کنگر گیاهی بوته‌ای و خاردار است که به صورت خودرو در مناطق کوهستانی ایران در نیمه اول فصل بهار رشد می‌کند، این گیاه خاصیت دارویی زیادی دارد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، از این گیاه خوراکی می‌توان غذا‌ها و پیش‌غذا‌های متعددی را طبخ کرد، گیاه کنگر از خار پوشیده شده و چیدن آن کمی دشوار است.

سیدابوالفتح شیرمردی، با اشاره به خواص دارویی گیاه کنگر اظهار کرد: این گیاه برای پیشگیری و درمان دیابت مفید بوده و برای بهبود عملکرد کلیه، کیسه‌صفرا و کبد نیز توصیه می‌شود.

محقق طب سنتی و سوزنی در چهارمحال و بختیاری گفت: گیاه کنگر برای درمان کم‌خونی مناسب است، همچنین این گیاه خواص ضدالتهابی دارد.

وی در ادامه با بیان اینکه کنگر قدرت سم‌زدایی بالایی دارد، افزود: این گیاه برای سم‌زدایی از کبد، کلیه و روده‌ها مصرف می‌شود، همچنین این گیاه مقادیر زیادی ویتامین c، ویتامین k، روی، مس، کلسیم و منیزیم دارد.

شیرمردی اضافه کرد: گیاه کنگر برای کاهش‌چربی‌خون، تقویت معده، درمان درد‌های مفاصل، رماتیسم و آرتروز موثر بوده و ضدفشارخون است.

محقق طب سنتی و سوزنی در چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه کنگر لاغرکننده و ادرار آور است، تاکید کرد: گیاه کنگر برای خانم‌های باردار منع مصرف دارد و کودکان و افرادی که ناراحتی کلیوی و کبدی دارند در مصرف این گیاه احتیاط کنند.

وی با اشاره به موارد مصرف گیاه کنگر یادآور شد: از این گیاه به صورت تیلیکه در ماست، خورشت کنگر، آش کنگر و ترشی کنگر مصرف می‌شود.

شیرمردی در پایان خاطرنشان کرد:نام علمی گیاه کنگر CYNARA SCOLYMUS است، این گیاه در اکثر مناطق ایران به ویژه دامنه‌های زاگرس نیز به فراونی یافت می‌شود، قسمت‌مورد استفاده کنگر گل گیاه آن است و در فصل بهار رویش دارد که دارای طبع گرم و خشک است.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.