مریم رامشک دکترای داروسازی سنتی و عضو هیئت علمی دانشکده طب سنتی کرمان در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان،در رابطه با مصرف موادغذایی مناسب در فصل تابستان گفت: غذا بهتر است پختنی و آب پز باشد و از غذاهای کبابی یا سرخ شده کمتر استفاده شود.
او با اشاره به اینکه مصرف غذاهایی مانند خورشت سبزیجات که سبزی آن سرخ نشده وحبوبات آن کم، و هم چنین مقدار زیادی گوشت نداشته باشد خوب است، افزود: لازم است کمی ترشی مانند غوره، آب غوره، لیمو و نارنج به آن اضافه شود.
رامشک با بیان اینکه بهتر است در این فصل گوشت قرمز به مقدار کمتری مصرف شود و به جای آن بیشتر از گوشتهای سفید مانند (مرغ و ماهی) که گرمای کمتری دارند استفاده شود، تصریح کرد: ماهی با داشتن مزاج سرد و تر برای این فصل بسیار مناسب است؛ در صورتی که خیلی سرخ نشده و ادویه جات تند نیز به مقدار زیاد به آن اضافه نشود.
عضو هیئت علمی دانشکده طب سنتی گفت: از غذاهای دیگر مناسب این فصل آب دوغ خیار، ماست، خیار و مقداری نان؛ سبزیجات خنک مانند خیار، کاهو، کدو خورشتی (سبز)، گشنیز، اسفناج و ماست اسفناج است که باید استفاده شود.
او بیان کرد: انواع آش و سوپ خصوصا سوپ جو و آش جو (به دلیل خنک بودن) بسیار مفید است و از بهترین غذاها برای رفع عطش و کاهش حرارت بدن است.
رامشک در ادامه تصریح کرد: از انواع آشهای دیگر که در طب سنتی ایران بسیار سفارش شده آش اجاصیه (آلو) و رمانیه (انار) است.
او با اشاره به طرز تهیهی آش آلو افزود: ابتدا برنج را پخته وسپس آلوی تازه یا آلوی خشک را جوشانده و صاف نموده؛ و آب آلو را با شیره بادام شیرین اضافه کرده و پس از چند جوش میل کنید.
رامشک در ادامه عنوان کرد: اگر اسفناج یا کدو و همچنین ماش پوست کنده هم اضافه نمایید بهتر است.
عضو هیئت علمی دانشکده طب سنتی از مواد لازم برای تهیه آش انار گفت: برنج خیسانده (یک استکان)، لپه (نصف استکان) سبزی آش، شامل تره، جعفری، گشنیز، مقداری نعناع، ترخون و مرزه تازه یا خشک، زرد چوبه و نمک به مقدار کافی، کوفته سرگنجشکی یا بال و یا گردن مرغ، و رب انار اضافه کنید.
او تاکید کرد: بیمارانی که مشکلات گوارشی یا نفخ دارند، آش را بدون لپه استفاده کنند.
رامشک ، انواع نوشیدنیهای مناسب فصل تابستان را شامل آب، دوغ، شربتها مانند، ریواس، انار، سکنجبین، لیموترش و خاکشیر دانست و بیان کرد: میوه جات مناسب نیز شامل آلو، آلبالو، گیلاس، ریواس، خیار، خیار چنبر، هندوانه، سیب وگلابی است.
او در ادامه تصریح کرد: افرادی که مزاج سرد دارند باید توجه داشته باشند درمصرف موادغذایی مفیدی که ذکر شد حتی در فصل تابستان نیز زیاده روی نکند.
عضو هیئت علمی دانشکده طب سنتی از موارد جلوگیری در رفع عطش بیمار گفت:
انتهای پیام/ی