رئیس هیئت مدیره انجمن گوارش شاخه مازندران گفت: با مصرف غذا‌های چرب به مرور زمان میکروب‌هایی در بدن تکثیر پیدا می‌کنند که سبب تشدید چاقی می‌شوند.

به گزارش حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، حسن طاهری، رئیس هیئت مدیره انجمن گوارش شاخه مازندران درباره "میکروبیوم" اظهار کرد: نخستین بار حدود ۲۰ سال قبل مبحث میکروبیوم و میکروبیوتا که درباره میکروب‌هایی است که به طور طبیعی در بدن انسان زندگی می‌کنند به طور جدی وارد مباحث مربوط به سلامت دستگاه گوارش و بدن انسان شده است.

او افزود: بر اساس بررسی‌های انجام شده روی بدن انسان حدود از ۱۰ تا ۱۰۰ تریلیون میکروب زندگی می‌کنند که تعداد آن‌ها می‌تواند چندین برابر سلول‌های بدن خود انسان باشد و در یک فرد بالغ حدود ۶/۰ تا ۸/۱ کیلوگرم میکروب زندگی می‌کند.

این فوق تخصص بیماری‌های دستگاه گوارش و کبد گفت: این میکروب‌ها در حال همزیستی با سلول‌های بدن بوده و وجودشان برای حفظ سلامتی بدن ضرورت دارد و نبودش ممکن است سبب مشکلاتی، چون چاقی و عدم تامین ریز مغذی‌های بدن و ایجاد نقص در سیستم دفاعی بدن و کارکرد طبیعی دستگاه عصبی مرکزی شود.

طاهری با اشاره به اینکه ساختار ژنتیکی سلول‌های بدن انسان‌ها حدود ۹۹% مشابه یکدیگر است، بیان کرد: آنچه سبب تفاوت انسان‌ها می‌شود ساختار ژنتیکی میکروب‌های بدن آنهاست. بیشتر ژن‌های مستقر در بدن انسان مربوط به میکروب‌ها است و ساختار ژنتیکی این میکروب‌ها در انسان‌ها حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد تفاوت دارد و این تفاوت‌ها در بروز مشکلاتی همچون آلرژی، چاقی، و ... نقش دارد.

او با بیان اینکه این میکروب‌ها در بخش‌های مختلف بدن از جمله پوست، دهان، اندام‌های جنسی، روده و معده و دستگاه تنفس قرار دارند، توضیح داد: میکروب‌های موجود در بدن نوزاد از زمان تولد تغییر و تحول و گسترش پیدا می‌کند؛ و پس از حدود ۵/۲ سال جنس میکروب‌ها موجود در بدن کودک و انسان بالغ تقریبا مشابه خواهد بود.

رئیس هیئت مدیره انجمن گوارش شاخه مازندران تصریح کرد: باید از مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک‌ها پرهیز کرد چرا که این عمل سبب آسیب به میکروب‌های مفید در بدن گردیده و مشکلات زیادی را برای فرد ایجاد می‌کند.

نقش میکروبیوم در سلامت بدن

او با اشاره به اینکه غذا‌هایی که می‌خوریم بر جنس میکروب‌های موجود در بدن موثر است، افزود: با مصرف غذا‌های چرب به مرور زمان میکروب‌هایی در بدن تکثیر پیدا می‌کنند که سبب رسوب چربی و تشدید چاقی می‌شوند، بنابراین نوع غذای مصرفی نیز بر روی جنس میکروب‌های موجود در بدن تاثیر می‌گذارد.

طاهری در مورد میکروب هلیکوباکتر پیلوری‌هایی که در معده انسان وجود دارد، گفت: ریشه کنی بی مورد این میکروب نیز می‌تواند در اینجاد اشتهای کاذب و چاقی نقش داشته باشد.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار