مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شهربابک از مرغداران خواست: با رعایت شرایط دفع، ذخیره سازی و حمل بهداشتی کود مرغی، از شیوع بیماری‌های نیوکاسل و آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان جلوگیری کنند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، غلامرضا منگلی، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شهربابک گفت: کود مرغی یکی از عوامل تهدید کننده در گسترش بیماری‌های طیور در ایران است و در شرایطی که آنفلوآنزای فوق حاد در برخی استان‌ها شیوع دارد، حمل غیر بهداشتی کود واحد‌های مبتلا یکی از عوامل مهم گسترش بیماری به شمار می‌رود.

او افزود: مرغداری‌های گوشتی باید کود پایان دوره را در گودالی جمع آوری و روی آن را با لایه ضخیمی از خاک یا پلاستیک بپوشانند تا با افزایش دما و اسیدیته داخل آن در اثر تخمیر، عوامل عفونی غیرفعال شوند و پس از پنج روز دپوی کود به این روش اجازه حمل خواهند داشت.

منگلی تصریح کرد: کامیون‌های حمل کود مرغی باید حتما مجوز حمل داشته باشند و کف و دیواره کامیون قابل شست و شو و ضد عفونی باشد، سطح روی کود نیز با پلاستیک پوشانده شود تا حین حرکت، ذرات کود در هوا پراکنده نشود، همچنین این کامیون‌ها اجازه حمل هیچ فرآورده دامی دیگر یا دام زنده را ندارند.

او از مرغداران خواست: با رعایت مسائل قرنطینه‌ای و بهداشتی، رعایت شرایط دفع و ذخیره سازی و حمل بهداشتی کود مرغی، از شیوع بیماری‌ها از جمله نیوکاسل و آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان جلوگیری کنند.

انتهای پیام/ م 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.