پور مردان مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان در گفت وگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ، گفت: مأمورین اجرایی اداره حفاظت محیط زیست چابهار در حین گشت و کنترل دریایی در آبهای ساحلی خلیج چابهار تعدادی صیاد سود جو که با استفاده از یک فروند قایق بصورت غیر مجاز اقدام به تورریزی به روش محاصرهای در محدوده منطقه مرجانی چابهار واقع در روبروی پلاژ ساحلی لیپار کرده بودند را مشاهده کردند.
او افزود: یگان حفاظت محیط زیست چابهار با همکاری مأمورین گارد اداره کل بنادر و دریانوردی نسبت به جلوگیری از ادامه تورریزی و همچنین ممانعت از خارج نمودن تورهای کارگذاری شده در بستر مرجانی دریا، اقدام کردند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان اشاره کرد:، اما متاسفانه در عملیات جمع آوری یک رشته تور توسط صیادان متخلف، تعدادی کلنی مرجانی همراه ماهیان از بستر منطقه مرجانی جدا شده و با تور به قایق صیادان منتقل شده بود.
پورمردان ادامه داد: پس از بررسی وضعیت مرجانها توسط کارشناس محیط زیست دریایی چابهار، مشخص شدکه متاسفانه حدود ۲۰ کیلوگرم آبسنگ مرجانی از جنس شاخ گوزنی با نام علمی Acropora cervicornis توسط صیادان بدلیل عدم رعایت قوانین و ملاحظات زیست محیطی و بکارگیری روش غیر مجاز صیادی آسیب دیده و از بین رفته است.
او ادامه داد: سایر تورهای کارگذاری شده با نظارت محیط زیست بنحوی از منطقه خارج شدند که کمترین آسیب به منطقه مرجانی وارد شود. صیادان متخلف نیز پس از تشکیل پرونده، جهت رسیدگی قضایی و پرداخت جریمه ضرر و زیان زیست محیطی به مرجع قضایی معرفی شدند.
پورمردان توضیح داد: اخیراً استفاده از روشها و ابزار صیادی غیر مجاز و مخرب توسط برخی صیادان سودجو، بلای جان انواع آبزیان در معرض خطر انقراض نظیر مرجانها و لاک پشتها شده و صید بی رویه آنواع آبزیان خصوصاً آبزیان غیر ماکول شامل سفره ماهیان، انواع صدفها و یال ماهیان و همچنین صید کوسه ماهیان و قاچاق اعضای بدن این آبزیان از تهدیدات بسیار مهم محیط زیست دریایی در آبهای کشور میباشد.
پورمردان افزود: ۲۸ گونه آبسنگ مرجانی از نوع شاخ گوزنی، حاشیه ای، تخت یا پراکنده در خلیج چابهار وجود دارد که نقش مهمی در سلامت محیط زیست دارند. آبسنگهای مرجانی در رده بندی جزء جانوران کیسه تن و گزنه سانان هستند و خلیج چابهار زیستگاه مطلوب این گونه ارزشمند دریایی محسوب میشود. مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان در ادامه توضیح داد: خلیج چابهار دربرگیرنده گونههای ارزشمند و منحصر بفرد از آبسنگهای مرجانی در کشور است. مرجانها زیستگاه بسیار مطلوبی برای انواع آبزیان و ماهیهای زینتی بوده و به عنوان موج شکنهای طبیعی محافظ مناطق ساحلی از جریانهای دریایی نیز هستند.
او گفت: بر اساس بند (چ) قانون شکار و صید مصوب ۱۳۴۶/۳/۱۶ (با اصلاحات مصوب ۱۳۵۳/۱۰/۳۰ و ۱۳۷۵/۹/۲۵) تعیین بهای جانوران وحشی به لحاظ مطالبه ضرر و زیان از وظایف و اختیارات شورای عالی حفاظت محیط زیست است. طبق مصوبه شماره ۴۴۲ مورخه ۲۵/۴/۱۳۹۸ شورایعالی حفاظت محیط زیست جریمه خسارت زدن به هر کیلوگرم مرجان شصت میلیون ریال تعیین شده است.
خلیج چابهار با ۱۷ کیلومتر طول، ۲۰ کیلومتر عرض و میانگین عمق ۲۰ متر در دهانه خلیج، بعنوان بزرگترین خلیج در سواحل استان سیستان و بلوچستان است.
بیشتربخوانید: صیادان غیرمجاز ماهیهای سد زیردان نیکشهر دستگیر شدند
صادرات سه هزار تن انواع آبزیان دریایی از چابهار به ۱۱ کشور دنیا
انتهای پیام/ع