب آسیا به شدت اثر گذاشته است.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، صندوق بین المللی پول اعلام کرد که بحران اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا در جهان و همچنین کاهش بهای نفت، به شدت منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا را تحت تاثیر قرار خواهد داد و این مناطق شاهد شدیدترین کاهش رشد اقتصادی در ۵۰ سال گذشته خواهند بود.

بنابر اعلام صندوق بین المللی پول، این یک کاهش قابل توجه است که چالش‌های اقتصادی و انسانی موجود را تشدید و سطح فقر را که هم اکنون در سطحی بالا قرار دارد، افزایش خواهد داد.

براساس این گزارش، لحن این نهاد مالی بین المللی بسیار شدید است و این در حالی است که به تازگی پیش بینی‌های خود را درخصوص رشد اقتصادی منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا کاهش داده است. شوک ناشی از شیوع ویروس کرونا در جهان به افت قیمت نفت نیز اضافه شده است که تاثیری بسیار منفی بر بر اقتصاد‌های منطقه دارد.

شمار قربانیان کرونا در این منطقه نسبتا پایین است به جز ایران، که ۱۳ ژوئیه اعلام کرد آمار تلفات ناشی از کرونا در این کشور از سطح ۱۳ هزار نفر گذشت. تدابیر اتخاذ شده از سوی دولت‌های مختلف در منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا به منظور مقابله با شیوع ویروس کرونا مانند بسیاری از کشور‌های دیگر پیامد‌هایی بسیار منفی برای اقتصاد داشته است.

در بخش دیگری از این گزارش آمده است که صندوق بین المللی پول براساس آخرین چشم انداز‌های اقتصادی منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا، به طور میانگین کاهش حدود ۵.۷ درصدی (۵,۷%) تولید ناخالص داخلی را برای این منطقه پیش بینی می‌کند. در برخی کشور‌های این منطقه که درگیر مناقشات مسلحانه هستند، کاهش رشد اقتصادی ممکن است به ۱۳ درصد برسد.

براساس داده‌های بانک جهانی، این پایین‌ترین پیش بینی در ۵۰ سال گذشته است و این در حالی است که سال گذشته رشد اقتصادی این منطقه همچنان در سطح پایینی قرار داشت. صندوق بین المللی پول به ویژه ابراز نگرانی کرد که با رفع محدودیت‌های قرنطینه‌ای «ناآرامی‌های اجتماعی» شدت گیرد.


بیشتر بخوانید

  • صندوق بین المللی پول: رشد اقتصادی بیشتر کشور‌های جهان منفی خواهد بود

برای اقتصاد‌های وابسته به فروش نفت، شرایط حتی دشوارتر است. بهای طلای سیاه همچنان رو به کاهش است. بهای هر بشکه نفت خام پیش از آنکه به حدود ۴۰ دلار برسد، به علت کاهش رشد اقتصادی جهان حدود دو سوم ارزش خود را از دست داده است.

به این ترتیب، کشور‌های عضو شورای همکاری خلیج (فارس) احتمالا با یک رکود ۷.۱ درصدی مواجه خواهند شد که این رقم ۴.۴ درصد بیشتر از پیش بینی منتشر شده در ماه آوریل است. اقتصاد‌های صادرکننده نفت در منطقه نیز احتمالا حدود ۲۷۰ میلیارد دلار از درآمد‌های خود را از دست خواهند داد. جهاد آزور، مدیر بخش خاورمیانه و آسیای مرکزی صندوق بین المللی پول می‌گوید این یک کاهش شدید (درآمد‌های نفتی) محسوب می‌شود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار