وزیر خارجه پیشین لبنان در گفت و گویی درباره اظهارات مداخله جویانه دورتی شیا، سفیر آمریکا در بیروت علیه حزب‌الله لبنان نکاتی را بیان کرد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،   اظهارات مداخله جویانه دورتی شیا، سفیر آمریکا در بیروت علیه حزب الله لبنان و دیگر گروه‌های مقاومت، خشم شهروندان لبنانی را برانگیخته‌است. اگرچه وزارت خارجه لبنان، سفیر آمریکا را به دلیل توهین به حزب الله و اظهار نظر در خصوص معادلات داخلی بیروت احضار کرده و به وی تذکر داده، اما به نظر می‌رسد واشنگتن قصد دارد به جوسازی‌های خود علیه جبهه مقاومت در منطقه ادامه دهد. در این باره با دکتر عدنان منصور، وزیرخارجه پیشین لبنان گفتگو کرده‌ایم.

اظهارات سفیر آمریکا در لبنان علیه جریان مقاومت و به صورت خاص، حزب الله را چگونه ارزیابی می‌کنید؟ آیا به لحاظ حقوقی سفارتخانه یک کشور خارجی، حق دخالت در امور داخلی کشور میزبان را دارد؟
مسلم است که سفیر آمریکا در بیروت، پروتکل‌های بین المللی و خطوط قرمز دیپلماتیک را زیر پا گذاشته و به همین دلیل نیز به وزارت خارجه احضار شده‌است. این اقدام غیرقابل قبول، توجیه ناپذیر و خلاف مقررات حقوقی و دیپلماتیک تعریف شده در حوزه بین الملل است. بدیهی است دولت آمریکا باید بابت این سخنان و مواضع سفیر خود، پاسخگو باشد. این چندمین بار است چنین رفتاری از سوی سفیر آمریکا در بیروت سر می‌زند. اظهارات وی، نشان از خشم واشنگتن از جریان مقاومت و حزب الله لبنان دارد. خشمی که معلول پیروزی‌های بزرگ حزب الله در برابر رژیم صهیونیستی و آمریکا در منطقه و لبنان است. سفیر آمریکا نه تنها علیه حزب الله، بلکه علیه امنیت ملی لبنان اقدام کرده‌است. در کنوانسیون وین، مشخص شده‌است که دیپلمات‌ها و سفرا چه وظایف و حدودی در یک کشور میزبان دارند. در این کنوانسیون آمده است سفیر اجازه ندارد درخصوص امور داخلی یک کشور اعلام موضع کرده و گروه‌های سیاسی یا مردم را علیه یک‌جریان و حزب دیگر تحریک کند. اما سفارت آمریکا به صراحت دست به چنین اقدامی زده است.


بیشتربخوانید


بنابراین، در اینجا صرفا بحث اظهارات سفیر یک کشور بیگانه علیه حزب الله مطرح نیست، بلکه نقض مقررات دیپلماتیک و توهین وی به یک ملت نیز مدنظر است.

دلیل جوسازی‌های اخیر سفارت آمریکا علیه حزب الله لبنان و هم پیمانان آن را چگونه ارزیابی می‌کنید؟ سفیر آمریکا رسما حزب الله و متحدان آن را نسبت به اعمال تحریم‌های اقتصادی بیشتر تهدید کرده‌است.

باید این حقیقت را پذیرفت که حزب الله لبنان محاسبات آمریکا و متحدان آن در منطقه را بر هم زده‌است. ما به خوبی مشاهده می‌کنیم که حزب الله با ورود مسؤولانه خود به سوریه، چگونه همراه دیگر اضلاع جریان مقاومت نقشه‌های واشنگتن در دمشق را ناکام گذاشت. در حال حاضر نیز آمریکا و رژیم صهیونیستی در مسیر تحقق معامله قرن، با قدرت حزب الله و دیگر گروه‌های مقاومت مواجه هستند. هم افزایی قدرت گروه‌های مقاومت، به مانعی بزرگ در برابر آمریکا و هم‌پیمانان آن تبدیل شده‌است. همچنین قدرت و ابتکار عمل حزب الله در دفاع از مرز‌های زمینی و دریایی لبنان و فراتر از آن، بیرون راندن دشمن صهیونیستی از خاک کشورمان، واشنگتن و تل‌آویو را به بازیگرانی شکست خورده در بیروت و منطقه تبدیل کرده‌است. از این رو آمریکا و برخی کشور‌های اروپایی، قصد دارند با افزایش فشار‌ها بر حزب الله و هم پیمانانش، مانع تمرکز این جریان بر نقشه‌های شوم خود شوند.

واکنش ملت لبنان در برابر تحریم‌هایی که آمریکا علیه جریان مقاومت اعمال می‌کند، چگونه خواهد بود؟
ملت لبنان حامی حزب الله و جریان مقاومت هستند. به طور کلی، آمریکا عادت کرده‌است دولت‌ها و جریان‌هایی را که قصد دارند به صورت مستقل و به دور از پذیرش حاکمیت و سلطه واشنگتن و تل‌آویو در منطقه رفتار کنند، تحت فشار قرار دهند. حتی ما مشاهده می‌کنیم که آمریکا نه تنها علیه حزب الله، بلکه علیه ایران، سوریه، روسیه و دیگر کشور‌ها و گروه‌هایی که مخالف تحقق طرح‌های مداخله گرایانه آمریکا در منطقه هستند نیز تحریم‌هایی وضع کرده‌است تا آن‌ها را تحت‌فشار قرار دهد.

آمریکا در همین زمینه سعی کرده‌است سخت‌ترین تحریم‌ها را علیه مقاومت لبنان اعمال کند. اما حزب الله در طول سال‌های گذشته و اخیر نشان داده‌است که راه ایستادگی و مقابله با توطئه‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی را به خوبی می‌داند و در مقابل این فشار‌ها تسلیم نمی‌شود. بنابراین، حزب الله مسیر همیشگی خود در منطقه را ادامه خواهد داد.

عدنان منصور در یک نگاه
عدنان منصور (متولد سال ۱۹۴۶ میلادی) وزیر خارجه سابق لبنان و یکی از استراتژیست‌های مطرح این کشور در حوزه سیاست خارجی و روابط بین‌الملل محسوب می‌شود. او از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۴ میلادی در دولت نجیب میقاتی، مسؤولیت وزارت خارجه را در برعهده داشته است. او از سال ۱۹۹۵ میلادی تا سال ۲۰۰۷، سفیر لبنان در تهران و از سال ۲۰۰۷ میلادی تا ۲۰۱۰، سفیر این کشور در بروکسل (مقر اتحادیه اروپا) بوده است. عدنان منصور از اصلی‌ترین حامیان جبهه مقاومت و حزب ا... محسوب می‌شود.

او در دوران وزارت خود، نسبت به تحرکات جریان‌های تروریسم تکفیری در منطقه هشدار داد و تاکید کرد: ما در مقابل خطر تروریسمی که خواستار برقراری ثبات در منطقه نیست، قرار گرفتیم که باید با تمامی ابزار‌ها و امکانات خود با آن مبارزه کنیم.
او همچنین در نقد عملکرد کشور‌های عربی و سرسپردگی برخی کشور‌های منطقه به واشنگتن و رژیم صهیونیستی می‌گوید: جهان عرب در اغمای کامل به سر می‌برد. برخی کشور‌های غربی در انتظار اوامری هستند که از خارج از منطقه به آن‌ها برسد.

منبع: روزنامه جام جم

انتها یپیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار