به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، مهرعلیان مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل دارو سازمان غذا و دارو در نشست با شرکتهای داروسازی و اعضای هیئتمدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی اظهار کرد: در صورتی که شرکت داروسازی به دلیل چالشهایی مثل ارز و قیمت پایین دارو نتواند تولید و به تعهدات خود عمل کند، موضوع را بررسی میکنیم و در صورت تائید ارز دولتی به دارو میدهیم و قیمت دارو را هم بررسی و در صورت تائید افزایش میدهیم و اظهارات شرکتها در پاسخ به علت عدم تولید بسیار تعیینکننده خواهد بود.
او ادامه داد: اگر کالایی مصرف ۲ گانه داشته باشد، ارز آن نیمایی خواهد بود به عنوان مثال ایبوپروفن ۲۰۰ بدون نسخه است و ایبوپروفن ۴۰۰ بدون نسخه نیست و برای همین ارز این دارو نیمایی محسوب میشود.
مهرعلیان بیان کرد: ما در سال ۹۹ حدود ۱۶۰ میلیون دلار ارز دارو دریافت کردیم و از ۱۶۰ میلیون تاکنون ۵۰ درصد پرداخت و به مرور به شرکتها پرداخت خواهد شد.
او درباره رویکرد صادراتی دارو در سال ۹۹ اظهار کرد: رویکرد ما در صادرات دارو تغییر کرده است و بحث صادرات را به جدیت دنبال میکنیم و به طور میانگین از ابتدای خرداد هر روز ۳ تا ۴ مجوز صادرات دارو دادهایم و این نیازمند آن است که شرکتهای داروسازی هم با ما همراهی کنند و در شرکتهایی که ذخیره کافی ندارند اعلام کردهایم صادرات را در چند بخش انجام دهند تا به ذخیره مناسب برسند.
بیشتر بخوانید
مهرعلیان در این باره افزود: نگرانی ما تعهدات ارزی صادراتی شرکتهاست و درخواست داریم که به این موضوع توجه داشته باشند چرا که سال گذشته برخی شرکتها نتوانستند به تعهدات ارزی خود عمل کنند و ما مجبور شدیم داروی این شرکتها را وارد کنیم.
مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو درباره مارژین ۱۲ درصدی که در شورای عالی بیمه تعیینشده بیان کرد: طبق سنوات گذشته شورای عالی بیمه برای افزایش هزینههای دارو مارژین یا سودی بین ۱۲ تا ۱۵ درصد برای دارو در نظر میگیرند و ما با توجه به افزایش هزینهها رقم مارژین را ۲۰ درصد اعلام کردیم اما به دلیل اینکه بودجه بیمهها امسال افزایش نداشت این رقم ۱۲ درصد تعیین شد و داروهای بدون نسخه که تحت پوشش بیمه نیستند و افزایش قیمتها تولید به دلیل تخصیص ارز نیمایی در این داروها خواهد بود، چالشی نخواهیم داشت.
مهرعلیان درباره قیمتگذاری داروها اظهار کرد: ما ۱۱۰۰ قلم مولکول دارویی را از نظر قیمت بررسی و قیمتها را بازنگری کردیم و داروها بین ۵ تا ۱۳۲ درصد افزایش قیمت داشتند و در سال ۹۹ توانستیم ۴۰۰ مولکول دارویی را از نظر قیمت بررسی کنیم و ما به هیچ وجه قیمت را مانع تولید نمیدانیم.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/