به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، مهرداد شریفی رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز گفت: بالا بودن شاخص سطح سلامت افراد یک جامعه در گرو حفظ ایمنی، بهداشت و کیفیت مواد غذایی است و رعایت بهداشت مواد غذایی در مراحل تهیه، تولید، توزیع و عرضه موجب میشود تا ماده غذایی سالم با کیفیت بالا به دست مصرف کننده برسد.
او افزود: پیامد فساد و آلودگی مواد غذایی غالبا پیدایش شرایطی در ماده غذایی است که مصرف آن خواه در کوتاه مدت و یا درصورت تداوم مصرف، آثار نامطلوبی بر سلامت انسان میگذارد.
شریفی درخصوص برخی مواد غذایی که در بیرون از سوپرمارکتها و معرض نور خورشید قرار دارند، اظهار داشت: هر ماده غذایی که درمعرض نور مستقیم آفتاب قرار گیرد، به سرعت فاسد و سمی میشود و علامت بارز فساد مواد غذایی تغییر در رنگ و طعم مطلوب آنها است.
رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز بیان کرد: در بسیاری از موارد دیده میشود بیشتر تنقلات مانند چیپس و پفک معمولا در بیرون از مغازهها نگهداری میشوند که این امر میزان آسیب پذیری آنها را افزایش میدهد، به همین منظور به افراد توصیه میکنیم که از خرید این مواد که در بیرون از مغازه نگهداری میشوند خودداری نموده و همیشه چنین محصولاتی را از قفسههای داخل مغازه انتخاب و خریداری نمایند.
شریفی ادامه داد: برخی فروشندگان به این بهانه که درب مواد غذایی باز نشده از نگهداری آنها در یخچال اجتناب میکنند و این روزها هم به بهانه رعایت فاصله اجتماعی در بحث کرونا، شاهد بیرون گذاشتن مواد غذایی و دپو اجناس در بیرون از مغازها از سوی فروشندگان هستیم، در صورتی که اگر روی بسته، نگهداری در یخچال قید شده باشد، حتما باید نسبت به این کار اقدام کنند.
او تصریح کرد: هر گروه از موادغذایی باید در شرایط خاصی نگهداری شوند و یکی از این شرایط، درجه حرارت است. برخی محصولات فاسد شدنی مانند لبنیات یا فرآوردههای گوشتی (سوسیس و کالباس) باید حتما در یخچال و در دمای صفر تا ۴ درجه بالای صفر نگهداری شوند. برخی از کالاها مانند انواع بستنی، همبرگر و ناگتها هم باید تا زمان مصرف در فریزر نگهداری شوند تا کاملا سالم و منجمد باقی بمانند.
شریفی اذعان داشت: موادی مانند آبهای معدنی، نوشابهها، روغن، خشکبار یا محصولات خشکی که بستهبندی روشنی دارند و میتوانند نور آفتاب را به راحتی جذب کنند، باید حتما داخل مغازه و در محلی دور از تابش مستقیم نور آفتاب نگهداری شوند، چراکه تابش نور آفتاب به بطریهای آب معدنی، نوشابه و یا حتی روغنهایی که جلوی مغازه قرار دارند، باعث از بین رفتن برخی از ویتامینها و املاح روغن، آب و سایر نوشیدنیها میشود و حتی میتواند برخی ترکیبهای سرطانزا (مونومر) را از بطریها جدا و وارد این مواد غذایی کند.
او تاکید کرد: فروشندگان نباید این محصولات غذایی را در معرض تابش نور خورشید بگذارند و خریداران هم از خرید محصولاتی که بیرون مغازه و در تماس مستقیم با نور آفتاب هستند، خودداری کنند، ضمن اینکه باید از خرید مواد غذایی از دوره گردان مواد غذایی و واحدهای صنفی که مورد تایید مراجع بهداشتی نیستند اجتناب شود و درصورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی در اصناف مواد غذایی بویژه اصناف حساس همچون رستوران ها، قنادی ها، فست فودهاو... به شماره ۱۹۰ اطلاع رسانی گردد.
انتهای پیام/گ