به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، تخمه آفتابگردان سرشار از ویتامین، مواد معدنی و پروتئین است و خواص بی شماری دارد. اما پیش از اضافه کردن آن به رژیم غذایی بهتر است از طبع تخمه آفتابگردان مطلع شوید تا در صورت لزوم آن را همراه با مصلح مصرف کنید و از عوارض احتمالی آن در امان بمانید.
برای اطلاع از طبع این آجیل، مصلحات، خواص و نحوه مصرف آن با ما همراه باشید.
طبع تخمه آفتابگردان گرم است یا سرد؟
تخمه آفتابگردان یکی از آجیلهای پرطرفدار و پرخاصیت است که در رنگهای مختلف مانند سیاه، خاکستری و سبزتیره در دسترس است. این مغزهای گیاهی سرشار از انواع مواد معدنی و ویتامین مانند فسفر، منگنز، روی، پتاسیم، منیزیم، آهن، ویتامینای و ویتامین ب هستند. طبع تخمه آفتابگردان مستقل از اینکه خام یا بوداده باشد، گرم و خشک (درجه ۳) است، به همین دلیل است که بعد از خوردن این مغزهای خوشمزه احساس گرمی و تشنگی میکنید.
مصلحات تخمه آفتابگردان؛ آبغوره، آب انار و سرکه
تخمه آفتابگردان صفرازا است و زیادهروی در مصرف آن در افراد صفراوی (طبع گرم و خشک) و افراد سوداوی (سرد و خشک) باعث بروز مشکل میشود. بروز جوش، خارش، احساس عطش برخی از عوارض این دانههای خوشمزه هستند که در اثر گرمی آن به وجود میآیند.
برای جلوگیری از این عوارض افراد باید این مغزیجات را همراه با مصلح مصرف کنید. آبغوره، آب انار و سرکه از مصلحات تخمه آفتابگردان هستند، همه این مواد غذایی طبع سردی دارند و به تعادل طبع تخمه آفتابگردان کمک میکنند.
خواص تخمه آفتابگردان؛ از کاهش فشارخون تا تقویت اعصاب
از خواص تخمه آفتابگردان میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
کاهش فشارخون به دلیل دارا بودن منیزیم و اسیدهای چرب اشباع نشده به ویژه اسید لینولئیک
پیشگیری از بیماریهای قلبی با کاهش کلسترول بد خون و تنظیم فشارخون
رفع لاغری با مصرف روزانه تخمه آفتابگردان
دارای خاصیت ضدالتهابی و موثر در درمان آرتریت روماتوئید، التهاب مفصل و استخوان
تامین ریزمغذیهای دوران بارداری مانند ویتامین ای، روی، سلنیوم و اسید فولیک
درمان یبوست با بهبود حرکات روده (یک قاشق از این آجیل را له کرده و با آب مخلوط کنید، سپس آن را صاف کنید. مصرف این ترکیب به مدت دو هفته به درمان یبوست کمک میکند.)
ترمیم دی انای آسیب دیده به دلیل سرشار بودن از سلنیوم
افزایش رشد مو و جلوگیری از ریزش مو با افزایش گردش خون در پوست سر
تقویت اعصاب با مصرف روزانه ۲۰ گرم تخمه آفتابگردان کمی بوداده
نحوه مصرف تخمه آفتابگردان؛ یک میان وعده پرخاصیت و طعم دهنده عالی
برای اضافه کردن این آجیل به رژیم غذایی خود، طبق روشهای زیر عمل کنید:
تخمه آفتابگردان خام یک میان وعده مناسب در طی روز تخمههای بوداده طرفداران بیشتری دارند، اما بهتر است بدانید تخمههای خام سالمترند. شما میتوانید این آجیل خوشمزه را در طول روز به ویژه صبحها به عنوان میان وعده استفاده کنید. اما اگر این مغزیجات گیاهی را آخر شب بخورید، بدن فرصت کافی برای سوزاندن کالری آن ندارد و بدون شک دچار اضافه وزن خواهید شد. همچنین مصرف این آجیل زمانی که احساس گرسنگی میکنید برای معده مضر است.
استفاده در آشپزی؛ تزئین غذا و پخت املت
استفاده از این آجیل در آشپزی طعم متفاوتی به غذا میدهد. در صورتی که میخواهید از این مغزهای گیاهی در آشپزی استفاده کنید، آنها را ابتدا کمی بو داده یا در روغن زیتون کمی سرخ کنید، سپس آنها را استفاده نمایید.
تزیین سالاد با تخمه آفتابگردان طعم منحصر به فردی به آن میدهد.
از مغز پودر شده این آجیل پرخاصیت برای تزیین و طعم بخشی به دسر، بستنی، ژله، کلوچه و ... استفاده کنید.
در هنگام پخت املت به آن تخمه اضافه کرده و یک طعم جدید را تجربه کنید.
سخن آخر
تخمه در کنار تمام خواصی که دارد، کالری بالایی داشته و زیادهروی در مصرف آن باعث اضافه وزن میشود. برای اطلاع از میزان دقیق کالری این آجیل مطلب «کالری تخمه؛ هر ۱۰۰ گرم تخمه چقدر کالری دارد؟» را در ستاره مطالعه کنید. نظر شما چیست؟ با توجه به طبع تخمه آفتابگردان شما چه مصلحی برای آن میشناسید یا چه روشی برای اضافه کردن تخمه آفتابگردان به رژیم غذایی پیشنهاد میکنید؟ لطفا نظرات، پیشنهادات و تجربیات خود را با ما و همراهان ستاره در میان بگذارید.
منبع: ستاره
انتهای پیام/