به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛ قباد محمدی معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه گفت : وسایل حفاظت فردی یکی از مسائل بسیار مهم در پیشگیری از بیماری ویروس کرونا است که شامل مواد ضدعفونی کننده دست و سطوح، ماسک و دستکش و وسایل کادر درمان (لباسهای کرونا، عینک و شیلد) است و تامین، تولید با کیفیت و توزیع آن با عهده معاونت غذا و دارو است.
او گفت : با شیوع ویروس کرونا مصرف این وسایل به شدت افزایش یافته طوری که حتی کشورهای پیشرفته هم با مشکل کمبود این وسایل روبهرو شدند با توجه به پتانسیلهای خوب در استان و کشور به خصوص شرکت دانشبنیان توانستیم همان روزهای اول به کمک شرکتها و شرکتهای دانشبنیان تولید این وسایل را در کشور و استان شروع کنیم بطوری که کمترین مشکل را در این زمینه در مقایسه با کشورهای پیشرفته داشتیم.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه افزود: در حال حاضر سه کارخانه تولید ماسک سه لایه ساده در استان با ظرفیت تولید روزانه بیش از ۱۵۰ هزار ماسک سه لایه راهاندازی شده است.
او افزود: در همان روزهای اول شیوع کرونا در استان ۲ شرکت دانشبنیان برای تولید ماسک N۹۵ مورد نیاز کادر درمان راهاندازی شد و به تازگی با توجه به آزمایشها سازمان انرژی اتمی مشخص شده، ماسکهای تولیدی استان از نوع N۹۸ است که کیفیت بسیار بالایی دارد.
محمدی در ارتباط با تولید مواد ضدعفونی کننده بر پایه الکل، ادامه داد: ۱۱ مجوز تولید این مواد در نیمه اول اسفندماه صادر کردیم و در این راستا دانشگاه الکل را در اختیار کارخانجات قرار داده و بطوری که در همان اسفندماه ما بینیاز از مواد ضدعفونی کنندگان دست شدیم.
او با بیان اینکه کمبودی در خصوص وسایل حفاظتی نداریم، افزود: تجهیزات پزشکی در این راستا در داخل استان و توسط تولید کنندگان داخل استان تولید و در اختیار داروخانهها قرار میگیرد.
این مسئول گفت: سازمان بهداشت جهانی مهمترین وسیله پیشگیری از کرونا را ماسک اعلام کرده است، ماسک را از مکانهای مجاز تهیه و در شرایط بهداشتی استفاده کنید، چون که احتمال مبتلا شدن به این بیماری را کاهش میدهد.
او گفت: ماسک سه لایه ساده کفایت میکند توصیه میشود در کنار استفاده از ماسک فاصله رعایت شود، ولی ماسکهای N۹۵ سوپاپدار با وجود اینکه تعداد لایههای آن بیشتر است، ولی سوپاپدار نفس را بیرون میدهند و توصیه میشود مردم ماسک سوپاپدار استفاده نکنند.
محمدی افزود: ماسک N۹۵ که در اختیار کادر درمان، بدون سوپاپ است و کاملا بسته و با تعداد لایههای بیشتر و قدرت پیشگیری آن خیلی بهتر است، البته نفس کشیدن در آن قدری سخت است.
او ادامه داد: ماسک در داروخانهها توزیع میشود بیش از ۹۰ درصد از ماسکهایی که در داروخانه توزیع میشود بدون سوپاپ است و ۱۰ درصد باقیمانده هم کنترل شده هستند، ولی باز هم قدری هوای دم را بیرون میدهد، لذا توصیه میشود از ماسک بدون سوپاپ استفاده شود.
محمدی ادامه داد: ماسکهایی که از این مراتب تحویل معاونت داده میشود استریل شده و تحویل داروخانهها داده میشود اگر مردم این نوع ماسکها را از داروخانهها تهیه کنند تایید شده هستند، ولی خارج از این مکان نه، تایید نمیشوند.
او اشارهای به کشفیات اخیر ماسک در استان داشت و در خصوص نحوه توزیع آنها، گفت: ۱۰۰ هزار عدد ماسک قاچاق اخیرا توسط سربازان گمنام امام زمان (عج) در استان کشف شده که تحویل معاونت داده شده و ما منتظر حکم تعزیرات حکومتی هستیم.
محمدی افزود: نحوه توزیع آن بستگی به حکم تعزیرات حکومتی دارد اگر در حق دولت ضبط شود به صورت رایگان در اختیار پرسنل درمان و برخی ادارهها قرار میگیرد و اگر حکم داده شود که باید مبلغی در ازای این ماسکها به قاچاقچی داده شود در آن صورت در داروخانهها توزیع میشود.
او با بیان اینکه ماسک مورد تایید به هیچ وجه قابل شست و سو نیستند، گفت: ماسکهای که مورد تایید وزارت بهداشت هستند در درجه اول برای استفاده یکبار مصرف توصیه میشود، اما اگر به ماسک دست نزنید و در دمای ۴۰ درجه به مدت ۲ روز باشد میتوان دوباره استفاده کرد.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه در ارتباط با جنس ماسک مورد تایید، افزود: جنس ماسک مورد تایید وزارت بهداشت پلیمری است وقتی شسته شود خراب میشود به هیچ وجه نباید شست و شو داده شود.
او با بیان اینکه درصد حفاظتی ماسک پارچهای کم است، گفت: طی هفتههای اخیر تعداد مبتلایان در استان افزایش داشته و این فشار سنگینی را به بیمارستانها وارد کرده، لطفا مردم پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی را رعایت کنند .
انتهای پیام/د