به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، این روزها انواع مختلفی از پنیر در جهان و همین طور در بازار ایران وجود دارد، اعم از پنیر خامهای، پنیر محلی، پنیر گچی و...، ولی پنیر لیقوان همچنان یکی از خوشمزهترین و پرطرفدارترین پنیرهاست. این پنیر اغلب با شیر گوسفند تهیه میشود، دارای طعمی شور است و روی سطح خود سوراخهایی دارد. نوع مرغوب پنیر لیقوان در همه جا وجود ندارد پس بهتر است دست به کار شوید و خودتان این پنیر را در منزل درست کنید. تهیه پنیر لیقوان با روشهایی که در ادامه میخوانید، کاری ساده است.
۱. طرز تهیه پنیر لیقوان (با ماست)
مواد لازم
ماست ۴ قاشق غذا خوری
شیر ۱ کیلوگرم
زمان لازم برای تهیه پنیر ۵ ساعت
دستور تهیه
ابتدا شیر را روی حرارت بگذارید تا به جوش آید.
پس از اینکه شیر جوش آمد حرارت را کم کنید.
۴ قاشق غذاخوری ماست را به شیر اضافه کنید و به مدت ۶ الی ۸ دقیقه مخلوط را هم بزنید تا شیر بریده شود.
یک پارچه تمیز روی یک آبکش بگذارید و آبکش را روی سینی قرار دهید.
پس از آن مخلوط شیر و ماست را روی پارچه بریزید و پارچهرا فشرده کنید و گره بزنید.
پس از اینکه خوب آب پنیر را گرفتید یک جسم سنگین را ۴ الی ۵ ساعت روی آن قرار دهید تا تمام آب آن گرفته شود.
پس از ۵ ساعت پنیر را به قطعات کوچک دلخواه تقسیم کنید و در آب نمک بگذارید.
پنیر لیقوان خانگی شما آماده است ...
۲. طرز تهیه پنیر لیقوان (با سرکه)
مواد لازم
سرکه ۳ قاشق غذاخوری
شیر ۱ کیلوگرم
زمان لازم برای تهیه پنیر ۵ ساعت
طرز تهیه
همهی شیر را درون یک قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ شود و به نقطهی جوش برسد.
وقتی شیر شروع به جوشیدن کرد شعله را خاموش کنید. (مراقب باشید شیر سر نرود)
سه قاشق سرکه را به شیر اضافه کنید تا شیر به صورت برید در آید.
یک پارچه تمیز روی یک آبکش بگذارید و آبکش را روی یک کاسه یا سینی قرار دهید.
پس از آن مخلوط شیر و سرکه را روی پارچه بریزید، لبههای پارچه را به هم برسانید و پارچه فشرده کنید و گره بزنید.
پس از اینکه خوب آب پنیر را گرفتین یک جسم سنگین را ۴ الی ۵ ساعت روی آن قرار دهید تا تمام آب آن گرفته شود.
پس از ۵ ساعت پنیر را به قطعات کوچک دلخواه تقسیم کنید و در آب نمک بگذارید.
پنیر شما آماده است ...
۳. طرز تهیه پنیر لیقوان (با مایه پنیر)
مواد لازم
مایه پنیر ۱/۲ قاشق چای خوری
شیر ۱ کیلوگرم
زمان لازم برای تهیه پنیر ۱۵ دقیقه
دستور تهیه
ابتدا شیر را روی حرارت بگذارید تا به جوش آید.
پس از اینکه شیر جوش آمد حرارت را خاموش کنید و صبر کنید تا کمی خنک شود. (باید به دمایی برسد که کمی بیشتر از دمای بدن باشد).
وقتی به دمای مورد نظر رسید مایه پنیر را به شیر اضافه کنید و یک ربع صبر کنید تا شیر به پنیر تبدیل شود.
پس از آن پنیر را به قطعات کوچک دلخواه تقسیم کنید و در آب نمک بگذارید.
پنیر لیقوان خانگی شما آماده است ...
طرز تهیه آب نمک برای پنیر خانگی
آب نمک نگهدارندهی پنیر تاثیر بسیاری بر کیفیت پنیر دارد و اگر مناسب نباشد میتواند موجب شل یا سفت شدن بیش از اندازهی پنیر و یا حتی موجب بدمزه شدن پنیر شود. پس رعایت نکات زیر توصیه میشود:
برای تهیه آب نمک از نمک بدون ید استفاده کنید، زیرا ید موجب تلخی شدید پنیر میشود.
مقدار نمک باید ده درصد باشد به این صورت که در ۹۰۰ گرم آب ۱۰۰ گرم نمک بریزید. این بهترین غلظت برای آب نمک پنیر است.
تفاوت پنیر لیقوان با پنیر تبریزی
از نظر شکل ظاهری این دو پنیر بسیار شبیه هم هستند.
پنیر لیقوان با شیر گوسفند تهیه میشود و مختص دامنه کوه سهند و مراتع لیقوان است.
پنیر تبریزی از شیر گاو و با روشی متفاوت از پنیر لیقوان تهیه میشود.
منبع: ستاره
انتهای پیام/
ماست -سرکه یا مایه پنیر