به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، نان فطایر پنیری یک صبحانه عالی و خوشمزه است که دارای بافتی عالی میباشد. از این نان میتوانید به عنوان یک میان وعده کامل نیز استفاده کنید. نان فطیره از نانهای سنتی و خوشمزهی ایرانی است. به طوری کلی انواع نانها در ایران به صورتهای مختلفی تهیه میشود که هر کدام از آنها دارای طعمی متفاوت است.
مواد لازم
آرد: ۲ پیمانه
تخم مرغ: ۱ عدد
روغن: ۱/۴ پیمانه
شکر: ۱/۲ قاشق چایخوری
نمک: ۱/۲ قاشق چایخوری
شیر: ۱/۲ پیمانه
پودر خمیر مایه فوری (۸ گرم): ۲ قاشق مربا خوری
مواد برای روی نان:
کره برای رومال سطح نان: به مقدار لازم
پنیر خامهای: به مقدار لازم
کنجد: به مقدار لازم
جعفری خرد شده: به مقدار لازم (در صورت تمایل)
پیازچه: به مقدار لازم (در صورت تمایل)
مراحل پخت
شیر را روی شعله میگذاریم تا ولرم شود.
سپس به آن شکر و پودر خمیر مایه فوری را اضافه میکنیم.
این مخلوط را به مدت ۱۰ دقیقه کنار میگذاریم تا عمل آید.
در ظرف دیگر تخم مرغ را با همزن دستی میزنیم.
بعد روغن رو هم اضافه میکنیم و مجدد باهم هم میزنیم.
بعد از ۱۰ دقیقه خمیر مایه به عمل میآید.
حالا مخلوط خمیر مایه را به تخم مرغ و روغن اضافه کرده و با هم مخلوط میکنیم.
نمک و آرد را که ۲ الی ۳ بار الک شده را به مخلوط اضافه میکنیم.
حالا مواد را به خوبی باهم مخلوط میکنیم.
سپس با دست ورز میدهیم تا خمیر شکل بگیره و نرم و لطیف و منسجم بشود.
خمیر را حدود ۱۰ دقیقه ورز میدهیم تا یه خمیر نرم و لطیف داشته باشیم.
خمیر نباید به دست بچسبد.
حالا داخل یه کاسه را با کمی روغن چرب میکنیم و خمیر ورز داده را داخلش میگذاریم و روی سطح ظرف را با یک دستمال میپوشانیم.
ظرف را برای مدت ۱ الی ۲ ساعت در جای نسبتا گرم میگذاریم تا حجمش دو برابر شود.
سپس خمیر را ورز میدیهم تا پفش بخوابد و بعد به ۶ چونه مساوی تقسیمش میکنیم.
سپس هر چونه را با وردنه کمی پهن میکنیم.
سپس در وسط خمیر تقریبا یک قاشق مربا خوری پنیر خامهای میگذاریم.
حال دو طرف خمیر را به هم میرسونیم و میچسبونیم.
بعد از اینکار به دلخواه خمیر را برمیگردانیم و با چاقو یه علامت بعلاوه روی آنها میکشیم.
بعد از آماده شدن همه چونهها روی آنها را با یک پارچه میپوشانیم و میگذاریم تا نیم ساعت دیگه بماند.
بعد از اینکار خمیرها را برای مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه داخل فری که از قبل با دمای ۱۸۰ درجه گرم شده میگذاریم تا بپزند.
منبع: غذالند
انتهای پیام/