به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ، حسینی رئیس اداره محیط زیست چابهار گفت: با توجه به اهمیت این هوتگها برای مردم و جوامع محلی پروژه ساماندهی و تقویت نظام عرفی استفاده از هوتگها به عنوان منبع آب جامعه محلی روستای کلانی و حیات وحش در حاشیه تالاب بین المللی خلیج گواتر و خور باهو با حمایت مالی دفتر برنامههای کوچک (SGP) تسهیلات محیط زیست جهانی (GEF) در حال انجام است.
او در ادامه افزود: این پروژه با اهداف تقویت و ساماندهی نظام عرفی استفاده از هوتگ، تشویق و ترغیب روستاییان به انجام اقدامات لازم در جهت حفاظت و بهره برداری پایدار از هوتگها به عنوان منبع آبی، تامین منابع آب پایدار جهت حیات وحش منطقه از طریق حفظ هوتگ، تقویت نظام عرفی کشاورزی وابسته، جلوگیری از مهاجرت روستاییان مناطق مرزی و تقویت پدافند غیر عامل وجلوگیری از ایجاد منابع محلی گرد و غبار در روستای کلانی در حاشیه تالاب بین المللی خلیج گواتر و خور باهو اجرا میشود.
رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان چابهار ادامه داد: در آغاز پروژه بازدید میدانی و نشست هم اندیشی با جوامع محلی برای هماهنگی و اخذ نظرات و پیشنهادات آنها برای شروع عملیات اجرایی برگزار شد. در این پروژه در نظر است که هوتگ و مسیرهای آبرسانی به آن و انهار کشاورزی بر اساس نظامهای عرفی موجود رسوب برداری، بهسازی، تقویت و مرمت شود.
حسینی بیان کرد: هوتِگ سامانهای سنتی برای مهار، کنترل و بهره برداری از سیلاب و به عنوان یکی از راههای متداول تامین آب در منطقه بلوچستان است. قدمت هوتگ به بیش از چند هزار سال قبل از اسلام یا قبل از حمله مغول میرسد که تا به امروز همچنان آب آشامیدنی و کشاورزی مردم منطقه و نیز آب مورد نیاز دامهای اهلی و نیز حیات وحش منطقه شامل انواع پرندگان، جوندگان و پستانداران و خزندگان را تامین میکند.
انتهای پیام/گ