جوشاندن آب در دفعات زیاد باعث تبخیر دوباره و بالارفتن غلظت مواد سمی و خطرناک مانند نیترات می‌شود.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، بسیاری از افراد در زندگی روزمره برای تهیه چای و رقیق کردن شیر خشک نوزاد، آب سردشده کتری را به طور مجدد می‌جوشانند و مصرف می‌کنند.

کارشناسان تغذیه درباره  پرهیز از چنین کاری به دلیل افزایش غلظت نیترات و در معرض خطرقرار گرفتن سلامت مصرف‌کننده هشدار می‌دهند. زیرا بسیاری از افراد آب موجود در کتری و سماور را تعویض نمی‌کنند و در صورت کم شدن آب، تنها کمی بیشتر آب به آن اضافه می‌کنند. که کاری بسیار نادرست است.

شهاب اولیایی، رژیم شناس و متخصص تغذیه در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک  گفت: بیشتر افراد بر این باورند که جوشاندن آب در دفعات زیاد، از نظر تغذیه‌ای وضعیت بهتری پیدا می‌کند. اما باید نسبت به تغییر و تفاوت‌هایی که در اثر جوشاندن آب ایجاد می‌شود آگاه باشیم. در واقع جوشاندن آب در مرحله اول باعث از بین رفتن میکروب‌های موجود می‌شود و تاثیر مثبت این کار حائز اهمیت است.

او در ادامه گفت: زمانی که از آب لوله کشی استفاده می‌کنیم و از نظر بهداشتی ایمن و قابل اطمینان است، موضوع میکروبی آب جایگاهی ندارد. از جمله تغییراتی که در اثر جوشاندن مجدد آب ایجاد می‌شود، می‌توان به افزایش غلظت املاح با فرآیند تبخیر اشاره کرد و این در صورتی است که بعضی از املاح برای سلامتی بدن، مضر محسوب می‌شوند.

مضرات جوشاندن آب بیش از یک بار

افزایش غلظت نیترات با جوشاندن مجدد آب

این رژیم شناس و متخصص تغذیه بیان کرد: از جمله عوارض جوشاندن مجدد آب می‌توان به افزایش غلظت نیترات و نیتریت‌ها اشاره کرد که در نهایت به افزایش احتمال ابتلا به انواع سرطان ختم می‌شود. همچنین با جوشاندن چندباره آب، میزان اکسیژن کاهش پیدا می‌کند و در این صورت گوارایی آب کاسته می‌شود. از جمله عوارض این کار می‌توان به حذف بعضی از املاح و مواد معدنی مفید مانند کلسیم و منیزیم اشاره کرد.

شهاب اولیایی در پایان مطرح کرد: بهتر است جوشاندن آب را یک مرتبه در نظر بگیریم. همچنین زمان جوشیدن آب طولانی نباشد تا از کیفیت آن کاسته نشود.


بیشتر بخوانید:

در روز‌های کرونایی عمر سبزیجات را چگونه افزایش دهیم؟

باید‌ها و نباید‌های تغذیه‌ای روزه داران

هشدار سازمان جهانی بهداشت درباره مصرف دارو‌های گیاهی در بحران کرونا


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۲۱:۴۶ ۲۲ دی ۱۳۹۹
عالی بود
آخرین اخبار